לפחות 68 בני אדם נהרגו הבוקר (יום א') בהתרסקות מטוס בנפאל. לפי התקשורת הממלכתית במדינה, במטוס היו 72 איש – 68 נוסעים וארבעה אנשי צוות. תחילה דווח כי יש כמה ניצולים, אך בהמשך הסתמן כי אין ממש בדיווח הזה. גופותיהם של ארבעה בני אדם טרם נמצאו, והחיפושים אחריהם יתחדשו מחר.
על פי הדיווחים, המטוס שהתרסק היה שייך לחברת התעופה "יטי איירליינס" (Yeti Airlines), שפועלת בנפאל מאז 1998 ופופולרית מאוד הן בקרב מקומיים והן בקרב תיירים. הוא המריא מהבירה קטמנדו בדרכו לעיירה פוקרה בטיסה YT671 שהייתה אמורה להימשך כ-40 דקות, אבל 22 דקות אחרי ההמראה נעלם מהמכ"ם. סיבת ההתרסקות אינה ידועה.
בכלי תקשורת בעולם פורסם סרטון המתעד לכאורה את השניות האחרונות של המטוס לפני ההתרסקות. קהום בהדור צ'טרי, שגר באזור האירוע, סיפר שראה מגג ביתו את המטוס מתקרב אל הקרקע: "ראיתי אותו רועד, זז ימינה ושמאלה, ואז צולל מטה, אל הנחל".
העיירה פוקרה שבדרך אליה התרסק המטוס היא יעד תיירות פופולרי למדי בקרב תיירים זרים, ומשמשת נקודת יציאה לטרקים מפורסמים, בין השאר בהרי האנפורנה, ולטיולי יום רבים. גם תיירים ישראלים רבים מבקרים בה, אך גורמים במשרד החוץ בירושלים אמרו כי לפי שעה, על פי רשימת הנוסעים הראשונית של המטוס, לא ידוע על ישראלים שהיו בו. בטיסה היו לפחות 15 אזרחים זרים: 5 הודים, 4 רוסים, שני דרום קוריאנים וכן אירי, אוסטרלי, צרפתי וארגנטינאי.
רק בחודש מאי האחרון נהרגו 22 בני אדם בהתרסקות מטוס ליד פוקרה, ואז כללה רשימת ההרוגים 16 נפאלים ושישה אזרחים זרים – ארבעה מהודו ושניים מגרמניה. המטוס ההוא נעלם בשעה שהיה בדרכו אל העיירה ג'ומסום, שמטיילים זרים רבים עוברים בה במסלולי הטרקים של הרי האנפורנה – מהמסלולים הפופולריים בעולם.
ענף התעופה של נפאל חווה בשנים האחרונות פריחה גדולה, והוא משמש לא רק להסעת המוני התיירים הפוקדים את המדינה, אלא גם לשינוע סחורות אל אזורים מרוחקים ומבודדים שההגעה אליהם במשאיות, באוטובוסים או בהליכה רגלית היא משימה קשה. עם זאת, הוא ידוע ככזה שסובל מליקויי בטיחות רבים ומבעיות תחזוקה משמעותיות, והאיחוד האירופי למשל אסר על כל חברות התעופה הנפאליות לטוס בשטחו מסיבות של בטיחות.
אם לא די בליקויים המוּבְנים של ענף התעופה הנפאלי, כמה ממסלולי הטיסה במדינה הם מהמסובכים והמסוכנים בעולם, והם כוללים פסגות הרים מושלגות המהוות אתגר גם לטייסים מנוסים ביותר. בענף התעופה המקומי מודים גם כי לנפאל חסרים המשאבים הדרושים כדי לספק תחזית מזג אוויר מדויקת, במיוחד במקומות מבודדים השוכנים באזורים הרריים, כאלה שבהם אירעו בעבר תאונות קטלניות כמו הבוקר. באזורים כאלה נוטה מזג האוויר להשתנות במהירות רבה, עובדה ההופכת את הטסת המטוס למשימה מורכבת עוד יותר.
ההתרסקות הבוקר היא אסון התעופה הגדול ביותר בנפאל מאז 1992, אז נהרגו 167 בני אדם כשמטוס של חברת "פקיסטן אינטרנשיונל איירליינס" התרסק לקראת הנחיתה בקטמנדו. זו הייתה התאונה האווירית הקטלנית בתולדות המדינה. לפני כחמש שנים, במרץ 2018, נהרגו 51 בני אדם בהתרסקות מטוס של חברת US-Bangla Airlines בנמל התעופה הבינלאומי של קטמנדו.