תשעה חודשי עבודות שירות בלבד נגזרו הבוקר (שלישי) על אריה שיף (71), שהורשע בהמתה בקלות דעת לאחר שירה למוות במוחמד אלאטרש שפרץ למכוניתו בערד לפני שנה. שיף אמר לאחר מכן: "אני שמח שזה נגמר, אני מאוד מאוד עצוב על הטרגדיה".
נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע השופטת רויטל יפה-כ"ץ נימקה את הכרעתה: "מבלי להקל ראש בתוצאה הקשה של מעשי הנאשם, נסיבותיו האישיות המיוחדות והחריגות של הנאשם, האיש הערכי, ששנים תרם למדינה כמעט בכל דרך אפשרית, ששכל בן, ואשר נקלע לאירוע שלא מרצונו, מחייבים הקלה של ממש בעונשו וזאת בדמות ענישה אשר תרוצה בדרך של עבודות שירות". השופטת גם גזרה עליו תשלום פיצויים למשפחתו של ההרוג על סך 10,000 שקל.
עוד אמרה השופטת: "עבירה שכזו אמורה לגרור ענישה משמעותית. אך הנאשם נגרר לאירוע, דבר שנעשה על ידי המנוח ושותפיו. כולם רעולי פנים, שדי בזה להטיל אימה ופחד. הם נתפסו על חם והחשש שמא יפגעו בו וברעייתו היה סביר. האם סביר היה לצפות מהנאשם להתעלם מהסכנה? להתקשר למשטרה ולאפשר למנוח לפעול כאוות נפשו? הירי לא נעשה לפגוע במנוח, ובוודאי שלא לגרום למותו. מיד לאחר כל זאת הזעיק הנאשם את המשטרה ומד"א. אכן, ענישה זו חריגה בעבירות של המתה בכלל ובעבירות של המתה בקלות דעת בפרט, אולם המקרה שבפנינו הוא חריג וייחודי".
שיף אמר בצאתו מאולם בית המשפט אחרי מתן גזר הדין: "אני שמח שזה נגמר, אני מאוד מאוד עצוב על הטרגדיה, על כל האירוע שקרה. זה לא היה מתוכנן ואני מצטער, ושמח שזה נגמר".
סניגורו של שיף עו"ד ששי גז, שמייצג אותו יחד עם עו"ד עידן שני, אמר: "זה העונש הראוי, כי הוא הרגיש מאוד מאוים. מצד אחד אדם הלך לעולמו, אך מדובר באיש מאוד ערכי. זה אירוע על גבול ההגנה העצמית. הוא פעל כפי שפעל כדי להגן על רכושו ואשתו. כל אחד צריך לשאול עצמו מה הוא היה עושה. אני לא בטוח מה אתם הייתם עושים".
התובע עו"ד יריב צרי מפרקליטות מחוז דרום אמר אחרי הדיון: "הוא הודה בעבירה של המתה בקלות דעת, זאת עבירה שהעונש בצידה הוא 12 שנות מאסר. כל מי שמתסכל על הסרטון רואה שהמעשים נעשו מתוך הבנה, מחשבה ומודעות מלאה, אף אחד לא תקף אותו. נכון שלזכותו יש נסיבות מקלות. אנחנו סברנו שהמשקל צריך להיות ארבע שנות מאסר, בית המשפט סבר אחרת. אנחנו מכבדים את ההחלטה ונלמד אותה. הפרקליטות מסתכלת על התיקים בראייה ציבורית רחבה ולא על כל תיק במקרה הספציפי, מתוך ראייה עתידית שזה ישפיע גם על מקרים של יהודים וערבים וכל אזרחי ישראל".
לפני מתן גזר הדין התאספו אזרחים שביקשו לתמוך בשיף ברחבת בית המשפט. "אני מקווה ומתפללת שאריה לא יישב דקה במאסר", אמרה אורטל פרלמן-שמואלי מהפורום לקידום הנגב, "זכותו של אריה להגן על עצמו ועל רכושו, וזה מה שצריך לעמוד לנגד עיניה של השופטת. אסור שהאנשים שמגנים על עצמם ורכושם ישלמו את המחיר". סגן ראש העיר באר שבע שמעון טובול הגיע אף הוא ואמר: "לא יכול להיות שאדם בא להגן על ביתו ורכושו ובמקום לקבל צל"ש הוא נשפט כאחרון הפושעים". למקום גם הגיע ח"כ איתמר בן גביר ("הציונות הדתית") והתעמת עם תושבי הפזורה הבדואית שהגיעו גם הם להפגין.
שיף הורשע במסגרת הסדר טיעון לאחר הליך גישור עם הפרקליטות. על הצדדים הוסכם כי שיף פעל תוך "קרבה לסייג של הגנה על בית מגורים". כלומר ש"חוק דרומי", המעניק הגנה למי שירה לעבר אדם שפרץ לביתו, לא תקף לגבי שיף, אך הנסיבות דומות לאלו שמעניקות הגנה על פי החוק.
במסגרת הסדר הטיעון לא הייתה הסכמה על העונש. בשבוע שעבר התקיים דיון בטיעונים לעונש, והפרקליטות ביקשה להטיל על שיף ארבע שנות מאסר. סנגוריו, עורכי הדין ששי גז ועידן שני, טענו כי במסגרת הליך הגישור דובר על עונש קל יותר, וביקשו עבודות שירות. השופטת יפה-כ"ץ הודתה אף היא שהופתעה מחומרת העונש שמבקשת המדינה.
המקרה התרחש בנובמבר 2020. לפי כתב האישום, שיף ואשתו ישנו בקרוואן שחנה מאחורי רכבו, אך לא היה מחובר אליו, סמוך לביתם בערד. שיף החזיק מתחת לכרית במיטתו אקדח אישי שהוא מחזיק ברישיון שניתן לו במסגרת התנדבותו בעבר במשטרת ישראל. סמוך לחצות הגיעו שלושה פורצים רעולי פנים כדי לגנוב את הרכב. מוחמד אלאטרש שבר את חלון הרכב עם מפתח צינורות ונכנס אליו. אשתו של שיף העירה אותו, והוא לקח את האקדח ויצא מהקרוואן. הוא התקרב אל הרכב וצעק כמה פעמים "עצור". שיף ירה לכיוון הרכב ופגע פגיעה קטלנית בראשו של אלאטרש.