הבצורת החמורה ביותר באירופה זה שנים גורמת לירידה הולכת וגוברת של מפלס המים בנהר הדנובה. הנהר הגיע לאחת מנקודות השפל שלו במאה האחרונה, וכך נחשפו עשרות ספינות מלחמה של גרמניה הנאצית כשהן עמוסות חומרי נפץ אחרי ששקעו ליד עיירת הנמל הסרבית פרחובו.
ספינות המלחמה הללו, שהיו חלק מצי הים השחור של גרמניה הנאצית, הצטופפו בדנובה בזמן שגרמניה הנאצית נסוגה מפני הצבא הסובייטי שהתקדם בעיצומה של המלחמה, בשנת 1944. בתקופות שבהן מפלס המים נמוך, הן גורמות גם לשיבושי תנועה משמעותיים בנהר.
"הצי הגרמני הותיר מאחוריו אסון אקולוגי גדול שמאיים עלינו", אמר ולימיר טריילוביץ', גמלאי תושב העיירה פרחובו, שאף כתב ספר על ספינות המלחמה הגרמניות. עובדי תעשיית הדיג המקומית חשופים גם הם לסכנה, וכך גם ברומניה - שגובלת בסרביה מצפון מזרח ותוואי הנהר ממשיך בכיוונה ובכיוון בולגריה.
בבצורת השנה, שמדענים סבורים כי היא תוצאה של ההתחממות הגלובלית, נחשפו יותר מ-20 ספינות באזור העיירה הסרבית. על פי ההערכות, חלק מכלי השיט מכילים טונות של תחמושת וחומרי נפץ, שעשויים להוות סכנה לנתיבי הסחר בנמל של העיירה הקטנה. חלק מהספינות הגרמניות פזורות על קרקעית הנהר, בעוד אחרות שקועות מתחת לתלי חול. בחלקן ניתן להבחין בצריחים, גשרי פיקוד ותרנים שבורים.
גלי החום ההיסטוריים שמכים באירופה בתקופה האחרונה הביאו עמם בצורת חסרת תקדים. נהרות, אגמים ומאגרי מים ברחבי היבשת הולכים ומתייבשים. המחסור במים לא מסכן רק את מי השתייה של האירופים, אלא גם מעורר חשש מפגיעה קשה בחקלאים – באופן שרק יחמיר את משבר המזון העולמי – וכן מפגיעה ביכולת לשנע חומרי גלם תעשייתיים דרך הנהרות, או להפיק באמצעותם חשמל. כדי להימנע מפגיעה בנתיבי השיט בדנובה, החליטו הרשויות לחפור בקרקעית ולהעמיק אותו, כדי לשמור את נתיבי השיט פתוחים.
גם ברומניה השכנה הנהרות מתייבשים, ולפי נתוני הרשויות שם מפלס המים בנהרות עומד על מחצית מהרמה הממוצעת שלו עבור אוגוסט. בגלל ירידת המפלס בדנובה, הרשויות ברומניה הקציבו את אספקת המים לחקלאים ול-700 כפרים שמקבלים את המים שלהם מהנהר.
גם בספרד, שסובלת מאחת הבצורות הקשות ביותר זה שנים, התגלה בימים האחרונים "אוצר טבע". במקום שבו מכסים בדרך כלל מים שנאגרים מאחורי סכר את ה"דולמן של גואדאלפרל", ירדה רמת המים בכ-72%, וכעת נחשף האתר המיוחד, שהתגלה ב-1926 על ידי ארכיאולוג גרמני. באתר נראה מעגל פרה היסטורי של אבנים, שמזכיר במעט את הסטונהנג' שבאנגליה. האתר נעלם מעל פני השטח בשנת 1963, אז הוצף במסגרת פרויקט פיתוח של הדיקטטור פרנסיסקו פרנקו. מאז, נראה רק ארבע פעמים.