בהמשך לחשיפת ynet של מתווה הפשרה שהציע שר המשפטים יריב לוין לפתרון המשבר מול בית המשפט העליון, מסתמן הערב (שלישי) כי הצדדים שוב לא יגיעו להסכמות, וזאת לקראת כינוס הוודעה לבחירת שופטים ביום חמישי הקרוב. גורמים המקורבים לעליון אמרו כי "ממלא מקום נשיא בית המשפט יצחק עמית אינו יכול להסכים למתווה הפשרה שמציע שר המשפטים, כיוון שהוא מציב אותו במצב של ניגוד ענינים".
השופט עמית סבור כי העובדה שהוא צריך להסכים, בשם שופטי העליון, ל"דיל" הכולל את בחירתו שלו כנשיא העליון - מציב אותו בעמדה בעייתית. לעומת זאת, השר לוין, ששואף להגיע להסכמות שיפתרו את המשבר החוקתי החריף, טוען בתגובה כי אינו רואה בהסכמה למתווה משום ניגוד עניינים, והוא מוכן להסביר לציבור שברצונו לקדם את ההסכמות ולפתור את המשבר.
"אם השופט עמית חושש, שני השופטים האחרים בוועדה (נעם סולברג ודפנה ברק-ארז, ט"צ) יכולים להעלות את הנושא לוועדה בעצמם", אמר לוין בהתייחס לטענה בדבר ניגוד עניינים מצד השופט עמית.
הבוקר, כאמור, נחשף ב-ynet המתווה של לוין שאמור לכאורה לפתור את המשבר בנושא תפקוד בית המשפט ומערכת המשפט בכללותה. סלע המחלוקת העיקרי כרגע הוא בחירת השופט השמרן, שהשר אמור למנות מבין שני מועמדיו ‑ ד"ר רפי ביטון או ד"ר אביעד בקשי, היועץ המשפטי של פורום "קהלת". שופטי העליון החברים בוועדה מסרבים זה שנה למנותם בטיעון שאינם עומדים ב"סטנדרט" המקצועי של שופטי העליון, ולטענתם הם כופרים בסמכותו של בית המשפט העליון בכל הקשור לביקורת שיפוטית על חוקים ועל חוקי יסוד.
זהו מתווה הפשרה, כפי שהציע לוין: יצחק עמית, השופט הוותיק ביותר, ייבחר לנשיא העליון; השופט נעם סולברג יהיה המשנה לנשיא; לוין ימנה את ד"ר ביטון או ד"ר בקשי לשופט השמרן; לוין יבחר את השופטת השנייה לעליון, מקרב שופטות בתי המשפט המחוזי; השופטים יבחרו מועמד ליברלי; ייבחרו בהסכמה חמישה שופטים לבית המשפט המחוזי בירושלים; ונציב תלונות על שופטים ייבחר על דעת לוין ועמית - ובכך תיגנז החקיקה המתקדמת בוועדת החוקה של הכנסת אשר הייתה משנה את דרך בחירת הנציב והופכת אותה לפוליטית.
ואולם, כאמור, גורמים רמי דרג הקשורים לעליון אומרים שעמית לא יכול להסכים לכך, אלא מעוניין ללכת ב"דרך המלך". לדבריהם, "קודם כל יש למנות נשיא לעליון ללא כל תנאי, ולהסיר מהדרך טענת ניגוד עניינים שבה עלול להימצא עמית, בכך שכרך את מינויו במינוי שופטים לעליון ויתר רכיבי המתווה".
מתווה הפשרה של לוין הוצע כדי למנוע מהכינוס הקרוב של הוועדה לבחירת שופטים להפוך לנפיצה. עיקר הנפיצות, נזכיר, נובע מכך שבמקביל לכינוס הוועדה בית המשפט העליון צפוי לדון בעתירה להוצאת צו אישי נגד שר המשפטים, כיון שטרם בחר נשיא לעליון חרף פסיקה קודמת של בג"ץ בנושא. השר לוין מרגיש מאוים מהתערבות בג"ץ בסמכויותיו, וגורמים פוליטיים אף אמרו כי "אם בית המשפט העליון יפרסם צו אישי נגד שר המשפטים - מדובר בהכרזת מלחמה".
בינתיים, מכנס השר לוין, המכהן כיו"ר הוועדה לבחירת שופטים, ישיבה מיוחדת שאינה נושאת חן בעיני שופטי העליון. הדיון יעסוק בדרך בחירת השופטים לעליון, דיון בהסתייגויות הציבור שנשלחו בקשר למועמדים לנשיא, ועל יוזמת השר להכנסת מצלמות שישדרו את דיוני הוועדה לציבור. דיונים אלה הם מתכון למהומות בין חלקי הוועדה – מצד אחד השופטים, ועימם נציגי לשכת עורכי הדין וח"כ קארין אלהרר, שאינם רוצים לקיים דיונים אלה - אלא לבחור נשיא קבוע לעליון. מנגד השר לוין, שזועם מכיוון שפסיקת בג"ץ אילצה אותו לכנס את הוועדה מלכתחילה.
בכך, לדעתו, הרשות השופטת כפתה עליו להפעיל סמכות ולכנס את הועדה בלי שהגיע להסכמות רחבות על כל המינויים. ואם לא די בכך, לוין מתרעם על כך שהעליון ידון באותה שעה בעתירה שקוראת להאשימו בביזיון בית המשפט ‑ עתירה שבה הוא רואה "הכרזת מלחמה" עליו ועל סמכותו. תומכים בעמדתו נציגי הימין בוועדה, השרה אורית סטרוק וח"כ יצחק קרויזר. כמו כן, ל-ynet נודע כי סירובו של לוין להיפגש עם השופט עמית נובע מהוצאת הצו שהכריח אותו לכנס את הוועדה. "איך אפשר לקיים הידברות כשעל צווארך מונחת חרב?", אמר בדיון הוועדה האחרון.