האם איש משמרות המהפכה חוסיין סוהאני חוסל בתקיפה הישראלית בסוריה הלילה? התשובה, אם תשאלו כמה כלי תקשורת ערביים, היא כן. אבל בפועל, אף בכיר במשמרות המהפכה לא חוסל - ואחרי התקיפה שיוחסה לישראל באזור חומס דיווח משטר אסד על נזק בלבד.
הידיעה על מותו לכאורה של חוסיין סוהאני התפשטה בכלי תקשורת בעולם הערבי כמו אש בשדה קוצים. המקור היה הודעה שפרסמה סאברין ניוז, סוכנות הידיעות המזוהה עם המיליציות הפרו-איראניות בעיראק, ובה דיווחה על מותו של קולונל חוסיין סוהאני בתקיפה הישראלית. "הוא נחשב למומחה לרחפנים", נכתב עוד בדיווח שפורסם בעמוד הטוויטר של סאברין.
בשעות הבוקר דיווח ערוץ אל-ערבייה הסעודי, יחד עם ערוץ אל-חדת' המשויך לו, על מותו של אותו קצין משמרות המהפכה. קוראי סאברין חגגו וצחקו, אנשי הסוכנות המשיכו להדהד את הפרסום - וכלי תקשורת ערביים נוספים פרסמו את הדיווח השגוי והובכו.
ההטרלה של סוכנות סאברין התבססה על שמו של הממתק הפרסי סוהאן, הממולא זעפרן ואותו מכינים באיראן. מקור הממתק הוא בעיר קום, ובעיר קיימת חנות מוכרת בשם חאג' חוסיין סוהאני - שם נמכר הממתק המפורסם. כל פרסום בתקשורת הערבית שהודהד בסאברין לווה בביטויי תנחומים, עד שבסוכנות החליטו לפרסם תמונה של מדי משמרות המהפכה - והממתק במקום ראש. "הותר לפרסום", נכתב תחת התמונה המשעשעת.
כתבת BBC בפרסית נפיסה קוהנוורד, שהבחינה בהתפשטות ההטרלה, כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "לא ייאמן! ערוץ טלגרם שמשויך למיליציות השיעיות העיראקיות פרסם פייק ניוז בכוונה לגבי מותו של המפקד חוסיין סוהאני בתקיפה הישראלית בחומס בלילה הקודם, רק כדי ללעוג לתקשורת. ובאופן מדהים - רוב הערוצים הערביים בלעו את זה ופרסמו את זה. חוסיין סוהאני הוא מותג מוכר לסוהאן, ממתק זעפרן פרסי מסורתי, שאותו מייצרים בעיר קום".
כעבור כמה שעות פרסם ערוץ אל-חדת' בחשבון הטוויטר שלו דיווח מפי מרכז המעקב הסורי אחר זכויות אדם, ובו נכתב כי שם הגנרל שעליו דיווחה סאברין ניוז מפוברק - ולא נכון.
ההטרלה של סוכנות הידיעות סאברין הגיעה אחרי שבשנה שעברה פעלו באופן דומה ישראלים אחרי מתקפת טילים איראנית ששוגרה לעבר העיר ארביל, בירת החבל הכורדי בעיראק. האיראנים טענו שהתקיפה התמקדה ב"בסיסים ישראליים סודיים" בארביל, כשכוונתם למוסד. כמה ישראלים ניצלו את ההזדמנות - והפיצו ידיעות לפיהן לכאורה נהרג במקום איש המוסד "אסף לוץ". שמו של המפקד פורסם גם על ידי אותה סוכנות סאברין, יחד עם כמה כלי תקשורת באיראן - שהבחינו במבוכה לאחר מכן והסירו את הדיווח.