המרד קצר-המועד ברוסיה ממשיך לחולל שם טלטלה גדולה, וביממה האחרונה נפוצו במדינה דיווחים על מעצר דרמטי של אחד הגנרלים הבכירים ביותר בצבא הרוסי: סרגיי סורוביקין, סגן מפקד "המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה. הדיווחים הללו נפוצו שעות אחרי שהעיתון "ניו יורק טיימס" דיווח כי המודיעין האמריקני מעריך שסורוביקין ידע מראש על מזימת המרד, אך הדגיש כי לא ברור עדיין אם גם סייע למנהיג "קבוצת וגנר" יבגני פריגוז'ין להוציאו לפועל.
מוסקבה עצמה לא אישרה רשמית שסורוביקין נעצר, וכלי תקשורת בעולם מתייחסים בזהירות לדיווחים על כך, אבל בצהריים העניק להם גושפנקא העיתון הבריטי "פייננשל טיימס": גם הוא דיווח, מפי שלושה גורמים המעורים בסוגיה, כי סורוביקין נעצר. גורם מערבי ששוחח עם העיתון העריך כי מעצרים נוספים צפויים בהמשך.
העובדה שסורוביקין לא נראה בציבור מאז יום שבת העלתה אף היא תהיות באשר לגורלו. סורוביקין היה מבין הגנרלים הראשונים שגינו את המרד של פריגוז'ין, והוא פרסם כבר בלילה שבין שישי לשבת סרטון שבו קרא לשכירי החרב לחדול מפעולותיהם, אבל בסרטון הוא נראה מותש ובסוכנות הידיעות רויטרס מציינים כי לא ברור אם סיפק את ההצהרה הזו מרצונו שלו. מאז אותו סרטון הוא לא נראה כאמור בפומבי.
בלוגרים צבאיים רוסים, שהפכו למקור מידע חשוב עבור הרוסים מאז תחילת המלחמה באוקראינה, היו הראשונים שדיווחו על מעצרו של סורוביקין, ובהמשך הצטרף אליהם העיתון "Moscow Times", שדיווח על כך מפי שני מקורות במשרד ההגנה הרוסי. "ככל הנראה, הוא בחר בצד של פריגוז'ין במהלך המרד, והם תפסו אותו בביצים", אמר אחד המקורות לעיתון. העיתונאי אלכסיי ונדיקטוב, שידוע בקשרים הרבים שלו, דיווח ממקורותיו שלו כי סורוביקין לא היה בקשר עם בני משפחתו מאז יום שבת – ולדבריו גם שומרי הראש שלו "שותקים" כעת.
סורוביקין, יש להדגיש, הוא גנרל מוערך ברוסיה ובאוקטובר אשתקד הנשיא ולדימיר פוטין אף מינה אותו לפקד על כלל הפעילות המלחמתית שלה באוקראינה, אבל בינואר השנה הוא הוחלף על ידי הרמטכ"ל ולרי גרסימוב ומונה לסגנו. סורוביקין, שפיקד בעבר על הכוחות הרוסיים בסוריה והוביל אז כתישה אווירית של ערים כחלק מדיכוי המורדים במשטרו של בשאר אסד, נחשב במערב למצביא אכזרי – וקיבל בשל כך את הכינוי "גנרל ארמגדון".
לסורוביקין היו קשרים טובים עם פריגוז'ין, ובעבר הוא תיווך בסכסוך הממושך בין מנהיג שכירי החרב לבין שר ההגנה סרגיי שויגו והרמטכ"ל גרסימוב. פריגוז'ין, נזכיר, דרש במסגרת המרד להדיח את שויגו וגרסימוב, אותם האשים במות לוחמיו באוקראינה ובניסיון לפרק את "קבוצת וגנר", ולפי דיווחים תוכניתו המקורית אף הייתה ללכוד את השניים במהלך ביקור שתכננו סמוך לגבול האוקראיני – אבל הוא נאלץ להקדים את המרד כשמזימתו נחשפה על ידי המודיעין הרוסי.
הדחתו בינואר של סורובוקין מניהול "המבצע הצבאי המיוחד" – והחלפתו בתפקיד הזה על ידי גרסימוב – נחשבה אז למכה עבור פריגוז'ין, אבל גם לאחר מכן סורוביקין נותר בעל השפעה רבה. בניגוד לשויגו וגרסימוב, שרבים ברוסיה רואים בהם מפקדים כושלים וחדלי-אישים על רקע הכישלונות בשדה הקרב באוקראינה, סורוביקין נתפס כמפקד יעיל – ואהוד במיוחד על הלוחמים הפשוטים.
בתקשורת הרוסית יש כעת מי שתוהה אם גם קצינים נוספים נחקרים בחשד למעורבות במרד, והבלוג הרוסי המשפיע "רייבאר", שמנוהל על ידי קצין לשעבר במשרד ההגנה, הצהיר כי נפתח כעת מסע טיהורים. לפי הבלוג הזה, השלטונות מנסים להבין אם היו קצינים שגילו "היעדר החלטיות" בדיכוי המרד, כשברקע תהיות ברוסיה כיצד הצליחו שכירי החרב להתקדם במהירות אדירה עד למרחק של 200 ק"מ בלבד ממוסקבה, מבלי שנראה כי כוחות הביטחון מעמידים בפניהם התנגדות משמעותית. פריגוז'ין, נזכיר, עצר אז את התקדמות שכירי החרב והורה להם לחזור חזרה, כחלק מההסכם שבמסגרתו ויתר למעשה על ניסיון המרד ויצא לגלות בבלארוס, כשחלק מלוחמיו צפויים לצאת עמו לשם ואחרים להשתלב בכוחות הביטחון הסדירים.
"המרד המזוין של החברה הצבאית הפרטית 'וגנר' היווה הצדקה לטיהור מאסיבי בשורות הצבא הרוסי", דיווח הבלוג "רייבאר". לא ברור כמובן עד כמה אמינה הטענה, אבל אם אכן ישנו מסע טיהורים נגד קצינים החשודים במעורבות במרד, פרשנים בעולם מדגישים כי למהלך הזה עשויות להיות השלכות על המלחמה באוקראינה – ממש בשעה שזו מנהלת מתקפת-נגד ומקווה לשחרר שטחים שנכשו מידיה מאז הפלישה הרוסית אשתקד.
תהיות נוספות צצות כעת באשר לגורלו של הרמטכ"ל גרסימוב, מי שכאמור פריגוז'ין ביקש להדיח: גם הוא לא נצפה בפומבי מאז יום שבת, ומשרד ההגנה לא הזכיר אותו כלל בשלל ההודעות שפרסם מאז. גרסימוב הוא כאמור מפקד המלחמה באוקראינה, ופרשנים במערב מעריכים כי הוא מחזיק גם באחד משלושת "התיקים הגרעיניים" של רוסיה – שמאפשרים להוציא לפועל מתקפה גרעינית. בניגוד אליו, שר ההגנה שויגו כן נראה בפומבי כמה וכמה פעמים, ואף השתתף במפגש ביטחוני עם פוטין בקרמלין, מהלך שנתפס כעדות לכך שהנשיא הרוסי לא מתכוון להיעתר לדרישה להדיחו.
בינתיים נראה שפוטין ממשיך לנסות לשקם את תדמיתו הציבורית: אחרי שורה של הופעות ציבוריות בקרמלין ונאום מיוחד שנשא לאומה, אמש טס פוטין למחוז דגסטן שלחופי הים הכספי, ובאופן חריג למדי יצא לסיור בפארק בעיר דרבנט, ונועד שם עם קהל תומכים: הוא לחץ להם ידיים, הצטלם עמם לסלפי ואף התנשק כמה צעירות בקהל.
דגסטן הוא אזור שרוב תושביו הם מוסלמים, ובקרמלין הסבירו שפוטין ביקר שם לרגל היום הראשון של חג הקורבן, אבל עצם העובדה שיצא החוצה להיפגש עם אזרחים פשוטי יום היא מראה נדיר: הנשיא הרוסי ידוע בזהירות הרבה שעליה הוא מקפיד, זהירות שהתבטאה למשל במהלך מגפת הקורונה בדרישה לבידוד ממושך של אנשיו, ומפגשים עם מנהיגים בעולם סביב שולחן ארוך מאוד.
במערב מפרשים את ההופעה הפומבית הנדירה של פוטין כמפגן תמיכה ש"סידר" לעצמו, על רקע המכה התדמיתית שספג שלטונו. בקרמלין דוחים את הטענות שמעמדו נחלש, ודוברו דמיטרי פסקוב אף טען כי במהלך המרד נוצרה "התלכדות ציבורית" סביב הנשיא, ופוטין עצמו אמר דברים ברוח דומה במהלך הביקור בדגסטן. נשיא המחוז סרגיי מליקוב אמר לו כי "לא היה כאן איש שלא תמך בהחלטות של הנהגת רוסיה", ופוטין השיב: "לא היה לי ספק בתגובה הזו בדגסטן – וברחבי המדינה".