בעקבות החלטת מועצת הביטחון של האו"ם בשבוע שעבר, שתכליתה בחינת האפשרויות להגדלת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש מינה את סיגריד קאג לתפקיד המתאמת לסיוע הומניטרי של האו"ם בעזה - והיא צפויה להתחיל את תפקידה ב-8 בינואר. לצידה, תמשיך לכהן הדיפלומטית הקנדית לין הייסטינגס כמתאמת ההומניטרית של האו"ם בשטחים.
קאג שימשה בעבר כסגנית ראש ממשלת הולנד, והיא נחשבת למומחית למזרח התיכון. לצד ערבית אותה היא דוברת באופן שוטף, קאג דוברת עוד חמש שפות. בנוסף, עבדה בעבר ביוניצ"ף יחד עם ראניה מלכת ירדן.
לאחר ההודעה על מינויה, גוטרש אמר כי קאג "מביאה לתפקידה החדש ניסיון עשיר בעניינים פוליטיים, הומניטריים ודיפלומטיים. היא תקל, תתאם, תפקח ותאמת משלוחי סיוע הומניטריים לעזה". לדברי מזכ"ל האו"ם, קאג גם תקים מנגנון של האו"ם להאצת משלוחי הסיוע "דרך מדינות שאינן צד לסכסוך".
לקאג בת ה-61, שנשואה לאניס אל-חאק, בכיר פלסטיני שכיהן כסגן שר בממשלתו של יאסר ערפאת וכשגריר אש"ף בשווייץ, יש עבר בעייתי מבחינת ישראל. בעבר, התעמתה עם ראש ממשלת הולנד מארק רוטה בשל הקו שהוביל כלפי ישראל, שהיה ידידותי מדי לטעמה.
קאג זכתה בעבר לשבחים על תפקידה בהשמדת הנשק הכימי שממנו הסכימה סוריה להתפרק ב-2013. במשך תשעה חודשים היא הובילה את משלחת הפקחים הבינלאומית שהייתה אחראית על השמדת החומרים הכימיים שבקיומם הודתה דמשק, תוך שהיא אינה נכנעת לחשש מירי קטלני, מתרוצצת בין המזרח התיכון לאירופה ולניו-יורק ושומרת על קשר רציף עם מוסקבה, וושינגטון וחילות ים של צבאות שונים.
דיפלומטים אמרו שקאג עשתה עבודה מצוינת בסוריה, והיא זכתה לכבוד גם בדמשק, שם יש מי שהדביקו לה את הכינוי "אשת הברזל". "היא אף פעם לא מפסיקה לעבוד, ולמעשה אף פעם לא ישנה", אמר בזמנו אחד העובדים המקומיים שלה.