בפנייה יוצאת דופן של ישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, שדן בבקשת התובע הראשי קארים חאן להוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט, ישראל מבקשת כי תיבדק הניטרליות של אחת מהשופטים הדנים בבקשה.
1 צפייה בגלריה
 השופטת בטי הולר מסלובניה
 השופטת בטי הולר מסלובניה
השופטת בטי הולר
(צילום: ICC)
במסמך שהגישה המדינה לבית הדין, ישראל מבקשת כי יסופק לה מידע על תפקידיה הקודמים של השופטת בטי הולר מסלובניה, אשר צורפה להרכב הקדם-משפט של שלושה שופטים הדן בבקשות המעצר. בבקשה ישראל מבקשת לוודא כי מעורבותה הקודמת של הולר בפרקליטות הבינלאומית לא כללה גישה למידע סודי או מעורבות בדיונים הקשורים לסוגיות משפטיות בתיק הפלסטיני, שעלולים להטיל ספק בהוגנות ובניטרליות שלה בעת מתן החלטות בתיק הנוגע לנתניהו ולגלנט.
התובע חאן הודיע בחודש מאי כי ביקש להוציא צווי מעצר בגין פשעי מלחמה נגד נתניהו וגלנט, וכן נגד מנהיגי חמאס יחיא סינוואר, איסמעיל הנייה ומוחמד דף, שחוסלו בחודשים שעברו מאז. בידי הרכב השופטים נתונה ההחלטה אם אכן להוציא את צווי המעצר, שייכנסו לתוקף במדינות שכפופות להחלטות בית הדין בהאג ויהוו פגיעה במעמד הבינלאומי של מדינת ישראל.
הצהרתו של חאן על צווי המעצר
(צילום: ICC )

חאן עצמו הסתבך לאחרונה בפרשת הטרדות מיניות נגד עובדת בבית הדין, שנחשפה בחודש שעבר וכעת נחקרת על-ידי גוף חיצוני. הקורבן לכאורה, אשת צוות זוטרה במשרד התובע, אמרה לעמיתיה בסוף אפריל כי חאן הטריד אותה שוב ושוב. הוא הכחיש את ההאשמות נגדו, ולאחרונה שכר את שירותיו של משרד עורכי הדין הבריטי בינדמנס. במקביל, חאן ספג ביקורת גם על בחירתו במשרד עורכי דין זה, שעלולה לסבך אותו בניגוד עניינים מובהק, שכן בינדמנס מייצג כמה ארגונים פלסטיניים שהיו בין אלה שפנו לחאן בבקשה שיוציא צווי מעצר נגד בכירים ישראלים.