ברחבי הארץ התקיימו הבוקר (שני) טקסי הזיכרון ב-53 בתי העלמין הצבאיים ובאתרי ההנצחה לאחר צפירה בת שתי דקות, שבהן התייחדה מדינת ישראל עם זכר 25,040 נופליה במערכות ישראל. חלק מהטקסים עברו בצורה סוערת, כשמשתתפים צעקו לעבר השרים קריאות מחאה שונות. ynet העביר בשידור ישיר את הטקס בבית העלמין קריית שאול, ובאנדרטת הר הטייסים.
הטקסים בבתי העלמין התקיימו על רקע ניסיונות שלא הצליחו, מצד בני משפחות שכולות, למנוע את נאומי השרים וחברי הכנסת - ולאפשר לאלה שאיבדו את יקיריהם ב-7 באוקטובר לנאום במקום. חלק מבני המשפחות החליטו שלא יפקדו את בתי העלמין ביום הזיכרון השנה, עקב הגעתם של פוליטיקאים.
לבית העלמין באשדוד הגיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שספג קריאות מצד חלק מהנוכחים - שהושקטו: "מה אתה עושה פה? פושע", קראו לעבר בן גביר. גם בזמן נאומו נשמעו קריאות לעבר בן גביר, שהגביר את קולו. עימותים ודחיפות נרשמו בין המשתתפים בטקס באשדוד. לעבר המשתתפים שהשמיעו קריאות נגד בן גביר צעקו משתתפים אחרים: "החוצה, תתביישו". אחרים קראו: "זה לא יום לפוליטיקה". הוויכוחים והמריבות בין משתתפי הטקס נמשכו גם מחוץ לבית העלמין. אחת מבנות המשפחות השכולות אמרה בריאיון ל-ynet: "איך אפשר להביא איש כזה שלא מכבד אף אחד? כל המילים שהוא אמר הן שקר אחד גדול". במהלך הריאיון, שפך אחד מהנוכחים במקום מים על מיקרופון ynet.
קריאות נגד שרים נשמעו גם בבתי עלמין אחרים. בחולון קראו משתתפים בטקס לעבר השרה מירי רגב: "לכו הביתה, אתם בושה". בצאתה מבית העלמין קרא אחד ממשתתפי הטקס לרגב: "חסרי בושה, שחררו אותנו מהעול שלכם". אחת המשתתפות השיבה לו: "זה לא הזמן בכלל", ואחרת אמרה: "אנחנו בחרנו בהם ואנחנו רוצים אותם". רגב עצמה אמרה לאחר הטקס: "בימים כאלה צריך לשים את הדברים האלה בצד. בוודאי לא בבית העלמין. ביום שאחרי נשאל את כל השאלות ואף אחד לא יברח משום תשובה. המטרה החשובה ביותר היום היא להחזיר את החטופים. היה לי חשוב מאוד להגיע ולכבד את המשפחות, גם אם אין הסכמה בין כל המשפחות. אני מכבדת את אלה שהפריעו ומבינה את חוסר האמון, אבל יש ימים שבהם צריך לשים את המחלוקות בצד".
בנתניה קראו משתתפים בטקס בבית העלמין לעבר השרה גילה גמליאל: "מה את עושה פה?". בטקס בבית העלמין קריית שאול בתל אביב, שם אמר את הקדיש אביו של אל"מ אסף חממי שנפל בקרב ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת בידי חמאס, השתתף שר הביטחון יואב גלנט - ובזמן שנאם, הונפו מולו בקהל שלושה שלטים שבהם נכתב: "הדם על הידיים שלך", ולאחר מכן נשמעה לעברו צעקה "תתפטר". בנאומו בקריית שאול אמר גלנט: "אנו מחויבים למוטט את שלטון החמאס, לפרק את תשתיותיו ולהשיב את חטופינו לארצם. זאת מלחמה של נחישות ועמידה איתנה, המחייבת אחדות ושותפות של חלקי העם והארץ".
ברחובות קראו משתתפים לעבר השר יצחק גולדקנופף: "בושה, לך הביתה, גנב", ודרשו שלא יניח זר. שוטרים וחיילים הפרידו בין הניצים ומנעו עימות פיזי בין המשתתפים, ואחד האבות השכולים צעק בבכי כי הטקס "חולל". אם שכולה השיבה לו בבכי: "לשר גולדקנופף יש זכות לנאום כנציג הממשלה - ויש לו חובה לשלוח את בניו לצבא". בצאתו מבית העלמין אמר השר גולדקנופף ל-ynet: "אנחנו נושאים בדומייה את הכאב. דומייה זה לא לענות".
אם החטוף רדפה אחרי סמוטריץ': "תצילו את מי שחי"
לטקס הזיכרון בבית העלמין בנהריה הגיע השר יצחק וסרלאוף שעבר בין המשפחות וספג קריאה מאחת מבנות המשפחות השכולות: "אתה והמפלגה שלך ביזיון לישראל" - אך לא הגיב. למגדל העמק הגיע השר יריב לוין ולאופקים הגיע השר בצלאל סמוטריץ' - ששוחח בסוף הטקס עם עינב צנגאוקר, אימו של מתן החטוף ברצועת עזה, אחרי שרדפה אחריו בתקווה להחליף איתו כמה מילים. "חובתך כחובש כיפה לשלב גם הבנה שכלתנית. תצילו את מי שחי", אמרה לו. ח"כ אלמוג כהן שנכח גם הוא במקום אמר: "את מי בוחרים? הם לא רוצים להחזיר את כולם". השר סמוטריץ' אמר לצנגאוקר: "כולנו מחויבים להחזיר אותם. תודה שבאת, מעריך את זה מאוד".
לצד הטקסים ברחבי הארץ, בהיכל הזיכרון הממלכתי בהר הרצל התקיים הטקס הממלכתי בהשתתפות נשיא המדינה יצחק הרצוג, ראש הממשלה בנימין נתניהו, הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי, מ"מ נשיא בית המשפט העליון השופט עוזי פוגלמן ומנכ"ל משרד הביטחון אייל זמיר. השר יואב קיש, שלפי לשכת ראש הממשלה עדכן כי יהיה בטקס בהר הטייסים, לא הגיע למקום. בלשכת קיש טענו כי הוא לא היה משובץ שם כך או כך, ולא ביטל את הגעתו ברגע האחרון.
לקראת ציון יום הזיכרון, עדכן משרד הביטחון את מניין חללי מערכות ישראל משנת 1860 ועד היום, שעומד כעת על 25,040. הנתון הזה כולל את חמשת חיילי צה"ל שנפלו רק בסוף השבוע בקרבות ברצועת עזה, וחייל נוסף שנהרג בתאונת דרכים. מיום הזיכרון אשתקד ועד היום נוספו 766 חללים למניין הנופלים, ו-61 נכים שנפטרו כתוצאה מנכותם והוכרו במהלך השנה כחללי מערכות ישראל. 716 חללי מערכות ישראל נפלו מ-7 באוקטובר, בהם 642 חללי צה"ל, הכוללים 39 חברי כיתות כוננות, 68 חללי משטרת ישראל ושישה חללי שב"כ.