בשבועות האחרונים עלו לשיח מקורות המימון של ארגון הטרור חיזבאללה. צה"ל תקף בחודש שעבר סניפים של אחד מהנכסים הכלכליים המרכזיים של ארגון הטרור – בנק אל-קרד אל-חסן, ורבות דובר על כך שחיזבאללה מנהל מוסדות "מדינתיים", בלתי פורמליים, המשמשים בסיס לתמיכה בו – גם בפעילות הצבאית שלו.
(צילום: מיקי שמידט)

חיזבאללה לא מסתפק רק בכספים ובסיוע הצבאי שהוא מקבל מאיראן, אלא מנסה לאורך השנים ובחודשי המלחמה האחרונים לגייס תרומות מתושבי לבנון, שלא נמצאים במצב טוב מבחינה כלכלית. במאי האחרון פרסמה אחת מזרועות חיזבאללה קמפיין בלבנון לגיוס כספים עבור רכישת כטב"מים וטילים.
ומה קורה בתימן? מסתבר שבדיוק אותו הדבר. גם החות'ים, שלוחי איראן בתימן, לא מסתפקים בסיוע הצבאי ובכספים שהם מקבלים מטהרן, אלא פונים למי שהכי קשה לו לתת כרגע – העם התימני, הסובל מעוני, ממגיפות וממלחמת אזרחים מתמשכת.
7 צפייה בגלריה
הקמפיינים שהחות'ים מפיצים לגיוס כספים מהציבור בתימן
הקמפיינים שהחות'ים מפיצים לגיוס כספים מהציבור בתימן
פונים למי שהכי קשה לו לתת. הקמפיינים שהחות'ים מפיצים לגיוס כספים מהציבור בתימן
במהלך המלחמה הנוכחית החות'ים מנהלים קמפיין אינטנסיבי לגיוס כספים מהציבור עבור התחמשות. במודעה שפורסמה בחודשים האחרונים במסגרת ניסיון הגיוס, נכתב: "היה שותף לייצור הניצחון, תרום 100 ריאל תימני (כ-1.5 שקל) באמצעות יצירת קשר במספר 180, ותסייע לכוח הטילים".
קיימות שתי דרכים מרכזיות להעביר תרומה לחות'ים – טלפונית או בבנק, באמצעות העברה לחשבון של הקבוצה. "תירה את הטיל שלך", "תמוך בכוח הטילים או בכטב"מים", נכתב במודעות אחרות שהופצו ברשת בחודשים האחרונים. באחד הציורים המצורפים נראה טיל מדגם "פלסטין", שאותו החות'ים טוענים ששיגרו לישראל במהלך המלחמה, ה"מורכב" ממטבעות, בניסיון להעביר את המסר שהכספים הללו אכן מסייעים להשגת טילים וכטב"מים.
הקמפיין של החות'ים מופץ ברשתות החברתיות על ידי גורמים שונים וגם באמצעות להקה המזוהה עם החות'ים, המפעילה חשבון ברשת תחת השם "להקת אנסאר אללה" – שמה של הזרוע המדינית של הארגון. הלהקה המפרסמת שירים בקצב מסחרר, כמעט בכל נושא הקשור להתפתחויות המלחמה. גם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ומנהיג חמאס אסמאעיל הנייה, שחוסלו, זכו לאזכור בשירים האחרונים של הלהקה.
בחודש שעבר פרסמה הלהקה שני שירים הקוראים לתמוך כספית בחות'ים. השירים מופצים בפלטפורמות החברתיות של החות'ים ועל ידי בכירי הקבוצה, מלווים בסרטונים המפארים את היכולות הצבאיות, הטילים, הכטב"מים וסירות הנפץ של הארגון, וניתן לראות בהם גם את כמויות הזהב, התכשיטים והשטרות הנתרמים עבור פרויקטים צבאיים.
באחד הסרטונים נכתבו באמצעות שטרות המילים "מבול אל-אקצא" - השם הפלסטיני של המלחמה. בסרטון אחר כתבו החות'ים בשטרות את המילים "כוח הטילים". כמובן שכל סרטון מסתיים בקריאה: "היה שותף בייצור הניצחון".
7 צפייה בגלריה
החות'ים משגרים את טיל "פלסטין 2"
החות'ים משגרים את טיל "פלסטין 2"
החות'ים משגרים את טיל "פלסטין 2"
7 צפייה בגלריה
דובר הח'ותים  יחיא סריע
דובר הח'ותים  יחיא סריע
דובר הח'ותים יחיא סריע
(צילום: MOHAMMED HUWAIS/AFPB)
בחודשי המלחמה, במסגרת קמפיין גיוס הכספים של החות'ים, הופץ ברשת סרטון שבו נראו אב ובנו יושבים וצופים בהודעה של הדובר הצבאי החות'י יחיא סריע. בסרטון השניים משתכנעים כי עליהם לתרום לכוח הטילים של החות'ים, וניגשים מיד לבנק המקומי כדי לעשות זאת. בסוף הסרטון מוזכרים, כמובן, הפרטים הדרושים להעברת תרומה.
לחות'ים, כמו לחיזבאללה, לא אכפת מתושבי המדינה – ומצבם מחמיר. האוכלוסייה בתימן ענייה מאוד, רבים מובטלים, והמחלות מתפשטות בקצב מהיר, במיוחד באזורים הנמצאים תחת שליטת החות'ים ומוזנחים מאוד. לפי דיווחים מקומיים, גם כאלה העובדים לעיתים נאלצים לחכות למשכורת זמן רב. במקום לנסות ולהיטיב עם התושבים הנמצאים תחת חסותם – החות'ים עושקים אותם, מגייסים עוד כספים ומגבירים את העול הכלכלי.
גורם מצנעא סיפר כי בעוד חלק מסרבים לתרום לחות'ים ומאשימים אותם באיסוף כספים על חשבון הציבור, אחרים רואים בתרומה לארגון "חובה ג'יהאדיסטית". לדבריו, תומכי החות'ים "עוקבים אחר התקיפות בים האדום, מתרגשים ותורמים. כולם בטוחים שזה הולך לתעשייה הצבאית ולכוח הטילים". לפי אותו הגורם, אנשים תורמים סכומי כסף גדולים, זהב ואפילו רכבים וכלי נשק. כל התרומות מהוות עוד מקור הכנסה עבור שלוחי איראן בתימן – ומסייעות בשגשוג תעשיית הטרור.