חברת נתוני הבריאות הבריטית Airfinity העריכה היום (ה') ש-9,000 סינים מתים ביממה מקורונה - עלייה חדה לעומת הערכתה בשבוע שעבר, שעמדה על כ-5,000 בני מתים ביממה מסיבוכים הקשורים לנגיף. בהערכתה הקודמת ציינה Airfinity כי מדי יום נדבקים בנגיף לפחות מיליון סינים.
התפרצות הקורונה בסין – עוד כותרות:
• כ-250 מיליון נדבקים ב-20 ימים: נחשפים ממדי התפרצות הקורונה בסין
• 3 שנים אחרי כל העולם: בתי החולים בסין מתפוצצים בגלל הקורונה
• קניית-בהלה, רחובות ריקים ואינפוזיה במכוניות: "כאוס קורונה" בסין
• אחרי המחאה הנדירה נגד שי ג'ינפינג: סין מצמצמת דרמטית את הגבלות הקורונה
ההערכות המעודכנות של Airfinity הן שמספר המתים מקורונה בסין מתחילת דצמבר כבר הגיע ל-100,000 בני אדם, ומספר הנדבקים הכולל מתחילת החודש ל-18.6 מיליון. החברה מעריכה שמספר הנדבקים בסין יגיע ב-13 בינואר ל-3.7 מיליון ביממה, ושב-23 בינואר יהיו בסין כ-25,000 מתים מקורונה בכל יום - ויותר מחצי מיליון מתים במצטבר רק מחודש דצמבר.
חברת נתוני הבריאות Airfinity ציינה שההערכות שלה מבוססות על נתוני התחלואה מהמחוזות בסין לפני הסרת הגבלות הקורונה. סין, שבמהלך החודש הסירה במפתיע את ההגבלות המחמירות שליוו אותה בשלוש השנים האחרונות, הפסיקה לפרסם את מספר הנדבקים היומי.
נכון ל-28 בדצמבר, מניין קורבנות הקורונה הרשמי בסין מתחילת המגפה עומד על 5,246 - נתון הנמוך משמעותית מהערכות המומחים. בארה"ב, לשם השוואה, מתו יותר ממיליון חולי קורונה.
מאז 8 בדצמבר דיווחה סין על שמונה מתים מהנגיף, ואתמול דווח על חולה אחד שהלך לעולמו. גורמים במערכת הבריאות אמרו לאחרונה שהם לא כוללים במניין המתים חולים שסבלו ממחלות רקע, גם אם נדבקו בקורונה. Airfinity מעריכה שמספר המתים בסין יגיע בסוף אפריל ל-1.7 מיליון.
מספר הנדבקים בסין החל לעלות בנובמבר, והחודש נרשמה עלייה דרמטית בתחלואה כשהמשטר הקומוניסטי ביטל את מדיניות "0 הדבקה": אחרי הפגנות נדירות נגד השלטון, ופגיעה בכלכלה הסינית, החליט המשטר להפסיק להטיל סגרים גם באזורים שבהם התגלו נדבקים בודדים ולערוך בדיקות PCR המוניות, ובנוסף הפסיק לפרסם נתונים על נדבקים בקורונה שלא פיתחו תסמינים. מבתי חולים בסין מגיעים בימים אלה עדויות על עומסים אדירים.
ועדת הבריאות הלאומית אמנם הפסיקה מאז לדווח על נדבקים בקורונה, אך גורמים מקומיים בערים שונות הודו שמספר הנדבקים אצלם עומד על מאות אלפים ואף יותר מכך. בסוף השבוע דלפו גם הערכות מדיונים פנימיים של ועדת הבריאות הלאומית של סין (NHC), ולפיהן כ-250 מיליון איש נדבקו בקורונה רק ב-20 הימים הראשונים של דצמבר.
מומחי בריאות בעולם העריכו כי מספר הקורבנות בהתפרצות הקורונה בסין עלול להגיע למיליון איש בתוך כמה חודשים, וכי בשנת 2023 כולה עלול המספר הזה להגיע לעד שני מיליון. החשש שהוא שההתפרצות רק תחמיר בחודש הבא, אז המוני סינים צפויים לצאת לדרכים על מנת להתאחד עם משפחותיהם לרגל השנה הירחית החדשה.
השבוע, בצעד נוסף שמלמד על שינוי חד במדיניות הקורונה, הודיעה סין שב-8 בינואר תבוטל חובת הבידוד שחלה על נוסעים שמגיעים מחו"ל. ההחלטה הזאת התקבלה בברכה בקרב אזרחים סינים שמתכננים כבר תקופה ארוכה לטוס לחו"ל, ועד כה היו מחויבים להיכנס לבידוד עם שובם למולדת.
לאור היעדר השקיפות של המשטר בסין לאורך המגפה, והפערים הגדולים בנתונים שמספקת בייג'ינג לעומת הערכות המומחים במערב, ארה"ב ומדינות נוספות החליטו להטיל הגבלות על נוסעים שמגיעים מסין. בכיר במערכת הבריאות האמריקנית אמר כי "העלייה המהירה בתחלואת הקורונה בסין מגבירה את האפשרות שיופיעו וריאנטים חדשים".
ארה"ב, איטליה, יפן, דרום קוריאה, הודו ומלזיה הודיעו השבוע כי הנוסעים שיגיעו מסין מחויבים לעבור בדיקת קורונה. איטליה קראה לשאר המדינות החברות באיחוד האירופי ללכת בעקבותיה, כדי לוודא שהסינים שמגיעים למדינות האיחוד עוברים בדיקות קורונה – ובמידת הצורך גם נשלחים לבידוד. המרכז האירופי לבקרת מחלות ומניעתן דחה את הקריאה האיטלקית, ואמר שהיא "לא מוצדקת" וכי העלייה בתחלואה בסין "לא צפויה להשפיע" על האיחוד האירופי.
בתגובה להגבלות ולחשש במערב אמר דובר משרד החוץ הסיני: "בשלוש השנים האחרונות הגבנו ביעילות לחמישה גלים של התפרצות עולמית, וזכינו בזמן יקר לפיתוח חיסונים ותרופות". דובר משרד החוץ בבייג'ינג אמר שמדינות רבות כלל לא שינו את המדיניות שלהן כלפי הנוסעים מסין, וכי עליהן להתייחס לאזרחי כל המדינות בצורה שווה.