כחודש לאחר שנכנסה לתוקף הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה, ארגון הטרור השיעי מחשב מסלול מחדש ונערך לקראת ההמשך - בצל המכות הקשות שספג במהלך המלחמה. בין השאר, בארגון שוקלים היכן לקבור את המנהיג לשעבר חסן נסראללה, שחוסל לפני שלושה חודשים.
גורמים בחיזבאללה ששוחחו עם העיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון הסבירו את סדרי העדיפויות של ארגון הטרור כעת: הערכה מקיפה של "השלב הקודם", המשך חקירות פיצוצי הביפרים ומכשירי הקשר והלוויית נסראללה ובן דודו, ראש המועצה המבצעית של הארגון האשם ספי א-דין, שחוסל גם הוא על ידי ישראל.
לפי אותם גורמים, חיזבאללה מקדיש כעת את זמנו לצורך "ארגון פנימי מחדש" והשלמת המבנה המדיני והארגוני שלו, אחרי שבמהלך המלחמה נהרגו לו עשרות אישים צבאיים, פוליטיים ומנהליים בולטים.
הגורמים הוסיפו כי חיזבאללה יקיים הערכת מצב מקיפה של "השלב הפוליטי הקודם" כדי להבין היכן טעה, לאור השינויים שהתחוללו במזרח התיכון בשנה האחרונה. הם הודו כי הארגון "ספג מכה קשה" בעקבות התמיכה בתמיכה בעזה, עם מותם של נסראללה, ספי א-דין והמפקדים הצבאיים הבכירים. לדבריהם, גם פיצוץ הביפרים ייחקר, כאמור, "עד חשיפת האמת".
גם המחשבה היכן לקבור את נסראללה מתחילה לצבור תאוצה לאחרונה, והגורמים אמרו כי חיזבאללה מחזיק בחלקת אדמה בכביש הישן שמוביל לנמל התעופה הבינלאומי בביירות רפיק אל-חרירי, כדי להפוך אותה למקדש שבו ייקבר המזכ"ל לשעבר.
בעיתון "א-דיאר" הלבנוני נכתב לפני כשבועיים כי מקום הקבורה בסימן שאלה, ושחיזבאללה מעוניין להקים היכל עבור נסראללה וספי א-דין, בדומה למה שעשה עבור מזכ"ל חיזבאללה לשעבר עבאס אל-מוסאווי בכפר א-נבי שית שבאזור אל-בקאע בלבנון. נכתב אז כי כעת דנים במקום שבו יהיה ההיכל, כאשר יש שלוש אפשרויות – שתיים מהן בדאחייה של ביירות ואחת באזור הכביש הישן המוביל לנמל התעופה. "המקום ייבחר לפי השטח הפנוי והיכולת להכיל מבקרים", נכתב.
הגורמים שדיברו עם "א-שרק אל-אווסט" התייחסו גם להפסקת האש עם ישראל, ואמרו כי "לאורך כל תקופת הפסקת האש חיזבאללה נוהג באיפוק ולא מאפשר לישראל לפתות אותו לחדש את המלחמה". לדבריהם, "הארגון משאיר ליו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי, לראש הממשלה נג'יב מיקאתי ולהנהגת הצבא את החופש לפעול לטיפול בהפרות הישראליות מול הגוף המפקח על הפסקת האש".
באשר לזירה הסורית בצל נפילת משטר אסד, הגורמים מחיזבאללה טוענים כי הארגון עדיין שומר על נוכחות צבאית וביטחונית לאורך הגבעות באזור אל-בקאע הצפוני והמזרחי, למקרה של חדירת קבוצות המזוהות עם דאעש לאזורים האלה ומשם לעיירות השיעיות. "הנוכחות של חיזבאללה נמשכת באזורים האלה, למרות שהארגון קיבל הבטחות שלא ייתכן כי קבוצות דאעש יכנסו לעיירות השיעיות", הם אמרו.