שופטי בג"ץ הציעו פשרה, לפיה עד הכרעה בעניינו, ימשיך עו"ד רואי כחלון לשמש כממלא מקום נציב שירות המדינה, ולא יותר משלושה חודשים. על ראש הממשלה בנימין נתניהו להשיב להצעה תוך שבוע.
השופטים ציינו במכתבם כי לא מדובר בנקיטת עמדה לגוף העתירה, ככל שההצעה לא תתקבל, וכתבו: "בשים לב למכלול הטענות ומתוך גישה מעשית, נציע שכהונתו כממלא מקום נציב שירות המדינה תהא לתקופה של שלושה חודשים, לא תוארך, ומבלי שתקופת כהונה זו תובא בחשבון לצורך מינויים עתידיים".
מי שהגישה את העתירה, התנועה לאיכות השלטון, הגיבה להצעת בג"ץ והביעה "דאגה עמוקה" מהאפשרות שעו"ד כחלון יכהן כממלא מקום נציב שירות המדינה, גם אם לתקופה מוגבלת של שלושה חודשים". לדבריה, "נוכח הניסיון המקצועי שאינו מספק לתפקיד, ובפרט לאור הבדיקה המשמעתית שנפתחה בעניין הפערים המהותיים בין האופן שבו הוצג ניסיונו לבין העובדות בפועל, אנו סבורים כי אין מקום לאפשר את כהונתו בתפקיד כה רגיש ומשמעותי".
מזכיר הממשלה יוסי פוקס אמר בתגובה כי "שוב הוכח, כפי שהיה בפסק הדין בעניין ד"ר אודליה מינס, שהייעוץ המשפטי לממשלה ממציא מניעויות משפטיות באופן סיטונאי כנגד החלטות של הממשלה וראש הממשלה ללא כל יסוד משפטי, וגורם למדינה חסרון כיס בשל הצורך לגייס עורכי דין פרטיים שייצגו את הממשלה במקום הייעוץ המשפטי לממשלה שמצטרף לעמדת העותרים. אין אלא לקוות שיופקו הלקחים והממשלה תזכה לקבל ייעוץ משפטי מאפשר ולא ייעוץ משפטי מסכל. עו"ד רואי כחלון הוא מינוי ראוי ומקצועי עם הניסיון הנדרש לכהן כממלא-מקום נציב שירות המדינה".
עם סיום הדיון אמש בבג"ץ בנוגע לטענות נגד מינויו של כחלון, הודיעה שוש שמואלי, נציגת היועמ"שית, כי נפתחה נגדו בדיקה משמעתית. הנציגה עדכנה את השופטים כמעט לפני תום הדיון כי החלה בדיקה משמעתית נגד כחלון בגין נסיבות מינויו לתפקידו הנוכחי והצהרותיו שהיוו בסיס לקבלתו לתפקיד.
מסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר אמש כי הוא עומד מאחורי החלטתו למנות את כחלון לתפקיד. בתגובתה המקדמית אתמול לעתירה לבג"ץ כתבה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה כי הוא לא כשיר לתפקיד, ונעשה "בהתבסס על תשתית עובדתית שגויה". לדבריה, "שיקולי איכות, מקצועיות ואי-תלות הם תנאים הכרחיים במינוי נציב ולמניעת פוליטיזציה של השירות הציבורי".
נתניהו הודיע על מינוי עו"ד כחלון ביום ראשון שעבר, למרות התנגדות היועמ"שית. במכתב ששלחה לאחר מכן בהרב-מיארה, היא ציינה כי המינוי נעשה "בהתבסס על תשתית עובדתית שגויה". לדבריה, "בנוגע להליך מינוי נציב שירות המדינה: שיקולי איכות, מקצועיות ואי-תלות, הם תנאים הכרחיים במינוי נציב ולמניעת פוליטיזציה של השירות הציבורי".
נתניהו שלח מכתב חריף לבהרב-מיארה, שבו טען כי "איני רואה פער, כפי שטענתם, בין אופן הצגת הדברים לבין העובדות כהווייתן". נתניהו סירב לקבל את פרשנותה של היועצת, וטען כי היא "העמידה את הדברים בניגוד לאישורים תקפים מנציבות שירות המדינה, שהיא הגורם המוסמך בעניין". הוא ציין כי במהלך השנה החולפת, כחלון הוביל את "המאבק הממשלתי בפשיעה בחברה הערבית", ובמהלך תקופה זו "עמדתי באופן אישי מקרוב על יכולותיו הניהוליות, המקצועיות והאישיות". בנוסף, הוא ציין כי קיבל "המלצות חמות מגורמים בכירים בשירות הציבורי ובמערכת אכיפת החוק" בנוגע למינויו של כחלון.
נתניהו הדגיש כי "נחה דעתי כי עו"ד כחלון עומד בדרישות הסף שגובשו לתפקיד נציב שירות המדינה", והביע את ביטחונו בכך שכחלון "מתאים ומוכשר להובלת נציבות שירות המדינה בתקופת מילוי המקום בצורה מיטבית". נתניהו הוסיף כי המינוי לתקופה הראשונה של מילוי המקום לא מחייב את הסכמת היועצת המשפטית אלא רק "היוועצות" עימה. לסיום, שלח נתניהו עקיצה לבהרב-מיארה, כשהדגיש כי "אני מצפה לשיתוף פעולה מלא מצד הייעוץ המשפטי לממשלה עם ממלא מקום נציב שירות המדינה".