אוקראינה הודיעה אחר הצהריים (שבת) שכוחותיה נכנסו לעיירה האסטרטגית לימאן במחוז דונייצק, אחרי שכיתרו אלפי חיילים רוסים שהיו בעיירה. "אנחנו כבר בלימאן, אך מתנהלים קרבות", אמר דובר הכוחות האוקראיניים במזרח המדינה. מעט אחרי ההודעה האוקראינית הודיע משרד ההגנה הרוסי שכוחותיו נסוגו מהעיירה. מוסקבה ציינה כי הסיבה לנסיגה היא "סכנת הכיתור" של הכוחות.
המלחמה באוקראינה – עוד כותרות:
• הארסנל הטקטי של פוטין, וההבטחה "זה לא בלוף": מאחורי איומי הגרעין
• וטו רוסי על גינוי משאלי העם. ביידן: "מר פוטין, לעולם לא נכיר בסיפוח"
• ישראל מזהירה מגיוס לצבא הרוסי. פוטין אחרי נאום הסיפוח: "הניצחון יהיה שלנו"
• פוטין הכריז על סיפוח המחוזות הכבושים. זלנסקי: מגישים בקשה להצטרף לנאט"ו
שחרורה של לימאן מכיבוש רוסי היא מכה נוספת לוולדימיר פוטין בשדה הקרב, יממה אחרי שהכריז על סיפוח ארבעה מחוזות כבושים לרוסיה – בהם גם מחוז דונייצק, שרוסיה שולטת ב-40% ממנו. לאחרונה ספג הצבא הרוסי שורת תבוסות באוקראינה - בעיקר במחוז חרקוב, שם פתח הצבא האוקראיני במתקפת-נגד שהפתיע על הרוסים. על רקע התבוסות הודיע פוטין על גיוס של 300,000 חיילי מילואים שיתגברו את הכוחות באוקראינה: גיוס מילואים ראשון מאז מלחמת העולם השנייה.
לשכתו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי פרסמה מוקדם יותר תיעוד של שני חיילים מניפים את הדגל האוקראיני בכניסה ללימאן. "ב-1 באוקטובר אנחנו פורסים את דגל המדינה שלנו ומציבים אותו על אדמתנו", אמר אחד החיילים. לפי הצבא האוקראיני, מספר החיילים הרוסים בלימאן נע בין 5,000 ל-5,500 – אך ייתכן שמספר החיילים המכותרים נמוך יותר בעקבות אבדות בשדה הקרב.
לימאן, שבה גרו ערב המלחמה כ-20,000 תושבים, נפלה לידי רוסיה בחודש מאי. היא היוותה מרכז לוגיסטי ותחבורתי חשוב עבור הכוחות הרוסיים שמנסים לכבוש את כל מחוז דונייצק, וכך להשלים את כיבוש חבל דונבאס כולו. המחוז השני בדונבאס הוא לוהנסק, שנפל לידי הרוסים ביולי.
בהודעת משרד ההגנה הרוסי אחר הצהריים על הנסיגה מלימאן נאמר שהכוחות הרוסיים פתחו במתקפות ירי מאסיביות נגד האויב, וגרמו לאבדות כבדות בשורות הצבא האוקראיני. לפי מוסקבה הצבא האוקראיני, "למרות האבדות שספג", הכניס למערכה כוחות מילואים והמשיך במתקפה שלו - "בזכות יתרון משמעותי בכמות הכוחות ובאמצעים" העומדים לרשותו.
שליט צ'צ'ניה: רוסיה צריכה להשתמש בנשק גרעיני
שליט צ'צ'ניה רמזאן קדירוב אמר כי בעקבות ההתפתחויות האחרונות בשדה הקרב, מוסקבה צריכה לשקול שימוש בנשק גרעיני. קדירוב, ששולט משנת 2007 בחבל צ'צ'ניה ששייך לפדרציה הרוסית, מתח ביקורת על נסיגת הכוחות מלימאן ואמר: "הדעה האישית שלי היא שצריך לנקוט צעדים דרסטיים יותר, עד להכרזה על ממשל צבאי באזורי הגבול ושימוש בנשק גרעיני בעל תפוקה נמוכה".
קדירוב נוהג לכנות את עצמו "חייל של ולדימיר פוטין", ובראשית המלחמה הוא שלח לאוקראינה חיילים צ'צ'נים כדי לתגבר את הצבא הרוסי. שליט צ'צ'ניה אמר את הדברים על רקע האיומים המרומזים שמשמיע הקרמלין בנוגע לשימוש בנשק גרעיני. אתמול, בנאום בקרמלין שבו חתם על הצהרות הסיפוח של ארבעת המחוזות הכבושים, הבהיר פוטין כי ארצו תגן על השטחים החדשים ששייכים לה "בכל אמצעי", וטען כי ארה"ב כבר הציבה תקדים של שימוש בנשק גרעיני כשהטילה את פצצות האטום על הערים היפניות הירושימה ונגסקי בתום מלחמת העולם השנייה, ב-1945.