השדולה הפוליטית האמריקנית AAPAC המייצגת אמריקנים ערבים הודיעה לפנות בוקר (יום ג') כי החליטה שלא לתמוך באף אחד משני המועמדים במרוץ לנשיאות: לא קמלה האריס ולא דונלד טראמפ. הודעת השדולה היא איתות נוסף לסכנה הנשקפת להאריס, שכמועמדת דמוקרטית היא הבחירה הטבעית יותר עבור מוסלמים וערבים, וזקוקה במידה רבה לתמיכתם.
בחירות 2024 בארה"ב – סיקור נרחב בעמוד המיוחד של ynet:
• 3 שבועות לבחירות: האריס נחלשת בסקרים, יתרון של 5% נמחק
• טראמפ קורא לשלוח חיילים לרחובות ביום הבחירות: "צריך לטפל בשמאל הקיצוני"
• מתנקש שלישי? חמוש נעצר עם רובה ואקדח טעון ליד עצרת של טראמפ
• תוכנית הגירוש הגדול של טראמפ: "אמריקה כבושה, חייבים לנקות אותה"
בארה"ב מקובל שעם ההתקרבות למועד הבחירות מכריזים איגודי עובדים, שדולות פוליטיות וגם עיתונים גדולים על זהות המועמד שאחרי בחינת הדברים נראה להם המתאים ביותר לכהן כנשיא, במה שמכונה endorsement. בהודעתה הבוקר מסרה AAPAC כי החליטה להימנע הפעם ממתן endorsement כזה למי מהמועמדים, משום ששניהם לדבריה מעניקים "תמיכה עיוורת" לישראל במלחמתה בעזה ובלבנון. זו הפעם הראשונה מאז הקמת השדולה ב-1998 שהיא נמנעת מלהצהיר על תמיכה במועמד לנשיאות. בדרך כלל היא תומכת בדמוקרטים.
בבחירות בשנת 2020 נתנו הערבים והמוסלמים בארה"ב ברוב גדול את קולם למועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן, אבל תמיכתם בממשלו נשחקה דרמטית בעקבות הגיבוי הכמעט בלתי-מסויג שהעניק לישראל מאז מתקפת הטרור של 7 באוקטובר. אף שלפרקים נשמעה סגניתו האריס כמי שמותחת ביקורת נוקבת יותר על הממשלה בירושלים, גם היא הדגישה כי תמיכתה בישראל בלתי-ניתנת לערעור וכך גם מחויבותה לביטחונה, ועל כן אף היא סופגת ביקורת מערבים מוסלמים בארה"ב.
כבר במהלך הפריימריז הדמוקרטיים בתחילת השנה התגבשה תנועת מחאה ערבית-מוסלמית נגד ביידן, ובשיאה מוסלמים שהגיעו לקלפיות במישיגן הצביעו uncommitted ("לא מחויב"), כסימן לכך שאם ממשל ביידן ימשיך בדרכו – הם יימנעו ולא יצביעו לו בבחירות בנובמבר הקרוב. במישיגן יש לכך משמעות גדולה במיוחד: במדינה זו, שמחלקת 15 אלקטורים בבחירות, יש אוכלוסייה מוסלמית גדולה, ומכיוון שהקרב בה צמוד למדי (לפי סקרים אחרונים האריס מובילה בה בפחות מאחוז, עמוק בתוך טווח טעות הדגימה), הימנעות שלהם מהגעה לקלפי יכולה לתת לטראמפ את הניצחון בה – וכתוצאה מכך בארה"ב כולה.
לטראמפ עצמו יש באופן היסטורי שיעורי תמיכה נמוכים בקהילה הערבית והמוסלמית, ודאי לנוכח הצהרות העבר שלו נגד המשתייכים לקהילה זו והאיסור שהטיל על כניסת אזרחי כמה מדינות מוסלמיות לארה"ב בראשית כהונתו כנשיא ב-2017. לפיכך היעדר התמיכה של AAPAC בו איננו מפתיע ולא צפוי לגרום לו כל נזק. מנגד ארגונים ערביים אחרים קראו לאחרונה למצביעים ערבים ומוסלמים להצביע להאריס על אף מורת הרוח מהתנהלותה, בטענה שעלייה של טראמפ לשלטון תהיה גרועה עוד יותר עבורם.
בהודעתה לפנות בוקר מסרה AAPAC: "שני המועמדים לנשיאות תמכו בג'נוסייד בעזה ובמלחמה בלבנון. אנחנו פשוט לא יכולים להעניק את הקולות שלנו להאריס או לטראמפ, שתומכים באופן עיוור בממשלה הפושעת של ישראל".