לראשונה מאז חידוש היחסים בין שתי המדינות, נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום (רביעי) את כתב האמנה של שגריר טורקיה בישראל שאקיר אוזקן טורונלר. בטקס הממלכתי שנערך במשכן הנשיא בירושלים ניגנה תזמורת צה"ל את ההמנון הטורקי.
מעמד הגשת כתב האמנה אירע כעשרה חודשים אחרי ביקורו הממלכתי ההיסטורי של הנשיא הרצוג באנקרה כאורחו של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. טורונלר, לשעבר שגריר טורקיה בהודו והקונסול הכללי של מדינתו בירושלים, מונה על ידי הנשיא ארדואן לתפקיד שגריר בישראל לאחר ההודעה על חידוש היחסים המלאים.
בדבריו הדגיש הנשיא הרצוג לשגריר את חשיבות היחסים בין ישראל לטורקיה ואת תפקידה המשמעותי של מדינתו במרחב: "מדינת ישראל, וגם אני באופן אישי, מייחסים חשיבות גדולה מאוד למערכת היחסים ההיסטורית שלנו עם טורקיה. אלו קשרים שידעו בעבר גם משברים, אך מצויים כעת, לשמחתנו, במגמה מעודדת מאוד. ישראל וטורקיה יכולות וצריכות לשתף פעולה בתחומים רבים שיביאו רווחה, קדמה וצמיחה לשתי המדינות ולשני העמים".
כמו כן העביר הרצוג את הזמנתו לנשיא טורקיה להגיע ולבקר בישראל: "הנשיא ארדואן הדגיש בשנה האחרונה גם בשיחותיו איתי וגם פומבית, עד כמה הוא מכיר בחשיבותה של השותפות בין ישראל לטורקיה. אני מבקש בהזדמנות הזו להזמין את הנשיא ארדואן לביקור בישראל, ביקור שיתרום להעמקת הקשרים ושיתופי הפעולה בין מדינותינו".
הרצוג הוסיף כי "כולנו נמשיך לפעול לחיזוק היחסים בין המדינות, תוך כבוד הדדי ושילוב זרועות, למען עתיד טוב ומבטיח יותר לאזרחינו ולאזורנו". השגריר הטורקי טורונלר הוא דיפלומט מקצועי וזאת, כאמור, הפעם השנייה שהוא משרת בארץ. לפני כ-10 שנים שימש כקונסול הכללי של טורקיה בירושלים.
בנוסף, הנשיא הרצוג קיבל את כתבי האמנה של השגרירים החדשים של אוסטרליה, הפיליפינים, אל סלבדור ודרום קוריאה.
"אוסטרליה היא ידידה גדולה של ישראל", אמר הנשיא והוסיף: "אני אסיר תודה על תמיכתה בפורומים בינלאומיים כה רבים". שגריר אוסטרליה ד"ר ראלף פטר קינג אמר כי בכוונתו לפעול לקידום המסחר והתיירות בין המדינות, להמשיך ולהגן על ישראל בפורומים בינלאומיים, ולמנוע אפליה כנגדה תוך דגש על קידום שלום ארוך טווח.
הרצוג הודה לשגריר הפיליפינים על העבודה המסורה של עובדי הסיעוד מארצו בישראל, ואותם כינה "מלאכים שומרים". בהמשך קיבל גם את כתב האמנה של שגריר אל סלבדור, מילטון אדוארדו אומניה אסבאדו, לשעבר הקונסול הכללי של ארצו במיאמי. הרצוג ואסבאדו דנו בחשיבות העמקת הקשר בין המדינות בתחומי החקלאות והתיירות.
לסיום העניק שגריר דרום קוריאה קים ג'ין-האן, איש מערך המודיעין הלאומי של ארצו, את כתב האמנה שלו לנשיא. הרצוג והשגריר דנו בחלק שלקח שר החוץ אבא אבן, דודו של הרצוג, בהשגת הפתרון הדיפלומטי למלחמה הקוריאנית. הנשיא והשגריר הקוריאני דנו בנושאים נוספים כמו מסחר הדדי, ולבסוף הרימו כוסית ושגריר קוריאה בירך "עם ישראל חי".