חקירת הפרשה החמורה החדשה בלשכת ראש הממשלה שנחשפה אתמול (שלישי) ונוגעת לכאורה לשינוי פרוטוקולים בדיונים רגישים, עוררה סערה במערכת הפוליטית ובארגוני המחאה. לשכת נתניהו אמנם מסרה בתגובה כי מדובר ב"מסע ציד חסר תקדים בעיצומה של מלחמה", וטענה כי "ההר לא יוליד אפילו עכברון", אך באופוזיציה, בקרב משפחות שכולות ונפגעי 7 באוקטובר ובקרב ארגוני המחאה סבורים כי יש דברים בגו.
חבר הכנסת יואב סגלוביץ (יש עתיד), כתב בחשבונו ברשת X לאחר פרסום דבר החקירה כי "הדבר רק מחדד את החובה בהקמת ועדת חקירה ממלכתית עכשיו ומיד". סגלוביץ, שהיה בעבר מפקד אגף החקירות והמודיעין במשטרה התייחס גם לדברי לשכת נתניהו, והוסיף: "התנגדות רה"מ לוועדה כזו איננה עניינית - ומונעת משיקולים זרים".
גם דוברו של ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס להודעה של לשכת ראש הממשלה, ותהה בחשבונו ברשת X "למה לשכת נתניהו כל כך בלחץ".
מארגון "מועצת אוקטובר", שכולל משפחות חטופים, משפחות שכולות, נפגעי טבח 7 באוקטובר ואנשי מילואים, נמסר כי "הפרסום אודות הפרשה מטלטל את חייהן של משפחות 7 באוקטובר. יש המנסים לטייח את הסיבות שהובילו לרצח של בני המשפחות שלנו". הארגון קרא לחברי הממשלה להקים מיד ועדת חקירה ממלכתית - "שתחקור הכול ואת כולם, והוסיף: "מי שלא יפעל לכך - מאפשר את ניסיונות הטיוח ושינוי הפרוטוקולים".
במטה המאבק "חופשי בארצנו" אמרו כי "החשיפה המטלטלת על ניסיונות לשנות פרוטוקולים של דיוני קבינט המלחמה ולשכתב את ההיסטוריה - היא שיא חדש של שחיתות, טיוח והסתרת האמת מהציבור". לדברי המטה, "מצבור הפרשיות החמורות בלשכת רה"מ מחייב הקמת ועדת חקירה ממלכתית וקיום בחירות מיידיות. כל יום שעובר, האחראים למחדל 7/10 ממשיכים לטייח את אחריותם. חברה חפצת חיים לא יכולה לאפשר עוד את המשך כהונתה של ממשלה שכל פועלה הוא אך ורק הישרדות פוליטית, כולל במחיר פגיעה בביטחון המדינה".
לאחר ההכחשה, בלשכת נתניהו הודו: "שתי חקירות מתנהלות נגדנו"
לשכת נתניהו זעמה כאמור על ההחלטה לפתוח בחקירה, שבמהלכה צפוי להיחקר גם בכיר בלשכה, וטענה כי "אחרי שנה של שיטפון ההדלפות הפליליות מדיוני הקבינט ומדיוני השבויים והנעדרים - שסיפקו מודיעין רב ערך לאויבינו - שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו נגד לשכת ראש הממשלה ולא נגד המדליפים הסיטונאיים שאף אחד מהם לא נחקר, ושגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל".
אך תגובה זו חשפה למעשה, בניגוד להודעות רשמיות קודמות, כי לשכת נתניהו מכירה בכך שהחקירה בפרשת המסמכים הסודיים - כוונה נגדה ונגד אנשיה. לאחר שביום שישי האחרון הותרה לפרסום הפרשה, שבה נעצר אלי פלדשטיין, אחד מדובריו של ראש הממשלה, מיהרה לטעון לשכת נתניהו כי "בניגוד לפרסומים השקריים ולמראית העין שמנסים לצייר בתקשורת, איש מלשכת ראש הממשלה לא נחקר ולא נעצר".
יממה לאחר מכן, בהודעה נוספת, טענה הלשכה כי האדם המדובר, כלומר פלדשטיין, "מעולם לא השתתף בדיונים ביטחוניים, לא נחשף או קיבל מידע מסווג, ולא לקח חלק בביקורים סודיים". אך פלדשטיין, יש לציין, תועד לצד נתניהו במסוק, נכח גם בישיבות ממשלה - ואף הגיע למידע שדלף מ-8200.
עוד טענה הלשכה כי "מגוחך לומר שפרסום כתבה אוהדת לישראל בעיתון גרמני - שבו פורסם מסמך שכמותו פורסמו קודם לכן באישור ובסמכות - גרם נזק כלשהו למשא-ומתן לשחרור החטופים, או לביטחון ישראל. להיפך – המסמך רק סייע למאמץ להחזרת החטופים, ובוודאי שלא פגע בו". אך גם טענה זו הופרכה, ובית המשפט שדן בצו איסור הפרסום קבע כי "עלולה הייתה להיגרם פגיעה ביכולתם של גופי הביטחון להשיג את היעד שעניינו שחרור החטופים, כחלק ממטרות המלחמה". הכוונה היא שהשבת החטופים עלולה להיפגע בשל הפגיעה במקורות.
אך כעת, לאחר ההכחשות על מעורבות מי מאנשי לשכת נתניהו בפרשת המסמכים הסודיים - הודתה למעשה הלשכה כי שתי חקירות מתנהלות נגדה.