בית המשפט העליון קבע היום (חמישי) כי המדינה רשאית לשלול את אזרחותם של מי שהורשעו בטרור, בגידה או ריגול חמור. בפסק הדין שפרסם העליון נכתב כי "לא נפל פגם חוקתי בהסדר המאפשר לשלול את אזרחותו של מי שביצע מעשה שיש בו משום הפרת אמונים למדינת ישראל, כגון מעשה טרור, מעשה המהווה בגידה או ריגול חמור, או רכישת אזרחות של זכות לישיבת קבע במדינה עוינת או בשטח עוין".
פסק הדין עוסק בשתי בקשות ראשונות מסוגן לשלילת אזרחות שהוגשו על ידי שר הפנים ונוגעות לשני מחבלים שהורשעו ונידונו לעונשי מאסר ממושכים: מוחמד מפארג'ה, שהטמין בשנת 2012 מטען חבלה באוטובוס בתל אביב וגרם לפציעתם של 24 בני אדם, ועלאא זיוד, שביצע בשנת 2015 פיגוע דריסה ודקירה בצומת גן שמואל וגרם לפציעתם של ארבעה בני אדם. הבקשה בעניין מפארג'ה נדחתה על ידי בית המשפט לעניינים מינהליים מרכז-לוד, ושר הפנים ערער על כך. הבקשה בעניין זיוד התקבלה על ידי בית המשפט לעניינים מינהליים בחיפה, וזיוד ערער על פסק הדין בעניינו.
עם זאת, העליון קבע כי באשר לעניינם הפרטני של המחבלים זיוד ומפארג'ה - נפלו פגמים מהותיים בהליכים כבר בשלב הגשת הבקשות לביטול אזרחותם. חלק משופטי ההרכב התמקדו בכך שהבקשות הוגשו לבית המשפט לעניינים מינהליים, אף שניתן היה להגישן במסגרת ההליכים הפליליים שהתנהלו נגד השניים.
השופט נעם סולברג הוסיף כי במקרה זה יש אומנם לבטל את פסקי הדין של בתי המשפט המינהליים מן הטעמים שצוינו, אך הדגיש כי לשרת הפנים איילת שקד נתונה הסמכות ואף החובה לשקול להגיש מחדש את הבקשות לביטול אזרחותם של זיוד ומפארג'ה לערכאה המתאימה - כלומר לבית המשפט הפלילי. השופט ניל הנדל סבר, בדעת יחיד, כי בשל הפגמים שנפלו בהגשת הבקשות יש להחזיר את הדיון בעניינם של זיוד ומפארג'ה לבתי המשפט המינהליים ולאפשר לשרת הפנים להגיש בקשות מתוקנות לביטול אזרחותם תוך 120 ימים.
שר האוצר אביגדור ליברמן הגיב להחלטה ואמר כי "סוף סוף נעשה כאן צדק. מברך על החלטת בית המשפט העליון, ועל קביעתו כי המדינה רשאית לשלול אזרחות ממי שהורשע בפגיעה בביטחונה. המצב שבו מחבלים שעומדים מאחורי מעשי טרור אכזריים מחזיקים באזרחות ישראלית הוא מצב בלתי נסבל, וטוב עשה בית המשפט שהפסיק את האבסורד הזה. זהו צעד משמעותי למיגור הטרור במדינת ישראל".