הממשלה ממשיכה להתרחב: השרים אישרו בצהריים (ראשון) את מינויו של אלי אבידר לתפקיד שר במשרד ראש הממשלה, ואת יאיר גולן לתפקיד סגן שרת הכלכלה. השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, נמנע בהצבעה, ואמר כי אמנם אין לו שום דבר אישי נגד אבידר, אך "אולי זה לא נכון לצרף עוד שר", כלשונו. "לא הגיוני שלמפלגה עם 7 מנדטים יהיו ארבעה שרים".
שר הביטחון בני גנץ הצטרף לדבריו של בר-לב, ואמר כי הוא "מסכים עם כל הטיעונים". הוא החליט שלא להשתתף בהצבעה על המינויים.
"ההתנהלות, גם בממשלה, היא לא של 'סחיטה'", טען היום שר החקלאות עודד פורר בריאיון באולפן ynet. "יש הסכמים קואליציוניים ברורים ורחבים. אני שמח שבתוך הממשלה מוצאים פתרונות כדי שיהיה השקט הנדרש בכנסת", מסר פורר והבהיר כי "יש פה סדרי עדיפויות. הכי חשוב היום זה תקציב מדינה ולצאת לדרך חדשה". השר הוסיף כי "הדרך הנכונה היא דיון על אג'נדה".
פורר הדף את הביקורת על גודלה של הממשלה, ואמר כי הממשלה "יחסית לקודמתה - היא רזה. לא הממשלה הרזה שהיינו רוצים, היינו שמחים לראות ממשלה של 18 שרים. השינוי הוא שלממשלה יש מדיניות והיא תבוא לידי ביטוי בתקציב שיעבור בממשלה בשבוע הבא".
ראש הממשלה נפתלי בנט כבר אמר לפני שנה כי הוא "לא ייכנס לממשלה מנותקת ומנופחת", ושר החוץ לפיד התחייב עוד ב-2015 לא למנות מעל 18 שרים ואמר כי "ממשלה מנופחת זו שחיתות". ועדיין, במטרה לייצב את הקואליציה הרעועה ממילא שהממשלה ממשיכה למנות שרים והחוק הנורבגי הורחב גם הוא.
ראשי הקואליציה הנוכחית דיברו פעם אחר פעם בשנים האחרונות נגד מינוי סיטוני של שרים וסגני שרים. יו"ר יש עתיד יאיר לפיד היה ממובילי המאבק, ולפני שש שנים אמר: "לבזבז כספי ציבור זו לא יציבות. משרות שר הן לא משהו שמשתמשים בו בשביל לשחד את שותפיך הקואליציוניים אלא נועדו כדי לשרת את הציבור. אסור לחזור למצב שבו יש 39 שרים וסגני שרים. ממשלה מנופחת היא שחיתות שלטונית".
לפני חודש כבר הודה לפיד בכישלון בנושא הזה. "נכשלתי במספר השרים, אבל זה חלק מהדרך להקים ממשלה", אמר. לפני שנה, כשנשאר מחוץ לקואליציה בממשלת נתניהו-גנץ, דיבר גם ראש הממשלה הנוכחי נפתלי בנט בגנות ממשלה עם מספר שרים רב במיוחד. "אני לא נכנס לממשלה הזאת, זו ממשלה מנותקת, מנופחת, שמתעסקת בהכול חוץ מבלהציל את הפרנסה", אמר. במרץ שעבר, מעט לאחר פרוץ הקורונה, תקף גם גדעון סער - כיום יו"ר תקווה חדשה ושר המשפטים - את הכוונה להקים ממשלה עם מספר שרים גדול. "לא נכון להקים את הממשלה המנופחת ביותר בעת המשבר הכלכלי הקשה ביותר", כתב אז בטוויטר. למרות כל הצהרות העבר הללו, מאז השבעת הממשלה ראשי הקואליציה הנוכחית רצו להכניס את אבידר לתוך הממשלה בשל המתיחות בינו לבין מפלגתו של אביגדור ליברמן. המטרה הייתה למצוא מתווה מוסכם, ולקבל את אישורו של ליברמן. באחרונה יו"ר ישראל ביתנו נתן את הסמכתו לתוכנית, שנרקמה על ידי מזכיר הממשלה שלום שלמה. הסמכויות של אבידר במשרד ראש הממשלה טרם נסגרו סופית.
בתוך כך, הממשלה אישרה להסמיך את השר בר-לב לאשר את השימוש ביישומון "הסכמון" שייכנס בימים הקרובים כחלופה לבידוד במלונית. בשבוע הבא נערכים להכניס לשימוש אמצעי טכנולוגי נוסף דומה ליישומון, שיכלול גם צילום תמונת סלפי עם תעודה מזהה.
הממשלה הקודמת כבר ניסתה לקדם שימוש בצמידים אלקטרוניים, ואף ביצעה במרס השנה פיילוט שלא הצליח. כעת, קבינט הקורונה החליט החודש להטיל את האחריות הכוללת למשימות האכיפה במסגרת ההתמודדות עם הקורונה על המשרד לביטחון הפנים.