בג'נין נערכה בצהריים (רביעי) הלוויה המונית להרוגים במהלך מבצע "בית וגן" בעיר. למקום הגיע גם מחמוד אל-עאלול, שנחשב למספר 2 בפתח ולסגנו של אבו מאזן. אלא שהוא גורש משם על ידי משתתפי ההלוויה. "החוצה, החוצה", קראו לעברו ההמונים - שעודדו את חטיבת החמושים של ג'נין.
בעיר שבצפון הגדה מונים 12 הרוגים במבצע שהסתיים הלילה. יחד עם זאת, ייתכן שלא מדובר במספר סופי - מאחר שמצבם של 20 נפגעים מוגדר אנוש. אל-עאלול, שהגיע להלוויית ההרוגים בג'נין, שם הוכנו להם קברים אחד ליד השני, נחשב לאחד הניצים והקיצוניים בפתח. בין השאר, הוא נוהג לתמוך בפומבי בהתנגדות חמושה, בניגוד לאבו מאזן.
אנשי "חטיבת ג'נין", התארגנות מקומית של הג'יהאד האיסלאמי, חמאס ופורשי פתח, הם אלה שנלחמו בכוחות צה"ל במסגרת המבצע - שאחת ממטרותיו הייתה לשים סוף להיותה של ג'נין "עיר מקלט לטרור". עם פתיחת המבצע, שוטרי המנגנונים הפלסטיניים - המזוהים עם פתח - נדרשו לצאת מהעיר ג'נין. אבו מאזן עצמו הודיע במהלך המבצע על הפסקת התיאום הביטחוני עם ישראל בעקבות המבצע.
ביום שאחרי המבצע, בצה"ל אומרים כי "נשברה" התפיסה לפיה מחנה הפליטים בג'נין הוא סמל להתנגדות, לאור בריחת החמושים הרבים מלחימה מול הכוחות. בצבא מוטרדים מההיקף החריג של מטעני החבלה שאותרו והושמדו - כ-1,000 - והביעו חוסר נוחות גם מאפשרות שהתופעה תתרחב לגזרות אחרות בגדה המערבית, אחרי שנים של רתיעה מפיתוח וייצור מטענים.
יחד עם זאת, בצבא מעודדים מכך שהרחוב הפלסטיני נותר אדיש לקרבות בג'נין ולא יצא ברובו להפגין או להפר את הסדר - ואף לא לשבות במרבית המקומות. "הוכנו תשתיות חריגות של מטענים במחנה הפליטים. המבצע הזה לא פותר את בעיית הטרור באיו"ש ונצטרך מבצעים כאלו שיהיו לפי ההתנהגות בשטח", אמרו היום בצבא. "יש לנו גם עוד מחבלים שצריך לעצור ממחנה הפליטים. היקפי הכוחות הגדולים יישארו בימים הקרובים בפיקוד מרכז".
באשר לירי חמש הרקטות הלילה מעזה, בצבא העריכו כי חמאס לא עומד מאחורי הירי אלא גורמים סוררים, ייתכן מהג'יהאד האיסלאמי. יחד עם זאת, בצה"ל בחרו בתגובה לתקוף יעדי טרור השייכים לארגון הטרור השולט ברצועה.
שיקום אחרי הלחימה
במקביל, בג'נין בחנו היום גם את ההרס הנרחב שהתלווה למבצע של צה"ל. כבישים רבים נהרסו כדי למנוע פגיעה של לוחמים ממטעני נפץ בצירים, וכך גם תשתיות חשמל, מים וביוב. צוותי שטח של העירייה וחברות פרטיות החלו לפעול לפינוי ההריסות ולשיקום התשתיות, אך בעירייה עדיין לא יודעים להעריך את עלות הנזק. השר הפלסטיני לשלטון מקומי, מג'די אל-סאלח, אמר כי צוותי השטח עושים כל מאמץ אפשרי כדי להבטיח את חזרת השגרה ואספקת השירותים הבסיסיים לאזרחים - בהם מים, חשמל ותקשורת.
אל-סאלח ביקש מצוותי העירייה והעיריות השכנות לפעול במשותף לשיקום ותיקון הכבישים, פינוי הריסות הבתים שהופצצו ולתיקון רשתות המים והחשמל. מושל ג'נין, אכרם רג'וב, אמר כי בהתבסס על הנחיות יו"ר הרשות אבו מאזן לממשלה, החלו הרשויות המוסמכות לעבוד בשטח. בג'נין גם הקימו מרכז תפעול שבו יתקיים מעקב אחרי העבודה בשטח. באותו מרכז צפוי להיבנות לוח זמנים מפורט לבנייה מחדש.
חרף ההרס הרב, בחמאס אמרו היום כי מחנה ג'נין וההתנגדות בו הצליחו לגבור על צה"ל. "שוב מחנה ג'נין מנצח את צבא הכיבוש", טען חאזם קאסם, דובר ארגון הטרור. "הכרזנו מלכתחילה שהכיבוש לא יצליח להשיג את יעדי התוקפנות שלו נגד המחנה, והאויב הציוני יצא מהמחנה ללא כל הישג למרות אכזריותו. מחנה ג'נין יישאר מבצר של התנגדות לכיבוש".
לטענתו, המחבל שביצע אתמול את הפיגוע בתל אביב, עבד אלווהאב חלאילה, היה חבר תנועת חמאס. "לתמיכה במחנה ג'נין הייתה השפעה גדולה על יציבות המחנה. אחד מביטויי התמיכה היה הפיגוע בתל אביב", טען עוד קאסם.