שני גורמים אמריקנים בכירים סיפרו אתמול (חמישי) לעיתון "וול סטריט ג'ורנל" על הקשר הישראלי למחדל הצ'אט הסודי של הבית הלבן, שבו נחשפו התכתבויות רגישות של בכירים בממשל טראמפ על התקיפות האמריקניות בתימן. לפי הדיווח, ישראל סיפקה לאמריקנים מידע מודיעיני רגיש – שהגיע ממקור בתימן – על בכיר במערך הצבאי של החות'ים. אותו בכיר, כך נחשף בעקבות ההדלפה, נפגע במתקפה שאותה תיאר היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ.
מיד לאחר שהתקיפות האמריקניות בתימן החלו, וולץ בישר לחברי הקבוצה באפליקציית "Signal" כי מומחה טילים חות'י, שהיה אחד מיעדי התקיפות, נראה נכנס לבית של חברתו – ולדברי וולץ הבית נהרס. אחד הגורמים האמריקנים ששוחח עם "וול סטריט ג'ורנל" אמר כי גורמים ישראלים מחו בשיחות סגורות עם עמיתיהם האמריקנים על כך שההודעה של וולץ נחשפה לציבור.
2 צפייה בגלריה
דונלד טראמפ, מייקל וולץ
דונלד טראמפ, מייקל וולץ
הנשיא דונלד טראמפ והיועץ לביטחון לאומי מייק וולץ
(צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP, AP / Alex Brandon)
ב-15 במרץ, בשעה 13:48, שלח וולץ לחברי הקבוצה הודעה הכוללת מודיעין בזמן אמת על תוצאות תקיפה אמריקנית, ככל הנראה בבירת תימן צנעא. בין הבכירים הנוספים בקבוצת ה-Signal היו סגן הנשיא ג'יי.די ואנס, מזכיר המדינה מרקו רוביו, שר ההגנה פיט הגסת' וראש ה-CIA ג'ון רטקליף. "סגן הנשיא הבניין קרס. יש כמה זיהויים חיוביים", כתב וולץ לוואנס.
שש דקות לאחר מכן, סגן הנשיא ואנס - שכנראה לא הבין דבר מה במסר של וולץ, ואולי את השורה הראשונה שיכולה להיות מובנת גם כ"בניין סגן הנשיא קרס", כתב: "מה?". בשעה 14:00 הגיב וולץ: "הקלדתי מהר מדי. היעד הראשון - איש הטילים הבכיר שלהם - יש לנו זיהוי חיובי שלו הולך לבית של חברה שלו, ואז הוא קרס". ואנס הגיב: "מעולה". רטקליף, ראש ה-CIA, כתב: "התחלה טובה". על כך הגיב וולץ בהודעת טקסט שכוללת אימוג'ים של אגרוף, דגל ארה"ב ואש.
התרומה המודיעינית של ישראל למעקב אחרי הבכיר החות'י מדגישה עד כמה ההתכתבויות שהודלפו רגישות, ומעלה שאלות לגבי הטענות של אנשי טראמפ על כך שההודעות שנחשפו השבוע לא כללו חומר מסווג. וולץ לא חשף את המקורות שהעבירו את המודיעין שהביאו לתקיפת הבכיר, אך אמר בהודעה נוספת ששלח לחברי הקבוצה שלארה"ב יש "כמה זיהויים חיוביים". ב"זיהויים חיוביים" הוא התכוון שהמודיעין האמריקני אישר כי היעדים בתקיפה נפגעו.
בריאן יוז, דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, נשאל אם ישראל סיפקה לארה"ב מידע מודיעיני ששימש לתקיפות שאותן תיאר וולץ בקבוצת ה-Signal. בתגובה אמר יוז שבשרשור שהודלף "לא הופיע מידע מסווג". הוא הוסיף: "ההודעות לא כללו מיקומים, מקורות, דפוסים או תוכניות מלחמה". הוא הדגיש כי בעלות בריתה של ארה"ב קיבלו מראש עדכון על התקיפות.
הדלפת ההתכתבויות של בכירים בממשל טראמפ גרמה מבוכה אדירה לבית הלבן. הן נחשפו אחרי שהעורך הראשי של המגזין "אטלנטיק", ג'פרי גולדברג, צורף לקבוצת ה-Signal בטעות.
פורסם לראשונה: 20:47, 27.03.25