תקיפה רביעית בפחות מחודש: סוכנות הידיעות הממלכתית הסורית "סאנא" דיווחה כי ישראל תקפה הלילה (בין שלישי לרביעי) באמצעות מספר טילי קרקע-קרקע בסביבת מחוז קוניטרה, הסמוך לרמת הגולן.
גורם בצבא סוריה אמר לסוכנות הידיעות כי ישראל תקפה באזור קוניטרה וציין כי "נגרם נזק". לדבריו, "האויב הישראל תקף בסביבות השעה 00:30 במספר טילי קרקע-קרקע מאזור הגולן".
מדובר באזור שבעבר היו בסביבתו תקיפות רבות שמיוחסות לישראל, כמו בכל המרחב שבין דמשק לקוניטרה והגולן. בשבוע שעבר בסוריה ייחסו לישראל תקיפה נוספת, גם אז באמצעות טילי קרקע-קרקע, נגד מספר יעדים באזור הכפר זאכיה, דרומית לדמשק.
שבוע קודם לכן, ב-9 בפברואר, סוריה דיווחה על תקיפה אווירית ישראלית באזור דמשק, וזמן קצר לאחר מכן הודיע צה"ל כי טיל נ"מ סורי ששוגר התפוצץ באוויר ובשל כך לא יורט. אזעקות הופעלו אז באזור אום אל פחם ובמרחב השומרון. בעקבות הירי תקף צה"ל מטרות בסוריה - בין היתר מכ"מ וסוללות נ"מ שירו על מטוסים של חיל האוויר.
ב-31 בינואר הטלוויזיה הממלכתית של סוריה דיווחה כי ישראל תקפה בטילים כמה יעדים באזור דמשק. גורם צבאי סורי אמר כי מערכות ההגנה האווירית של המדינה יירטו חלק מהטילים, בעוד שאחרים פגעו וגרמו נזק.
בחודש שעבר רוסיה הודיעה כי טייסיה החלו לבצע פטרולים משותפים עם הצבא הסורי, גם סמוך לגבול ישראל. מטוסי קרב מתקדמים של הצבא הרוסי נטלו חלק בטיסות סיור ליד רמת הגולן, ולפי הודעת משרד ההגנה של מוסקבה אותן טיסות "יימשכו על בסיס קבוע". לפי ההודעה הרוסית, טייסי צבאות רוסיה וסוריה ערכו פטרול אווירי משותף ברמת הגולן ובנהר הפרת.
בצמרת הביטחונית בישראל הביעו חשש מפני הסיורים הללו, ותהו מה קרה לרוסים שהחליטו לשנות את המדיניות שלהם, שאפשרה לחיל האוויר הישראלי לפעול באופן די חופשי מול ההתבססות האיראנית ואף להגביר את התקיפות בסוריה בחודשים האחרונים ולמעשה לבלום את התוכנית של כוח קודס להקים בשטחה "חיזבאללה 2".