בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר בצהריים (חמישי) 20 שנות מאסר על מוחמד לולו, בן 38 מרמאללה, שהורשע ברצח הרצל בוסתנאי בן ה-72 בחולון. לולו דרס אותו למוות בשנה שעברה לאחר שגנב רכב וניסה לברוח מהמשטרה בחולון. בנוסף, לולו יפצה את משפחת המנוח ב-150 אלף שקלים.
"בסופו של יום אדם מבקש לחזור לביתו בבטחה מעמל יומו", אמרו השופטים בהקראת גזר הדין. "אולם נקלע האדם לדרכו של פורע חוק, הנוהג ברכב גנוב באופן פראי, תוך התעלמות מכללי התנועה, נסיעה בניגוד לתנועה ותוך יצירת סיכון לחיי אדם - כל זאת כשהוא מודע לאפשרות של פגיעה קטלנית במשתמשי הדרך האחרים, וזאת תוך כדי שהוא אדיש לתוצאות מעשיו".
עוד אמרו השופטים: "אותו אדם, שרק רצה להגיע הביתה בשלום - מוצא עצמו מועף על ידי הרכב בו נוהג הנאשם, מוטח לכיוונו של רכב אחר ונלכד תחתיו, תוך שנגרמות לו חבלות קשות המביאות למותו. הוצגו לפנינו התמונות הקשות של זירת האירוע המדברות בעד עצמן. התנהלותו של הנאשם, כפי שעולה מעובדות כתב האישום המתוקן, מלמדת על מי שפעל כשהוא מודע לתוצאות הקטלניות של התנהגותו. המדובר בנאשם שהיה אדיש לתוצאות מעשיו. מדובר בפורע חוק שבמעשיו הביא לגזילת חייו של איש תמים ולניפוץ חיי משפחתו".
את גזר הדין נתן השופט עודד מאור, בהסכמת השופט יוסף טופף שעמד בראש ההרכב והשופטת מעין בן ארי.
באוגוסט האחרון הגישה פרקליטות מחוז תל אביב לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום תקדימי נגד לולו, בגין רצח בנסיבות מחמירות של בוסתנאי. לפי האישום, לפני כשמונה חודשים גנב לולו רכב, ניסה לברוח מהמשטרה ודרס את בוסתנאי.
עם זאת, בתחילת השנה הגיעו הצדדים להסדר טיעון שבמסגרתו שונתה עבירת הרצח. במקום רצח בנסיבות מחמירות, המחייב מאסר עולם, לולו הורשע ב"רצח בסיסי" מתוך אדישות. כתב האישום תוקן והוסכם כי הפרקליטות תטען לעונש שנע בין 19 ל-24 שנות מאסר, ואילו סנגורו של לולו יוכל לטעון לעונש נמוך יותר.
כאמור, הפרקליטות ניסתה להרשיע את לולו בעבירה החמורה ביותר, שכן ביצע רצח תוך כדי גניבת הרכב - באדישות לאפשרות שייגרם מוות לכל מי שניצב בדרכו בזמן שנמלט מהמשטרה - וייחסה לו שורת עבירות חמורות נוספות כמו הפקרה. סנגורו של לולו כיוון להרשעה בעבירת המתה בקלות דעת, שעונשה עד 12 שנה בלבד. בסופו של דבר הושגה הסכמה כי ההרשעה תהיה בגין עבירת רצח בסיסית, לצד כמה עבירות נוספות.
מפרקליטות מחוז תל אביב נמסר: "בית המשפט קיבל פה אחד את עמדת הפרקליטות והשית על הנאשם עונש חריג בחומרתו. מדובר בהרשעה תקדימית בעבירת רצח באדישות בנסיבות של נהיגה, לאחר הרפורמה בעבירות המתה, כאשר המדינה מבהירה שיש הכרח להילחם בעבירות אלו, הן על דרך של ענישה מחמירה והן על ידי סיווג העבירות כרצח. בית המשפט העביר מסר, כי יש להילחם בתופעה פסולה של נהיגה פרועה ומסוכנת שעלולה לגרום לפגיעה אנושה בחפים מפשע ולתוצאה קטלנית".
מכתב האישום עולה כי לולו נכנס לישראל בניגוד לחוק. הוא ושני בני אדם הגיעו לחולון ב-31 במאי אשתקד, והחליטו לגנוב מכונית מאזדה ולהעבירה לרשות הפלסטינית. לולו, כך לפי האישום, ניפץ את השמשה, פרץ לרכב וגנב אותו. שוטר שנכח בקרבת מקום בשל פעילות יזומה נגד גניבות, חסם חלק מהכביש באמצעות ניידת. לולו, שלו אין רישיון נהיגה, נסע לכיוון הניידת ופגע בחזיתה תוך שהוא מסכן את חייו של השוטר. בתגובה, השוטר ירה כדור אחד לכיוון אחד מגלגלי המאזדה, במטרה לעצור את הרכב.
מיד לאחר מכן ביצע שוטר אחר חסימה נוספת של חלק מהכביש באמצעות ניידת שנייה. הנאשם המשיך בנהיגתו הפרועה באופן שחייב את השוטר להימלט, פגע בניידת השנייה, העיף אותה לכיוון הנגדי וגרם לנזק לה ולשני רכבים שחנו בסמוך. בשלב זה פנה לולו שמאלה, נגד כיוון התנועה, המשיך בנסיעתו עד שפגע בקטנוע שעליו רכב בוסתנאי, והדף אותו לעבר רכב שנסע ממול. לאחר מכן יצא לולו מהמכונית הגנובה ונמלט רגלית מהמקום, תוך שהוא מותיר את בוסתנאי לכוד מתחת לרכב שנסע ממול, ומבלי שהזעיק עזרה. לבוסתנאי, שנלכד כאמור מתחת לרכב, נגרמו פגיעות קשות שהביאו למותו.
חוץ מעבירת הרצח, כאמור, לולו הורשע בקשירת קשר לפשע, בגניבת רכב, בשהייה שלא כדין, בנהיגה ללא רישיון, בנהיגה ללא ביטוח ובהיזק לרכוש במזיד. עבירת ההפקרה הוסרה בהסדר.
בוסתנאי הקים בסוף שנות ה-90 את מועדון הכדורגל "עוצמה חולון" ועד מותו שימש כיו"ר הקבוצה. בנוסף שימש בוסתנאי גם כבעל מסעדת "הפנטום", שבה סעדו כדורגלנים וכדורסלנים רבים מצפרירים חולון ומהפועל חולון. כשנדרס, היה בוסתנאי בדרכו לאחד ממגרשי הכדורגל בעיר, שם סיימו להתאמן ילדי מועדון הכדורגל שייסד. הוא הותיר אחריו אישה, דליה, שלושה ילדים ושמונה נכדים.