מליאת הכנסת התכנסה הערב (רביעי) לדיון בנוגע להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. חברי המליאה נדרשו להצביע האם לקיים דיון מעמיק בנושא - וההצעה נפלה. 40 חברי כנסת תמכו בהצעה ו-41 התנגדו לה. כינוס המליאה מגיע לאחר חשיפת החתימות על המכתב להדחתה, יוזמה שנחשפה לראשונה בחודש שעבר ב-ynet, שבעקבותיה פנה שר התקשורת שלמה קרעי למזכיר הממשלה יוסי פוקס וביקש לאשר דיון בנושא הדחתה. בפנייתו ציין כי גם שרים שלא חתמו הודיעו שיתמכו ביוזמה, ולפיכך קיים רוב בממשלה.
הפלת ההצעה התאפשרה בזכות תכנון של ראש האופוזיציה יאיר לפיד, יחד עם יתר הסיעות. חברי האופוזיציה סיכמו על ניהול הדיון ללא התנגדויות וצעקות, במטרה "להרדים" את הקואליציה שלא תבצע גיוס. במהלך הדיון הם המתינו, וברגע ששר המשפטים יריב לוין סיים את טיעוניו רצו מיד להצביע.
יו"ר הקואליציה אופיר כץ שם לב למתרחש במהלך הדיון, והעביר לשר לוין במהלך נאומו במליאה פתק שעליו כתוב "אל תרד, הם רוצים להפיל. אני מגייס". כלומר, מגייס חברי כנסת להצבעה על החוק, שלבסוף כאמור נפל על חודו של קול אחד.
גורם פוליטי בכיר אמר לאחר נפילת ההצעה כי "ההצבעה בכנסת מוכיחה שאין רוב אמיתי ליוזמה להדחת היועמ"שית". לדבריו, "שרים נעלמו מהמליאה ללא קיזוז - וידעו למה הם עושים את זה. ככה אי-אפשר להדיח יועמ"שית. ברגע האמת הקואליציה ברחה". מההצבעה נעדרו שר הכלכלה ניר ברקת, שר הביטחון לשעבר יואב גלנט ויו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין.
גורם בכיר בקואליציה טען כי חברי האופוזיציה הפרו קיזוזים "בצורה בוטה - באופן חסר תקדים שלא נעשה במשכן מעולם". לדבריו, "לשבור נוהג של שנים בכנסת ולקרוא לזה 'תרגיל', זה ביזיון וזו הסיבה היחידה שההצבעה נפלה. בשבוע הבא ההצבעה תעלה מחדש ותעבור".
השר לוין אמר במהלך הדיון כי "הכללים שנקבעו בשעתו לעניין הליכים של החלפת יועץ משפטי לממשלה קובעים שניתן להעביר אותו מתפקידו באחד מארבעה תנאים, והאחד מהם מתקיים - כאשר יש חילוקי דעות המונעים שיתוף פעולה יעיל". לדבריו, "אני אומר את זה בצער רב, אני חושב שהמערך של הייעוץ המשפטי לממשלה כפי שעובד היום לא פועל על מנת לעבוד באופן יעיל ולסייע לממשלה, אלא על מנת להכשיל אותה ולהבטיח שהיא לא תוכל לקדם ולממש את מדיניותה".
הוא טען כי מדובר בבעיה "חסרת תקדים ובעיה רוחבית", והוסיף: "לא מדובר באיזה מקרה בודד של התנגשות, אלא אירוע מתמשך בשורה ארוכה מאוד של נושאים. איפה זה נשמע שהיועצת המשפטית היא מן שחקן סף שבולמת הצעות ולא מביאה חלופה? הייעוץ המשפטי לממשלה צריך לתת חוות דעת מקצועיות ולא פוליטיות ולא מפוזיציה".
לוין המשיך במתקפה על היועמ"שית, ואמר כי "אחד הדברים המקוממים הוא הסוגיה של אכיפה בררנית - אין דבר שמפרק חברה, אין דבר מסוכן לדמוקרטיה מזה שאין דין שווה לכולם, מזה שיש אכיפת חוק אחת לאנשים כאלה ואחרת לאנשים אחרים". לדבריו, "אין דבר מסוכן יותר מזה שבידי אדם שיש בידיו סמכויות עוצמתיות כאלה, שמחזיק בחופש של אנשים, משתמש בהן בצורה כזאת. אם היועצת המשפטית לממשלה רוצה לעשות פוליטיקה אין שום בעיה - שתרד לעם, תתמודד בבחירות".
לסיום אמר השר לוין, "זה לא מהלך אישי. הכללים קובעים ובצדק שזה צריך להיות דבר רוחבי, מהלך שיוצא לפועל רק כאשר יש הסכמה רחבה בממשלה שהגיעו מים עד נפש. כדי שזה יקרה צריך שיתייצבו השרים ויאמרו באופן גלוי, שאי-אפשר להמשיך כך ובלית ברירה מבקשים לקיים דיון בממשלה ואולי הליכים נוספים להוביל להדחה. עד כה למרות היוזמה של השר קרעי, יש מספר גדול של שרים שטרם הביעו את עמדתם. לצערי מבלי שהם יבואו ויאמרו שהם עומדים על קיומו של הליך כזה, לא מתקיים התנאי הבסיסי שנדרש לפיו הממשלה כמכלול רחב הגיעה למצב הקיצון הזה".
ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) שיזם את ההצעה הדחופה לסדר היום בעניין הדחת היועמ"שית, אמר במליאת הכנסת כי "אין ממשלה בעולם שיכולה לשרת את אזרחיה כשיועץ משפטי לממשלה נמצא במצב כל כך לעומתי לממשלה לצידה הוא מכהן". לדבריו, "ישנם אינספור מקרים בהם היועמ"שית הטילה משקולות כבדים על רגלייה ואזיקים על ידייה. חוק הפוליגרף-נגד, חוק התאגיד-נגד, חוק שימוש ברוגלות-נגד. לא רק בחקיקה, יש עוד אינספור דוגמאות.
"יש עוד מקרים, היועמ"שית בוחנת יציאה לנבצרות של ראש הממשלה, היא הורתה לשר הביטחון הנכנס להוציא מהר את אותם 7,000 צווי גיוס בידיעה שאין להם תוחלת. אי אפשר להשתחרר מהתחושה שהיועצת המשפטית לממשלה היא לעומתית לממשלה", הוסיף. "אני מבקש לחזק את ידי הממשלה לקיים דיון בנושא בממשלה ולפתוח בהליך העברת היועמ"שית מתפקידה ולמנות יועץ חדש".
ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) רמז במליאה כי היא "תופרתֿ" תיקים לשרים שלא מסכימים איתה, ואמר: "אני מבין את השרים שלא חתמו על הבקשה להדיח את היועצת המשפטית, הם מפחדים מאקדחים שלופים מול המאבטחים שלהם כשיעצרו אותם בבוקר. ימצאו איזה עילה, הוא העביר מידע, הוא הפך מידע. יבואו עם אקדחים שלופים, יחסמו אותנו, המאבטחים עלולים לירות בטעות, מי יודע מה יכול לקרות.
"הם פוחדים, מה אתה מצפה מהם", הוסיף. "איפה המינימום של האנושיות והאינטילגנציה של הגברת הזאת? את חושבת שהממשלה הזאת היא סכנה לדמוקרטיה, סכנה למדינת ישראל, אז קומי ותלכי. זה המינימום הנדרש"
עד כה, רשמית חתמו על המכתב להדחת בהרב-מיארה רק 13 שרים, אולם לאחר פרסומו הצטרפו שרים נוספים בהודעות תמיכה ובכך למעשה טוען השר קרעי כי יש רוב להדחתה של בהרב-מיארה. לטענת קרעי, המהלך נעשה בתמיכה מלאה של השר לוין, שלא חתם על המכתב כי הוא "המוציא לפועל". ראש הממשלה בנימין נתניהו לא הצטרף לחותמים בשל ניגוד עניינים.
בין החתומים על המכתב שבעה שרים מהליכוד - שלמה קרעי, מיקי זוהר, מאי גולן, עידית סילמן, עמיחי שיקלי, דוד אמסלם וחיים כץ; שני שרים מיהדות התורה - יצחק גולדקנופף ומאיר פרוש; שלושה שרים מעוצמה יהודית - איתמר בן גביר, יצחק וסרלאוף ועמיחי אליהו; ושרה אחת מהציונות הדתית - אורית סטרוק.
במקביל לפרסום המכתב, התעוררה סערה בעקבות דבריו של ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית) שכינה את היועמ"שית "בוגדת". התבטאות זו גררה גינויים חריפים הן מהאופוזיציה והן מהקואליציה, כולל משר הפנים משה ארבל מש"ס שהגדיר את הדברים כ"חציית קו חמורה". הדברים מגיעים על רקע דרישתו של השר בן גביר להדיח את היועמ"שית בעקבות חקירת מקורביו בפרשת השחיתות במשטרה ובשב"ס.