המשטרה בפקיסטן דיווחה היום (ד') על מותם של ארבעה שוטרים בירי של מפגינים איסלאמיסטים, במהלך צעדת מחאה באזור העיר לאהור שבמזרח המדינה. לפי המשטרה עוד מאות שוטרים נפצעו.
מי שפתחו באש לעבר השוטרים היו חברים במפלגה הקיצונית "טהריק-אי-לאביק-פקיסטן" (TLP), שהוצאה מחוץ לחוק. המפלגה עומדת מאחורי הפגנות אנטי-צרפתיות גדולות שהיו השנה בפקיסטן, על רקע פרסום הקריקטורות של הנביא מוחמד. צרפת הביעה תמיכה בזכות של המגזין הסאטירי שרלי הבדו לפרסם את הקריקטורות, שהכעיסו מוסלמים רבים שטענו שמדובר בחילול הקודש.
בחודש אפריל קרא המנהיג של TLP, סעד ריזבי, לגרש את השגריר הצרפתי מפקיסטן – ולאחר מכן נעצר. אנשי TLP דרשו לשחרר את ריזבי והתפרעו ברחובות, במיוחד בעיר לאהור שנחשבת למעוז המפלגה. לאור המתיחות קראה השגרירות הצרפתית לכל האזרחים הצרפתים לעזוב את פקיסטן.
בסוף השבוע פתחו האיסלאמיסטים של TLP בסבב הפגנות נוסף. הם חזרו על דרישותיהם לשחרר את ריזבי ממעצר ולגרש את השגריר הצרפתי. אלפי מפגינים חסמו כביש מהיר בפרברי לאהור והודיעו שהם נערכים לצעדה ארוכה לבירה איסלמבאד – שנמצאת במרחק של יותר מ-300 ק"מ.
המשטרה במחוז פונג'אב (לאהור היא עיר הבירה של המחוז) מסרה שמפגינים איסלאמיסטים שהיו חמושים באקדחים וברובי קלצ'ניקוב פתחו באש לעבר כוחות הביטחון שהגיעו לשמור על הסדר. ראו סרדר עלי חאן, מפכ"ל המשטרה במחוז פונג'אב, דיווח שארבעה שוטרים נהרגו ולפחות 263 נפצעו.
ב-TLP אמרו שהשוטרים פתחו באש לעבר ההמון ושארבעה מפגינים נהרגו. המשטרה הכחישה שאנשיה השתמשו באש חיה או בכדורי גומי, ואמרה שהשוטרים השתמשו בגז מדמיע ובאלות.
המהומות בכביש המהיר החלו יום אחרי שהממשלה הפקיסטנית, בראשות אימראן חאן, הדגישה שהיא לא תיענה לדרישת האיסלאמיסטים לסגור את השגרירות הצרפתית ולגרש את השגריר של פריז.
מפלגת TLP ידועה בכך שהיא עורכת הפגנות אלימות על נושאים שקשורים לחילול הקודש. מדובר בנושא רגיש במיוחד בפקיסטן השמרנית, שמתירה לגזור עונש מוות על מי שפגע באיסלאם ובסמליו.
בשנה שעברה החליט המגזין הסטירי שרלי הבדו לפרסם פעם נוספת את הקריקטורות של מוחמד - שבעקבותיהן נערך טבח במשרדי המגזין. באוקטובר, אחרי שאיסלאמיסט רצח מורה צרפתי שהראה לתלמידיו את הקריקטורות, נשיא צרפת עמנואל מקרון התחייב שארצו "לא תוותר על הקריקטורות" ושהמורה "נרצח בגלל שהאיסלאמיסטים רוצים לקחת לנו את העתיד שלנו".
התמיכה של מקרון בפרסום הקריקטורות, בשם חופש הביטוי, עוררה זעם בעולם המוסלמי - במיוחד בפקיסטן. גם ראש ממשלת פקיסטן אימראן חאן האשים את מקרון במתקפה נגד האיסלאם, וקרא למדינות איסלאמיות לשתף פעולה כדי להתמודד עם "דיכוי הולך וגובר" באירופה. שבועות לאחר מכן פקיסטני פצע שני אנשים במתקפה בפריז, במקום שבו היו בעבר המשרדים של שרלי הבדו.