ביום שבו מתווה "התו השמח" נכנס לפעולה והתפשטות זן הדלתא ברחבי הארץ ממשיכה, ynet יצא אמש (רביעי) לבדוק - האם באולמות באמת מקפידים על ההנחיות החדשות? נזכיר כי לפי הנחיות "התו השמח" רק מחוסנים, מחלימים או שליליים לקורונה יכולים להיכנס לאירועים במתחמים סגורים בהם נוכחים יותר מ-100 בני אדם.
בכניסה לאולמי "ארטימיסיה" בשכונת תלפיות שבירושלים עמדו בהנחיות. המוזמנים לחתונה של בני הזוג איתמר והדר נדרשו להציג את תעודת החיסון, המחלים או בדיקת הקורונה השלילית.
שמעון, בן משפחה של הזוג, הגיע לחגוג וציין: "אנחנו עוקבים בחדשות ויודעים בערך מה צריך לעשות". הוא סיפר: "אין הגבלות בריקודים. נראה לי שרוב האנשים לא יודעים מה המשמעות של 'התו השמח', אבל תכף ניכנס ונראה מה קורה בפנים".
יגאל סעדון, בן משפחה ועובד בבית חולים, השתתף אף הוא בחתונה ואמר כי "אירוע שמעל מאה איש צריך לעמוד בתנאים של התו שמי שנכנס זה רק מחוסנים, מחלימים או אנשים שעשו בדיקת קורונה. חובה להיות עם מסכות בפנים, אבל הציבור הבוגר יותר לא מתמצא בהנחיות כי אין מי שיעביר להם את זה. היום זה היום הראשון שזה התחיל אני לא יודע איך זה יראה בפנים, אבל אני לא אחבק את החתן והכלה חד משמעית, ולא אשתתף בריקודים. אני עובד בבית חולים, אני חייב להיזהר".
מפקד מחוז ירושלים לשעבר בכיבוי האש, משה סויסה, הגיע עם אשתו חנה לחתונה: "חושש מהמצב. ביטלתי טיסה שהיינו צריכים לנסוע מחר כי ככל שאתה שומע יותר שאנשים אחרי חיסונים נדבקים זה עוד יותר מכניס אותך ללחץ. אני עם מסכה ונהיה איתה לאורך כל הערב. אין לנו ברירה, זה משפחה. חייבים ללכת. אני מניח שהצעירים פחות ישמרו, כי הם לא דואגים מלהידבק ולהחלים. בגלל זה הפחד שלי עכשיו כשאני בא לחתונה וכל הצעירים כאן. אני מקווה גם שאותן משפחות שמכירות אותנו ומזמינות אותנו יקחו בחשבון שאנחנו מפחדים להידבק". חנה הוסיפה: "אני מאמינה שעם העלייה בתחלואה, זה מלחיץ את כולם אז אנשים ישמרו".
שמעון וציונה ממעלה אדומים, בני משפחה קרובים של החתן, אמרו כי אם זה לא היה הוא "היינו חושבים פעמיים". הם ציינו כי "כדאי להתחיל להדק לפני שהמצב יהיה גרוע יותר. אנחנו נשתדל לשמור מרחק בפנים גם אם לא כולם ישמרו". ציונה הוסיפה: "אנחנו צריכים להיות עם מסכות בתוך האולם אני לא יודעת כמה זה יחזיק מעמד גם אם אני אשמור. אני רק יכולה לקוות שכולם ישמרו, זה קצת קשה בכזה אירוע. לא נרקוד כי זה מסוכן לנו".
גם בתל אביב חגגו את עונת החתונות והתרגלו למגבלות החדשות במסגרת "התו השמח". בכניסה לאולם "EAST TLV" המאבטחים בדקו כל אורח ואורחת וביקשו שיהיו מצוידים במסכה בכניסה פנימה. דור יניב, תושב רמת גן, הגיע הערב לחגוג והודה כי אינו מכיר היטב את ההנחיות החדשות. "שמעתי שאסור לזקנים לרקוד יותר, זה בגדול. שזה נורא עצוב, כי בדרך כלל הם ממש מרימים. אבל לא הרבה מעבר", אמר וכשנשאל אם הוא מודע לכך שיצטרך להציג בכניסה תעודת חיסון או בדיקת קורונה שלילית, השיב: "אה, צריך? אני אכין, יש לי".
לטענתו צריך להמשיך לקיים את האירועים ולהמשיך בשגרה. "נראה לי מיותר לחזור לסגרים וזה. אני לא רואה חולים קשים, אז אני בעד אירועים וכיף. אולי פשוט באמת קצת להתרחק, מי שרוצה להישמר שיישמר, מי שיותר חושש, ונראה לי שמי שלא, יעשה את שלו".
מיכל ברזילי מחולון באה לחתונה של חברתה לעבודה וקראה על ההנחיות לפני הגעתה: "זה תקף ליותר ממאה אנשים, בדיקות קורונה, תו סגול, תו ירוק. בסדר. גיוונו לנו. עכשיו זה נקרא 'תו שמח', בסדר יש לנו תעודת מתחסן". לדבריה, קשה להקפיד על מסכות בזמן אירוע: "אנשים כבר לא מאמינים לזה, אנשים חושבים שיצאנו מזה, לצערי הרב. אני די מקפידה, יש לי הורים מבוגרים, אני מאוד מנסה להקפיד, אצלנו ולהימנע גם מנשיקות וחיבוקים למרות שכולם מחוסנים אצלנו, אני מקפידה, אבל מאוד קשה להחזיר את העם למסכות".
למרות העלייה בתחלואה, נראה שהציבור אינו חושש להגיע לאירועים. "אני לא חוששת. באנו לשמוח, לשמח. הכל טוב. אנחנו מחוסנים, הכל בסדר", אמרה ליאנה אחיטוב שהגיעה לאותה החתונה בתל אביב מתל מונד. כשנשאלה האם היא והסובבים יקפידו על מסכה באירוע השיבה: "כל אחד והאחריות שלו, אני מקווה, כמו שאנחנו אחראים אז גם השאר יהיו. אפשר להתנשק עם מסכה גם, זה בסדר".
ציון לוי מרעננה אמר שבשביל להישמר באירועים כולם צריכים להקפיד ולא חלק. "אי-אפשר אחד כן ואחד לא. צריך לעשות אירועים מצומצמים אין לנו ברירה, המגיפה כאן וצריך להתגבר עלייה על ידי כך שכולם ישמרו על ההנחיות ובכך ישמרו על עצמם ואחרים".
אמש התקיימה חתונה גם בגן האירועים "יארה" בחדרה. אלא שהאירוע התקיים לראשונה תחת הנחיות "התו השמח". במקום היו מוכנים לכניסתן לתוקף של ההנחיות החדשות ובכניסה לגן האירועים הוצבו שלטים ובהם ההנחיות החדשות-ישנות.
העובדים ביקשו מכל האורחים להציג תעודת מתחסן או מחלים יחד עם תעודה מזהה. חלק מהאורחים שכנראה לא מודעים לכניסת התקנה החדשה הופתעו כשהתבקשו להציג את תעודת המתחסן ומחלים, אך לא התווכחו וקיבלו את הבקשה בהבנה. בגן האירועים דאגו מבעוד מועד למלאי של מסכות וכל מי ששכח להביא אותה מקבל מסכה חדשה.
עדן בלאיש, דיילת קורונה של המקום ואראל יעקבי מנהל האירועים אמרו ל-ynet כי על מנת להתמודד עם הנושא הוצבו דיילות מיוחדות שתפקידן להסביר לאורחים כי יש חובת עטיית מסכה ועליהם לעטות אחת. אחד האורחים אמר: "לצערנו חזרנו לימי הקורונה והמסכות. באנו לשמח חתן וכלה והמסכות והתקנות לא ימנעו מאיתנו. נקווה שהמצב לא יחמיר ותמיד נוכל לבוא לשמחות ולשמוח".
בלאיש סיפרה: "שמנו שלטים ברחבי האולם, אנחנו בודקים תעודת זהות מול תעודת מתחסן או תו ירוק, רואים שבאמת זה תואם את הבן אדם. האורחים משתפים פעולה, הם מראים לנו וגם לוקחים מאיתנו מסכה למי שאין, ונכנסים".
המנהל יעקבי ציין: "קודם כל יש הנחיות שמראש אנחנו אומרים לזוגות לפני האירוע. לנו מטעם האולם יש שתי דיילות שאנחנו מביאים. לאורך כל האירוע שתי דיילות עוברות, ומפקחות ששמים מסכות. אנחנו עובדים לפי הנהלים, מקפידים מאוד".
הוא הודה לממשלה: "אנחנו מאוד שמחים שמצאו פיתרון לתחום האירועים, כל נושא המסכות והתו שמח. העלייה בתחלואה - סופר מדאיג. אנחנו ממש לא רוצים לעבור עוד שנת קורונה בתחום האירועים ושיסגרו אותנו לא יתנו לנו לעבוד ולשמח. אנחנו מקווים שכולם יקפידו על התו השמח, אנחנו מקווים שנמשיך לעבוד במתכונת הזאת, שנשמור על כמויות מוזמנים ושהכל יעבור בשלום".
יעקבי מספר על ההערכות לאירוע הראשון אמש: "נערכנו לזה, כבר משבוע שעבר אמרו שביום רביעי יהיו הנחיות חדשות של התו השמח, אז נערכנו לזה בהתאם, עדכנו זוגות כל הזוגות מעודכנים, ואנחנו ממש נשמור על ההנחיות ואנחנו שמחים שיש תו שמאפשר לנו לפתוח".
פורסם לראשונה: 23:53, 21.07.21