בירושלים עוד לא היה חג מולד כזה: בעוד כשבועיים יחגוג העולם הנוצרי את חג המולד, החג החשוב ביותר בנצרות, וברובע הנוצרי שוררת דממה. האווירה החגיגית שקטה, והסמטאות שבתקופה הזו תמיד היו הומות תיירים וחוגגים נותרו כמעט ריקות.
לצד סגירת התיירות מחו"ל, גם העובדה שבעת האחרונה פיגוע רודף פיגוע בירושלים שיתקה את התנועה התיירותית כמעט לגמרי, ונראה כי אנשים ממעטים להגיע ולבקר.
סמי וקילה, בעל עסק ברובע הנוצרי, אמר שאירועים ביטחוניים משפיעים באופן ניכר על התיירות. "בשבת שעברה, כשהיה אירוע דקירה, הייתה לנו תנועה חלשה - בניגוד לימי שישי-שבת אחרים שבהם יש הרבה עבודה. אנחנו מתפללים לשלום ולא רוצים את כל האירועים האלה".
הישראלים שמגיעים לבקר בירושלים ולטעום את האווירה האירופית עד כמה שניתן בזמן הפיגועים, משתדלים להגיע למקומות שקטים שלא חוו מהומות. פרלה גלילי, שהגיעה לטייל היום בעיר כפי שהיא עושה בכל חג המולד מדי שנה, אמרה כי "לאירועים הביטחוניים יש השפעה במיוחד על התיירים הישראלים. חלק מהמטיילים אמרו לא להיות במקומות מסוימים ולא לאכול במקום מסוים, ולא בשער שכם. זה ברור שיש איזשהו פחד".
איברהים אבו גלפה, תושב הרובע הנוצרי כבר 65 שנים ובעל עסק, אומר שמצב כזה עוד לא היה. "הלוואי שמה שהיה פעם יחזור להיות מה שהיה כאן ברובע", אמר. "אמרו שהמצב יחזור לקדמותו, אבל בינתיים אין פה כלום".
גם הכנסיות שנמצאות ברובע, שאמורות להיות מוכנות בשלל קישוטים לתפילות החגיגיות, נותרו כמעט ריקות. "אווירת הצליינות של חוגגי החג חסרה, לכן הטקסיות הזו של הדלקת העצים מתעכבת", הוסיפה גלילי.
בפטריארכיה הירושלמית הדליקו הערב כל הפלגים הנוצרים את עץ האשוח במלון אימפריאל בשער יפו. הנוצרים הירושלמים הדליקו את העץ בעודם מאוחדים נגד פסיקת בית המשפט המחוזי בעיר בדבר דחיית תביעת הפטריארכיה לביטול פסק הדין שמאשר את מכירת נכסיה בשער יפו לעמותת "עטרת כהנים". בפטריארכיה החליטו להגיש ערעור לבג"ץ בנושא.