לפי לשכת הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם, פולקר טורק, חלק מהנשים שהוצאו להורג הורשעו ברצח בעליהן כדי להגן על עצמן מאונס, או אחרי שנכפה עליהן להתחתן עם אותם גברים. אחת מהן הוצאה להורג אחרי שחנקה את בעלה, כשגילתה שהוא וחבריו אנסו את בתה הקטנה. לפי האו"ם מדובר במספר הנשים הגבוה ביותר שהוצא להורג באיראן ב-15 השנים האחרונות.
בשנת 2023 הוצאו להורג בתלייה 853 בני אדם באיראן, ואשתקד עלה המספר ב-6% - הנתון הגבוה בתשע השנים האחרונות. השיא היה בשנת 2015, אז הוצאו להורג 972 בני אדם. מתוך מי שהוצאו להורג אשתקד, עונשם של כ-40 התבצע בשבוע אחד בחודש דצמבר האחרון.
איראן גוזרת אונשי מוות על רוצחים ואנסים, אך גם על סוחרי סמים. מנתוני האו"ם עולה כי רוב האזרחים שהוצאו להורג באיראן הואשמו בעבירות סמים, אך ביניהם יש גם מתנגדי משטר ומי שנעצרו בהפגנות הענק שהיו באיראן לפני שנתיים במסגרת "מחאת החיג'אב" שסחפה את הרפובליקה האיסלאמית. משטר האייתוללות ניצל את עונשי המוות כדי להרתיע את המפגינים.
נציב זכויות האדם אמר כי "מטריד מאוד לראות שוב, משנה לשנה, עלייה במספר האנשים שנידונים למוות באיראן. הגיע הזמן שאיראן תעצור את העלייה הזאת". הוא קרא לאיראן להשעות בשלב זה את ההוצאות להורג, ובהמשך לבטל לחלוטין את עונש המוות.
ארגוני זכויות אדם מתריעים מדי שנה מהעלייה בהוצאות להורג באיראן. לפי אותם ארגונים אחרי סין, איראן היא המדינה עם מספר ההוצאות להורג הגבוה בעולם. סין, או איראן, לא מפרסמות נתונים רשמיים, אך באו"ם אמרו כי הנתונים על 901 הוצאות להורג אשתקד הגיעו מארגונים אמינים. "אנחנו בטוחים לגבי המספר הזה", אמרה ליז טורסל, דוברת משרדו של הנציב העליון לזכויות אדם. "אין ספק שהמספר לשנת 2024 מדאיג וגבוה בצורה מזעזעת".