האדי מטר, הדוקר בן ה-24 שבסוף השבוע ניסה לרצוח את הסופר המאוים סלמן רושדי במהלך כינוס בניו יורק, אמר הערב (יום ד') בריאיון שפורסם ב"ניו יורק פוסט" כי הופתע לשמוע שרושדי שרד את המתקפה – וחלק מחמאות למנהיג המהפכה האיסלאמית באיראן, רוחאללה חומייני, שפרסם את הפתווה הידועה הקוראת לרצוח את רושדי. "אני מכבד את האייתוללה, אני חושב שהוא אדם גדול", אמר מטר בריאיון לעיתון מהכלא שבו הוא מוחזק.
בריאיון, שלדברי ה"פוסט" נערך דרך הווידאו, אמר מטר על רושדי: "הופתעתי כששמעתי שהוא שרד, הייתי מופתע, אני מניח". הוא הודה כי הוא אינו מכיר היטב את חומריו הכתובים של רושדי וכי קרא רק כמה עמודים מהספר "פסוקי השטן" שבגינו נשמעו הקריאות לרצוח את הסופר, אך לצד זה העיד כי צפה בהרצאות רבות של רושדי ביוטיוב: "אני לא אוהב את האיש. אני לא חושב שהוא איש טוב במיוחד", אמר בריאיון. "הוא אדם שתקף את האיסלאם, את האמונה של המוסלמים".
רושדי בן ה-75, נזכיר, הוא סופר יליד הודו שהיגר לבריטניה ופרץ לתודעה ב-1981, אז זכה בפרס בוקר על ספרו "ילדי חצות". ב-1988 פרסם את הספר "פסוקי השטן", ומוסלמים בעולם טענו כי ספרו הוא בבחינת חילול כבוד אללה, בין השאר בשל האופן שבו הוצג בו הנביא מוחמד. המנהיג העליון של איראן באותה העת, חומייני, פרסם פסק הלכה (פתווה) הקורא לרצוח את רושדי, והרפובליקה האיסלאמית אף הציעה על ראשו פרס של יותר מ-3 מיליון דולר. את עשר השנים הבאות העביר רושדי במסתור, תוך שהוא זוכה לאבטחה מסביב לשעון מממשלת בריטניה. מאז 1999 החל בהדרגה להופיע יותר ויותר בציבור, ובשנים האחרונות אף התלונן לא אחת כי האבטחה סביבו באירועים שאליהם הוא מגיע כבדה מדי.
התוקף מטר דקר את רושדי במהלך כינוס שנערך ביום שישי אחר הצהריים בניו יורק, ושבמרכזו עמדה סוגיית חופש הביטוי האומנותי. בזמן שרושדי ישב על הבמה והתכוון להשיב לשאלות הסתער עליו מטר – לבוש שחורים ורעול פנים – ודקר אותו שוב ושוב, בין השאר בצווארו ובבטנו. מאות באי הכנס ההמומים הביטו במטר דוקר את רושדי כ-15 פעמים בתוך 20 שניות, עד שאנשים שניצבו בסמוך השתלטו עליו. רושדי הובהל לבית החולים, ומשם נמסר כי הוא חובר למכונת הנשמה ואינו מדבר, וכי ייתכן מאוד שיאבד את אחת מעיניו. הוא ספג גם פגיעה קשה בכבד, ועצבים באחת מידיו נקרעו. עם זאת, בהמשך דווח על שיפור משמעותי במצבו, ואנשיו מסרו כי הוא נותק ממכונות ההנשמה, חזר לדבר ואף להתלוצץ, ונמצא בדרך הנכונה להחלמה, אם כי מצפה לו תהליך שיקום ממושך.
במהלך הריאיון ל"ניו יורק פוסט" שפורסם הערב נשאל מטר אם פסק ההלכה שפרסם ב-1989 האייתוללה חומייני השפיע על מעשיו ביום שישי האחרון, אבל הוא נמנע מלהשיב ישירות והסתפק באמירה: "אני מכבד את האייתוללה. הוא אדם גדול. זה הכי הרבה שאומר לכם בעניין הזה". בצל דיווחים לא מאומתים שלפיהם עמד בקשר עם איש משמרות המהפכה לפני ניסיון הרצח, הכחיש מטר בריאיון כי קיים קשר שכזה. בתחילת השבוע הכחישה גם איראן עצמה כי עמדה בקשר עם מטר, ועל כל פנים טענה כי רושדי ותומכיו הם האשמים בתקיפתו.
בריאיון ל"ניו יורק פוסט" נשאל מטר גם על קשריו בדרום לבנון. מטר אמנם נולד בארה"ב, אך הוריו היגרו לשם מהעיירה הלבנונית יארון, לא הרחק מהגבול עם ישראל, שבה מתנוססים דגלי חיזבאללה ותמונות חסן נסראללה. בעבר גם פרסם מטר ברשתות החברתיות פוסטים שבהם הביע תמיכה במאבקיהם של מוסלמים שיעים ובמשטר האייתוללות באיראן. בעוד אמו של מטר נשארה בארה"ב, אביו חזר ללבנון לפני שנים, ובריאיון שפורסם הערב ב"פוסט" נשאל מטר על ביקור שערך אצלו בלבנון בשנת 2018, אך הוא סירב להשיב. בעיתון ציינו כי אמו, שלאחר התקיפה התנערה ממנו, סיפרה שהנסיעה ההיא שינתה את בנה, ושאחרי שובו הוא התבודד במרתף הדירה שלה.
בריאיון הערב התלונן מטר על התנאים בכלא, וטען כי חלק גדול מהאוכל שמוגש לו הוא אינו יכול לאכול בגלל אמונתו המוסלמית. עם זאת הוא טען כי בסך הכול מצבו בסדר. ב"פוסט" ציינו כי לאורך הריאיון נראה מטר מעת לעת שפוף מעט, וכי הוא דיבר בקול מונוטוני-משהו.