אחרי ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות בארה"ב, באיראן משדרים קור רוח - ומקפידים שלא לשנות את הרטוריקה התקיפה כלפי ישראל. סוכנות הידיעות האיראנית אף דיווחה הבוקר (רביעי) כי סגן ראש משמרות המהפכה של איראן, עלי פאדאווי, אמר כי טהרן "מוכנה לעימות" עם ישראל - ואינה פוסלת גם אפשרות שתותקף במכת מנע מצד ארה"ב וישראל.
פאדווי הוסיף כי "לציונים אין את הכוח להתעמת איתנו והם חייבים להמתין לתגובתנו. למחסנים שלנו יש מספיק נשק בשביל זה". איש משמרות המהפכה התייחס בכך לתגובה האיראנית הצפויה אחרי המתקפה הישראלית באוקטובר.
גורמים ערבים ומערביים אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי טראמפ עשוי להטיל מחדש את "מדיניות הלחץ המקסימלי" שלו באמצעות סנקציות מוגברות על תעשיית הנפט של איראן. הם הוסיפו כי הוא גם עשוי לעודד את ישראל לפגוע באתרי הגרעין שלה ולבצע "חיסולים ממוקדים".
"הבחירות בארה"ב הן לא באמת העסק שלנו. המדיניות שלנו יציבה ואינה משתנה על סמך אינדיבידואלים. עשינו את התחזיות הדרושות בעבר ולא יהיה שינוי בפרנסתם של אנשים", אמרה דוברת הממשלה באיראן פאטמה מוהג'רני.
במהלך הקדנציה הראשונה שלו, טראמפ הפעיל מחדש סנקציות על איראן לאחר שפרש מהסכם הגרעין משנת 2015, שצמצם את תוכנית הגרעין של טהרן בתמורה להטבות כלכליות. החזרת הסנקציות של ארה"ב ב-2018 פגעה בייצוא הנפט של איראן, צמצמה את הכנסות הממשלה ואילצה אותה לנקוט בצעדים לא פופולריים כמו הגדלת מסים וניהול גירעונות תקציביים גדולים, מדיניות ששמרה על האינפלציה השנתית קרובה ל-40%.
בעולם הערבי עקבו באדיקות אחר כל התפתחות ביומיים האחרונים בארצות הברית. במהלך הלילה דיווחו הרשתות הערביות על כל התקדמות המאבק הצמוד שהתנהל ואת העיסוק הנרחב והחשיבות של תוצאות הבחירות עבורם ניתן היה לראות בעיתוני הבוקר.
העולם הערבי מחכה לראות מה יעשה הממשל האמריקני החדש בנוגע למלחמה ברצועת עזה ולבנון. האם הבחירות יביאו לסיום המלחמה או להרחבת הסכסוך האזורי.
בשער אל-אחבאר הלבנוני, שמזוהה עם חיזבאללה, נכתב היום: "הבחירות באמריקה מבשרות על כאוס חדש". פיטורי גלנט אתמול בערב הסיטו את השיח הערבי לעיסוק בישראל לזמן קצר, אך הסיקור האינטנסיבי של תוצאות הבחירות בארה"ב נמשך.
עוד נכתב באל-אחבאר הבוקר כי המזרח התיכון יהיה אחד האזורים "המושפעים ביותר בעולם" מתוצאות הבחירות בארה"ב. "הרבה באזור תלוי במה שיעשה הנשיא האמריקני החדש בשלב מאד רגיש בהיסטוריה של האזור, במיוחד בהתייחס לסכסוך הערבי-ישראלי".
בעיתון אל-ג'ומהוריה הלבנוני דווקא כתבו הבוקר עוד לפני פרסום התוצאות כי לא משנה אם הנשיאות האמריקנית תלך לטראמפ או האריס. גורמים הסבירו בשיחה עם העיתון כי בסופו של דבר שני המועמדים תומכים בישראל: "לניצחון של מי מהמועמדים לא תהיה השפעה גדולה עלינו, לא לרעה ולא לחיוב, זה לא ישנה את העמדה האמריקנית ביחס לנתניהו ולמלחמה. הדמוקרטים והרפובליקנים מנסים לזכות באהדת ישראל ומנסים להגן עליה. הבחירה במקרה הטוב היא של הטוב יותר מבין שתי האפשרויות הרעות".