אלי פלדשטיין והנגד שנאשם בפרשת המסמכים הסודיים, לא ישתחררו היום (רביעי) למעצר בית – חרף החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב. הפרקליטות ערערה על החלטת בית המשפט לשחרר אותו ואת הנגד, והשחרור המתוכנן יידחה.
עורך דין עודד סבוראי, סנגורו של פלדשטיין, אמר היום בריאיון לרשת ב' כי "היה שלב מסוים בחקירה של פלדשטיין שבו הוא החליט שהוא מפסיק לשכב על הגדר בשביל ראש הממשלה ואנשי לשכתו". לדברי סבוראי, "הוא (פלדשטיין - נ"ב) אומר שנתניהו ידע על המסמך וידע על הכוונה להוציא אותו לתקשורת".
סבוראי האשים כי יונתן אוריך, אחד מדובריו של ראש הממשלה, "מעורב מראשית ועד אחרית בסיפור הזה – לטענתנו כשותף מלא. הוא לא נעצר, נחקר חקירה מאוד שטחית – ואילו פלדשטיין נעצר בתנאים קשים. הטענה לאכיפה סלקטיבית היא טענה מאוד-מאוד חזקה. כבוד השופט מסארווה קבע שיש לה בסיס, בשלב המעצר הוא גם נותן לטענה הזאת משקל מסוים".
"לכל אחד מהם יש מעורבות יותר גדולה ופחות גדולה בהיבטים מסוימים של הפרשה, אבל לא נמצא שום הסבר מניח את הדעת לפער הכל כך קיצוני בטיפול של המערכות בפלדשטיין אל מול אוריך", קבע עו"ד סבוראי. "כשאוריך שותף של פלדשטיין ואומר לו דברים, נותן לו עצות, שותף איתו בסיפור, בתפיסתו של פלדשטיין, באופן כללי, תמיד באופן קונקרטי במקרה הזה, אחרי שהוא כתב בוואטסאפ בתחילת הסיפור שצריך את ראש הממשלה לעניין הזה, בתפיסתו של פלדשטיין, כל מה שאומר אוריך הוא אומר בשם ראש הממשלה".
עורכי הדין אורי קורב וסיון רוסו, המייצגים את הנגד המעורב בפרשה, מסרו: "החלטת הפרקליטות על הגשת ערעור על החלטת בית המשפט לשחרר את הנגד א', שגויה מיסודה ומעוררת תהיות קשות. דבריו של בית המשפט בהחלטת השחרור חדים ומהדהדים: 'המטרה העיקרית הראשונית של הנגד הייתה ונותרה העברת חומר ומידע שיגיע לידיעתו של ראש הממשלה, מתוך מטרה שהדבר יסייע לו בקבלת החלטות על בסיס מידע מלא'. הנגד שוחרר על-ידי שלושה שופטים שונים. מדובר באדם שהקדיש את כל חייו למען ביטחון ישראל וכל שעשה בפרשה זו – היה כדי לסייע למדינה. בקרוב יתבררו פרטים נוספים - שיאירו את פעילות הנגד ויגבירו מאוד את התהיות לגבי התנהלות המערכות".
אתמול, כאמור, החליט בית המשפט המחוזי בתל אביב לשחרר את פלדשטיין ואת הנגד הנאשמים בפרשה – לאחר חודש ושבוע במעצר. השופט עלאא מסארווה אמר בדיון בחלופת המעצר לשניים: "מצאתי חולשה ראייתית בייחוס לפלדשטיין כוונה לפגוע בביטחון המדינה". בנוסף, השופט ציין כי הנגד הציע לפלדשטיין "ציר למעבר ידיעות סודיות ללשכת ראש הממשלה".
האישום נגד פלדשטיין הוגש בגין עבירות של מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, עבירה שדינה עד מאסר עולם, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט. גם נגד הנגד הוגש אישום חמור, הכולל חמישה סעיפים של מסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה.