בית משפט במוסקבה קבע הבוקר (שישי) כי נציגי הסוכנות היהודית ברוסיה יקבלו דחייה של חודש כדי שיוכלו ללמוד את דרישת משרד המשפטים הרוסי לסגור את משרדי הסוכנות היהודית, ולהציג חומרים נוספים בעניין. זאת לאחר שהנציגים טענו כי ברשותם מידע נוסף שיכול להשפיע על קבלת ההחלטה בנושא.
זהו הדיון השני בנושא, כאשר הראשון התקיים בסוף החודש שעבר. הבוקר הציעו נציגי הסוכנות הליך גישור, ואמרו כי "אנו בטוחים שההליך יועיל לשני הצדדים ואף יבטל את התביעות שהוגשו נגדנו", אך משרד המשפטים הרוסי סירב לבקשה, כשהוא נחוש לסרב לפשרה ולסגור את משרדי הסוכנות - והשופטת מצידה לא חייבה זאת.
לצד זאת, ניתן לראות בקביעת בית המשפט, שאפשר לנציגי הסוכנות דחייה של חודש, אופטימיות זהירה - שכן כעת התווסף חודש נוסף למגעים בין רוסיה לישראל בניסיון לפתור את המשבר, ולהשפעתו הפוליטית של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין בנושא.
עורכי הדין המקומיים של הסוכנות היהודית מסרו בתום הדיון כי "יש תקווה לפיוס בחודש הקרוב ואנו מקווים שהכול יסתדר בסוף. עם זאת, זה לא תלוי רק בנו".
בחודש שעבר דווח כי דרישת משרד המשפטים לסגור את משרדי הסוכנות, שהוגשה לבית המשפט המחוזי במוסקבה, קשורה ל"הפרות לא מוגדרות של החוק הרוסי".
בתחילת החודש נועדה משלחת משפטית ישראלית במוסקבה עם ראש אגף במשרד המשפטים הרוסי, אך הפגישה הסתיימה ללא תוצאה מוחשית וגם לא נקבעה לה פגישת המשך. במקביל קיימו נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה יאיר לפיד מגעים שקטים מול הרוסים, שהתקיימו בכמה ערוצים כולל באמצעות מתווך זר.
החקירה ברוסיה נגד הסוכנות היהודית התחילה כבר בשנת 2019, ומאז היו כמה פשיטות של שירות הביטחון הרוסי, משרד המשפטים והמשטרה הרוסית - על משרדים של הסוכנות ברחבי המדינה, בעיקר בערים נידחות.
הרוסים טוענים כי הסוכנות הפרה בצורה שיטתית וגסה את חוקי הגנת הפרטיות ברוסיה ופעלה לעודד "בריחת מוחות" מהמדינה. הסוכנות, מצידה, טוענת מנגד שפעלה לחלוטין במסגרת החוק הרוסי, ולדבריה יש לה הוכחות וראיות שתומכות בטענה הזו.