שר האוצר אביגדור ליברמן ושר הביטחון בני גנץ סיכמו על העלאת שכר החיילים ב-50% החל ממשכורת ינואר 2022. ההחלטה התקבלה בתיאום עם הרמטכ"ל אביב כוכבי, ועל בסיס עבודת מטה שנעשתה בנושא בשבועות האחרונים. ראש הממשלה נפתלי בנט מסר כי "זה המעט שאנחנו יכולים לעשות למען החיילים ששומרים עלינו. אוהבים אתכם, חיילי צה"ל".
עלותה ההחלטה היא כ-900 מיליון שקל, תמומן מתקציב הביטחון ומתקציב נוסף שיובא על-ידי משרד האוצר. במסגרתה יועלו דמי הקיום של כלל הלוחמים ל-2,463 שקל. בהמשך לכך, דמי הקיום של לוחמי החוד יועלו בשנה השלישית ל-3,048, דמי הקיום של תומכי הלחימה יועלו ל-1,793 ש"ח ודמי הקיום של החיילים העורפיים יועלו ל-1,235 ש"ח. החישוב עשוי להשתנות באופן מינורי של מספר שקלים עד ליישום ההחלטה.
ההחלטה, שהייתה אמורה במקור להתקבל רק משנת 2023, התקבלה היום בעקבות הגידול בהכנסות המדינה ממיסים וחזרת המשק לפעילות מלאה - שתבטיח את הפחתת הגירעון. כבר לפני שבועיים אמר ל-ynet גורם בכיר במשרד האוצר כי "אין להוציא מכלל אפשרות שהעובדה שהגירעון מצטמצם תגרום להקדמת הוצאות של הממשלה בתחומים שנדחו, ובראשם העלאת שכר החיילים כבר במהלך שנת 2022".
לדברי גנץ, "אנחנו מביאים היום החלטה שעושה צדק עם אלו שמשרתים, ושיש לה השלכות משמעותיות על בניין הכוח בצה"ל והמשך קיומו כצבא העם. מדובר בצורך לאומי, שמתחבר לצורך להביא רפורמה רחבה בשירות בצה"ל. לצד התוספת בתקציב, נמשיך לדאוג לכל החיילים, נרחיב את מעגל המתגייסים ונחזק את החיילים מהאוכלוסיות המיוחדות שזקוקים לסיוע נוסף".
ליברמן מסר: "הבטחתי לעלות את דמי הקיום של חיילי הסדיר וקיימתי, כאות הערכה והוקרה לשירותם בצה"ל ועל כך שהם מהווים עמוד תווך בביטחונה ובחוסנה של מדינת ישראל ואזרחיה. החלטה זו מביאה לידי ביטוי את האחריות והחובה שלנו כהנהגה כלפי אלו שתורמים למדינה ומבטאת מדיניות של שינוי סדרי עדיפויות שהממשלה הזו מובילה. בכך ההחלטה מצטרפת לשורה של צעדים שנכנסו לתוקף עם העברת התקציב האחרון, לרבות תכנית 'ממדים ללימודים', 'מיגון הצפון' והסדרת תכנית 'נפש אחת'".
הרמטכ"ל כוכבי מסר כי "צבא העם הוא הערובה לביטחון המדינה ועלינו להוקיר את החיילים והמשרתים בו. חיילי צה"ל הם מקור עוצמתו של צה״ל - כל חייל הוא נכס יקר שקיבלנו למשמרת והדאגה למשרתים היא עבורנו ציווי. ההחלטה על העלאת דמי הקיום לחיילים היא חלק משמעותי מתוכנית רחבה לטיפול בחיילי החובה מיום גיוסם, עד ליום שחרורם ומעבר לכך. התכנית כוללת, בין היתר, הגדלת המעטפת הכלכלית התומכת את תנאי השירות והמחיה של החיילים הבודדים ואלו הנזקקים לסיוע כלכלי. כמו כן, הגדלה ותקצוב של תכנית ׳ממדים ללימודים׳ המכפילים את היקף הזכאים למלגה".
כיום מרוויח חייל עורפי 823 שקלים, תומך לחימה 1,195 שקלים, לוחמים 1,642 שקלים ולוחמים בשנה השלישית 2,032 שקלים.
ליברמן וחברי הממשלה כולה ספגו ביקורת מצד האופוזיציה אחרי ששכר החיילים לא עלה במסגרת תקציב המדינה. בממשלה טענו מנגד כי גם כשהליכוד היה בממשלה לא אושרו הצעות דומות, וליברמן עצמו אמר אז בוועידת "עולים מכל הלב" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet כי "הבטחנו להעלות את השכר, אני הבטחתי להעלות את השכר ב-50%, זה בדיוק מה שיהיה ושאף אחד לא יעמוד לי עם סטופר ביד. לכל תקציב יש היגיון, חייב להיות היגיון מסדר. ההיגיון המסדר של התקציב הזה הוא קודם כל הרבה רפורמות".