היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שלחה הערב (שלישי) מכתב לשר המשפטים, ח"כ יריב לוין, בעניין סמכותה של ועדת הבדיקה הממשלתית לעניין השימוש ברוגלות שבכוונתו להקים, לפיו אין סמכות לאפשר בחינה של תיקים פליליים תלויים ועומדים. היא ציינה כי "הענקת סמכות לוועדה לקיים בדיקה ביחס להליכים אלו חותרת תחת עקרונות יסוד של עצמאות מערכת אכיפת החוק". השר לוין השיב כי "יפעל ללא דיחוי לאישור הקמת ועדת הבדיקה".
לוין הודיע על הקמת הוועדה, שתוסמך לבדוק את התנהלות גורמי המשטרה, הפרקליטות ומערכות הפיקוח עליהן, בעקבות פרשת NSO, שנחשפה בכלכליסט. אז אמר כי יפנה לממשלה כדי להעניק לוועדה סמכויות חקירה.
בהקשר לתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, כתבה היועמ"שית כי הדבר מעלה חשש "לשיבוש מהלכי משפט בתיקים אלה, ופוגעת בעצמאות עבודתם של גופי אכיפת החוק". עוד היא הוסיפה כי "על פי הדין הקיים במדינת ישראל, ניהולו של הליך פלילי מופקד בידי בית המשפט וקיימת הפרדה מוסדית ברורה בין אחריותו המיניסטריאלית של שר המשפטים לבין גופי החקירה והתביעה".
בהרב-מיארה הדגישה במכתב כי אם תתקבל הצעתו של לוין, שלפיה הוועדה תעסוק בחקירות מתנהלות, עולה החשש לניגוד עניינים של נתניהו: "בשל השפעתה האפשרית של עבודת הוועדה על התיק הפלילי שמתנהל נגדו".
היא סיכמה את פנייתה בבקשה לתקן את הנוסח המוצע לעבודת הוועדה "כך שיעלה בקנה אחד עם הוראות הדין". לדבריה, יש להבהיר כי הוועדה לא רשאית לעסוק - או להתערב - בכל הליך תלוי ועומד, לא בשלב החקירה הפלילית ולא בשלב ניהולו בבית המשפט. "בהקשר זה", כתבה, "נדרשת הוועדה לתאם את עבודתה עם היועצת המשפטית לממשלה".
השר לוין השיב למכתב היועמ"שית, ואמר כי "עצם התערבותה בנושא שאמור בין היתר לבדוק את אופן התנהלות הגוף שהיא עומדת בראשו מעלה פליאה רבה. ניגוד העניינים שבו מצוי הייעוץ המשפטי לממשלה בנושא זה זועק לשמיים".
יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן: "ראוי שהיועצת המשפטית לממשלה העומדת בראש התביעה תנמק את חוות הדעת שמנסה למנוע את בדיקת וחקירת הפעלת הרוגלות, בנימוק קצת יותר מבוסס מ'מושכלות יסוד'. כרגע, כל מי שעיניו בראשו מבין שהיא מסתירה משהו או חוששת מבדיקה עצמאית ובלתי תלויה".