האינטרפול, ארגון המשטרה הבינלאומי, אישר לסוריה להצטרף מחדש לרשת התקשורת שלו. כך לפי דיווח בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד, שהובא גם בגרדיאן הבריטי. מדובר בהחלטה שנויה במחלוקת, שתעניק לדמשק סמכויות שיאפשרו לה לרדוף אחרי פליטים ומתנגדי משטר שעזבו את מולדתם.
האינטרפול לא ביטל את חברותה של סוריה בארגון במהלך שנות מלחמת האזרחים, שפרצה ב-2011. עם זאת הארגון הטיל הגבלות על המשטר של בשאר אסד: הגישה של דמשק למאגרי המידע של האינטרפול נשללה ממנה, ונאסר עליה ליצור קשר עם שאר המדינות החברות באינטרפול בנוגע לצווי מעצר בינלאומיים. בגרדיאן נכתב שמומחים משפטיים חוששים שהסרת ההגבלות כעת תוביל למעצרים ולבקשות הסגרה של חלק מ-6 מיליון הסורים שברחו מארצם במהלך המלחמה, ובנוסף תסבך את בקשות המקלט של הסורים - ואת המשפטים שמתנהלים נגד גורמים בממשל אסד.
194 המדינות החברות באינטרפול יכולות לבקש מהארגון לפרסם "התרעות אדומות" כדי ללכוד מבוקשים - ובמידת הצורך גם להסגיר אותם למדינה שהגישה את הבקשה. בנוסף לצווי המעצר הבינלאומיים המדינות גם יכולות להעביר בקשות ישירות למדינות מסוימות בלכידת המבוקשים.
באמנת האינטרפול נכתב שעל ארגון השיטור הבינלאומי להיות ניטראלי מבחינה פוליטית, ובאינטרפול מציינים שכל "התרעה אדומה" שמגישה מדינה כפופה לבדיקה. בגרדיאן נכתב שלמרות זאת, המערכת שימשה באופן קבוע מדינות דיקטטורות לרדיפה אחרי מתנגדי משטר.
בעשור שבו מתנהלת מלחמת האזרחים בסוריה מנהל אסד מרדף חסר פשרות אחר מתנגדיו - בסוריה ומחוצה לה. בנוסף לעדויות על עינויים והוצאות להורג של מתנגדי משטר שנשלחו לבתי הסוהר ו"נעלמו", פורסמו דיווחים על סורים שנמלט ממולדתם ונרדפים על-ידי אנשי המודיעין הסורי.
המלחמה בסוריה עדיין לא הסתיימה, והצדדים ממשיכים להילחם בצפון-מערב המדינה. עם זאת כמה משכנותיה של סוריה במזרח התיכון כבר החלו לשקם את היחסים עם אסד, מתוך הבנה שהוא יהיה המנצח במלחמה. לפי הגרדיאן האינטרפול הוא הגוף הבינלאומי הראשון שמשקם את היחסים.
בתגובת האינטרפול נמסר שההמלצה להסיר את ההגבלות התקבלה אחרי בחינה מעמיקה של ההודעות שהגיעו מלשכת האינטרפול בדמשק. ארגון השיטור מסר שלמדינות החברות יש "שליטה מלאה על המידע שהן מספקות לאינטרפול" - ויכולות להחליט ממי למנוע לראות את הגישה למידע. "הלשכה בדמשק יכולה לגשת למידע של האינטרפול שלא הוגבל על-ידי חברות אחרות", נמסר.