אי השקט הביטחוני חזר לרחובות בגדד וערים נוספות בעיראק. בשבועות האחרונים הותקפו כמעט מדי יום מסעדות וחברות אמריקניות בבגדד, כשהרחוב שעולה שוב ושוב לכותרות הוא רחוב "פלסטין" בבירה העיראקית. סניף KFC ברחוב, מסעדת Chilli House & Lee's וסניף של מכון השפות קיימברידג' הותקפו רק בימים האחרונים, ותמונות וסרטונים מהתקיפות הופצו ברשתות החברתיות.
באחד הסרטונים, שפורסמו בסוכנות הידיעות "סאברין" המזוהה עם המיליציות הפרו-איראניות, ניתן לראות ממצלמות האבטחה כיצד פורעים נכנסים למסעדה שבה יושבות לאכול משפחות ומחריבים את המקום. בסרטון אחר שפורסם בסוכנות ניתן לראות את המהומות במסעדת Chilli House & Lee's.
הפורעים טוענים כי הסיבה לכך שהם תוקפים חברות ומסעדות אמריקניות היא התמיכה של ארה"ב בישראל במלחמה בעזה, אך גם הרצון לסלק את הכוחות האמריקניים מהמדינה. חברי המיליציות הפרו-איראניות בעיראק מתסיסים את הפורעים ולוקחים חלק בתקיפות הללו.
גם בשבוע שעבר אירעו כמה תקיפות שכאלה, זמן קצר אחרי קריאתו של בכיר מיליציית "גדודי חיזבאללה בעיראק", אבו עלי אל-עסכרי, להחרים ולגרש את "לווייני הריגול של הכיבוש". המיליציות הפרו-איראניות רואות בכוחות האמריקניים בעיראק "כובשים", וכל חברה אמריקנית מוצגת על-ידיהן כמרגלת. בהצהרתו הוסיף אל-עסכרי: "יש לנו חובה משפטית ומוסרית להשתתף בחרם ובגירוש של סוכני הריגול של הכיבוש, המסתתרים תחת תארים אזרחיים. אסור לתת להם חופש פעולה בארצנו". הוא קרא לשירותי הביטחון בעיראק לתמוך בהמונים הפועלים לגירוש האמריקנים מהמדינה ולסרב לציית לפקודות אמריקניות.
המיליציות מאיימות לשוב לתקוף בסיסים
המיליציות הפרו-איראניות דורשות כבר תקופה ארוכה גם מממשלת עיראק עצמה להביא לסילוק הקואליציה האמריקנית מהמדינה, ואינן מרוצות מחוסר ההתקדמות בנושא. בשבועות האחרונים הן איימו גם לחזור ולתקוף בסיסים אמריקניים בעיראק, אחרי שחדלו מכך לפני כמה חודשים, לטענתן כדי להמתין ולראות אם ממשלת עיראק מקדמת את עזיבת האמריקנים. מאמציה של ממשלת עיראק מול ארה"ב נמשכים.
בעקבות התקיפות נגד אינטרסים אמריקניים בבגדד קראה שגרירת ארה"ב במדינה אלינה רומנסקי לממשלה העיראקית לנהל חקירה מקיפה ולמנוע התקפות עתידיות נגד מסעדות בעיר. היא הוסיפה כי תקיפות כאלה יפגעו ביכולתה של עיראק למשוך השקעות זרות.
יש לציין כי חלק מהמיליציות בעיראק ממומנות על-ידי ממשלת עיראק, אך עדיין היחסים בינן לבינה מתוחים. מיליציית "גדודי חיזבאללה בעיראק" לדוגמה היא חלק מה"גיוס העממי" (אל-חשד א-שעבי), ארגון גג של מיליציות הנתמך על-ידי ממשלת עיראק. בימים האחרונים הופצו ברשתות תמונות של הכוחות העיראקיים פרוסים ברחובות בניסיון למנוע את הכאוס. לפי דיווחים היו גם לא מעט עימותים עם הפורעים ומעצרים.
קיימים גם גורמים בעיראק התומכים בחרם נגד הרשתות האמריקניות, אך טוענים כי החרם לא צריך להיות אלים, אלא להתבצע לאור יום בשיטות לגיטימיות ולא באמצעות תקיפות. כך, לצד התקיפות האלימות, מתנהל גם קמפיין ברחובות. ברשתות החברתיות פורסמו בימים האחרונים סרטונים של עיראקים תולים שלטים ומנהלים מסעות הסברה על הצורך בחרם צרכני נגד האמריקנים.
הסחורות האמריקניות נערמות בחנויות, ואין זה משנה כמה מורידים את מחירן. לפי סוכנות "סאברין" גם גורמי דת התגייסו לקריאות החרם ואיש הדת א-סיסתאני פרסם פתווה (פסק הלכה דתי) שלפיה יש להחרים חברות התומכות בישראל. חלק מהמתנגדים לאלימות נגד המסעדות האמריקניות מדגישים כי חשוב לזכור שהעובדים בהן הם עיראקים.