עם עליית הטליבאן לשלטון באוגוסט, בצל נסיגת צבא ארה"ב מאפגניסטן אחרי 20 שנות מלחמה, ניסה הארגון האיסלאמיסטי להציג עצמו כמתון יותר מכפי שהיה לפני שני עשורים, אז הנהיג באפגניסטן משטר דמים שבמסגרתו סקל למוות מתנגדים ואסר על נשים לרכוש השכלה או לצאת מהבית ללא ליווי של גבר מבני משפחתן. בשלושת החודשים שחלפו מאז אמנם ניכר כי הטליבאן אכן נותן לנשים זכויות מעט נרחבות יותר מאלה שנתן להן בימי שלטונו בשנות ה-90, אולם בהדרגה הוא מטיל עליהן עוד ועוד הגבלות המדירות אותן מהמרחב הציבורי.
בין השאר קבע לאחרונה הטליבאן אילו בגדים מותר לנשים ללבוש באוניברסיטה, ואנשיו היכו ותקפו כמה עיתונאיות למרות הבטחתו לכבד את חופש העיתונות. הארגון גם דורש "לעת עתה" מילדות ונערות שלא להגיע לבתי הספר, ובכך אפגניסטן שבה להיות המדינה היחידה בעולם האוסרת על חצי מאוכלוסייתה לקבל חינוך. הטליבאן טוען כי מדובר בהגבלה זמנית בלבד, וכי בהמשך יגבש נהלים שיאפשרו את חזרתן.
דובר המשרד הממשלתי שהעביר את ההוראות החדשות לערוצי הטלוויזיה, הקיף מוהג'יר, אמר בריאיון ל-AFP כי מדובר בהנחיות ולא בחוקים, אבל המסמך שהעביר המשרד עורר דאגה עמוקה בקרב רבים מהגולשים האפגנים ברשתות החברתיות. בשני העשורים האחרונים, מאז הפלת משטר הטליבאן הקודם, חלה צמיחה אדירה בשוק התקשורת האפגני, ועשרות ערוצי טלוויזיה ורדיו הוקמו במדינה בסיוע מערבי. ב-20 השנים הללו הציעו ערוצי הטלוויזיה האפגניים החדשים מגוון רחב של תוכניות – החל מתוכניות ריאליטי בנוסח "אמריקן איידול" וכלה באופרות סבון הודיות וטורקיות.
בימי שלטונו של הטליבאן ב-2001-1996 לא התקיימו ערוצי תקשורת אפגניים כלל. הארגון אסר אז שידורי טלוויזיה, הקרנה של סרטים ופעילויות אחרות בתחום הבידור, בטענה כי התמסרות להן היא מעשה לא מוסרי. באותם ימים מי שנתפס צופה בטלוויזיה עלול היה להיענש, כולל בניפוץ המכשיר. החזקת מקרן וידאו עלולה הייתה אז להוביל לעונש הלקאה בפומבי. רק תחנת רדיו אחת פעלה באפגניסטן בשנים ההן – "קול השריעה" – והיא שידרה דברי תעמולה ותכנים איסלאמיים.
במסגרת ההנחיות החדשות שהעביר הטליבאן לכלי התקשורת האפגניים הוא מנחה אותם כעת גם שלא לשדר סרטים או תוכניות שבהם מוצגים הנביא מוחמד או דמויות מוסלמיות מקודשות אחרות. התחנות מתבקשות בהן גם להימנע משידור סרטים ותוכניות המנוגדים לערכים האיסלאמיים והאפגניים וכאלה המקדמים ערכים מערביים.
חג'תוללה מוג'דדי, חבר בהתאחדות עיתונאים אפגנית, אמר ל-BBC הבריטי כי חלק מההנחיות שהעביר הטליבאן לערוצים אינן מעשיות, וכי אם הן ייושמו – ייתכן שהן יאלצו את התחנות להיסגר.