בנאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו באו"ם הייתה נוכחת באולם העצרת גם נציגה סעודית - לראשונה אי פעם. נתניהו הקדיש את רוב נאומו לשלום במזרח התיכון, והזכיר את סעודיה פעמים רבות - תוך שהוא אומר כי ישראל "על סף הסכם שלום היסטורי איתה". בנאום ישבה גם נציגה פלסטינית, בזמן שנתניהו קרא לא לתת וטו לפלסטינים בתהליך הנורמליזציה עם הסעודים - ותקף את יו"ר הרשות אבו מאזן.
בזמן הנאום ישבו ביציע באו"ם גם הטייקון האמריקני ספנסר פרטרידג', פרופ' אלן דרשוביץ שהביע התנגדות לתוכנית המהפכה המשפטית אך נאם הלילה בהפגנת תמיכה בנתניהו בניו יורק, וגם בני משפחתו של המיליארדר האמריקני סיימון פאליק.
ביציע הכבוד ישבו רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, בנו יאיר נתניהו, השרים ניר ברקת ועידית סילמן, מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי, מנהל הלשכה יאיר קספריוס, מזכיר הממשלה יוסי פוקס ונהגו של נתניהו אלי אילוז. בשולחן המשלחת הישראלית ישבו השרים אלי כהן רון דרמר, היועץ לביטחון לאומי צחי הנגבי, השגריר גלעד ארדן וראש הסגל צחי ברוורמן.
בסך הכול, מלבד עיתונאים נכחו בתוך העצרת כ-100 אנשים ממשלחת ישראל, ובהם אנשי הפמליה של נתניהו, נהגים ועובדי מנהלה של משרד ראש הממשלה. עקב המספר הרב הם ישבו גם במקומות המיועדים למשלחות אחרות, וניצלו את העובדה שאולם העצרת היה ריק ברובו. משלחות אחרות העניקו לישראל מהמכסות שלהן, וכך התאפשרה הכנסת כ-100 איש.
נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב לאחר נאומו של נתניהו כי "חזון השלום האזורי כשסעודיה במרכזו הוא החלופה ההיסטורית לאיום הבלהות האיראני למזרח התיכון, כשאיום הגרעין האיראני במרכזו. זהו מסר חשוב בנאומו של ראש הממשלה בפני עצרת האו"ם ואני מברך עליו".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד סיכם את נאום נתניהו באומרו: "הוא מתעלם מהדרישה הסעודית להפוך למדינת סף גרעינית, מתעלם מההסכמה הפלסטינית ללכת להסכם ביניים, מתעלם מהדרישה האמריקאית לעצור את המהפכה המשטרית, מתעלם מזה שמדינת ישראל קרועה בגלל הממשלה שלו, לא מנסה אפילו לאחות את השברים ולאחד את העם. עצוב".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בירך ואמר: "תודה לך אדוני ראש הממשלה על ייצוג מרשים של מדינת ישראל בעצרת האו"ם. יחד נביא בע"ה שלום תמורת שלום, נמשיך לשמור על ביטחון ישראל, להתיישב בכל מרחביה, ולפתח אותה ואת המזרח התיכון והעולם כולו", אמר.
שר המשפטים יריב לוין, המשמש כממלא מקום ראש הממשלה בעת שנתניהו בחו"ל, כינה את נאום נתניהו "מצוין", ואמר: "אנחנו מובילים שלום תמורת שלום. מבצעים חזון של שלום בין ישראל לעולם הערבי. תחת הנהגתו ויחד עם חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם, שמים את ישראל בקדמת הבמה העולמית באשר לטכנולוגיה של העשור הקרוב - הבינה המלאכותית. ממשיכים, גם השבוע, להפוך את ישראל למעצמה".
שר התקשורת שלמה קרעי התייחס לקו האדום ששרטט נתניהו במרקר על המפה באו"ם: "מסדרון תקשורת עולמי שישראל במרכזו. קו אדום בולט של תקווה, קידמה ושלום. נאום עוצמתי של ראש הממשלה נתניהו. יחד איתו נקדם שלום מתוך עוצמה, המבוסס על אמת. מזרח תיכון חדש של שלום תמורת שלום".
גם השרה אורית סטרוק הדהדה את המסר של "שלום תמורת שלום". "אני מודה לראש הממשלה על נאום ללא רבב", אמרה. היא ציינה כי בבוקר כתבה: "ראש הממשלה מייצג אותנו באו"ם באופן מעורר כבוד, ומשדר באופן הברור ביותר שישראל לא תשוב למסלול אוסלו, ולא תוותר כמלוא-הנימה על ארצה". אחרי הנאום הוסיפה: "כך כתבתי הבוקר, וב"ה לא טעיתי".
שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס התייחס לחלקו האחרון של נתניהו בנאום, ואמר: "דברי ראש הממשלה על הבינה המלאכותית משותפים לראשי המדינות הדמוקרטיות בכל העולם. בקרוב נציג לממשלה את עיקרי הקוד האתי של מדינת ישראל בעניין, שמדינות רבות בעולם מצפות לו בעניין רב".
שר החקלאות אבי דיכטר אמר: "אני מברך את ראש הממשלה בנימין נתניהו על נאומו בפני העצרת הכללית של האו"ם. אזרחי ישראל כולם - מצפים לראות את פירות השלום קורמים עור וגידים. דוקטרינת שלום תמורת שלום תחזק את מעמדה של ישראל בעולם כולו ובמזרח התיכון בפרט".