משרד החוץ ונציגויות ישראל ברחבי העולם ציינו את יום השנה לטבח 7 באוקטובר בשורה של אירועים פומביים שבהם השתתפו מנהיגים ובכירים במדינות השונות. היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ייק סאליבן, נציבת האיחוד האירופי אורסולה פון דר ליין, ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני, ראש ממשלת הולנד דיק סכוף ושגרירי ישראל לקחו חלק בטקסים מול קהלים של רבבות בני אדם.
מנציחים את 7 באוקטובר ברחבי העולם
(צילום: משרד חוץ, שגרירות ישראל בברלין)

משפחות חטופים ופדויי שבי השתתפו באירועים וסיפרו את סיפורם האישי ודרכם את סיפורה של ישראל מ-7 באוקטובר אשתקד ועד היום. האירועים לוו בסיקור תקשורתי נרחב על-ידי כלי התקשורת המקומיים, עמודים ראשיים בעיתונים מרכזיים הוקדשו לנרצחים והחטופים שעוד בשבי ופורסמה שורת כתבות של עיתונאים זרים שהגיעו ארצה, בליווי ותמיכת הנציגויות והמטה בירושלים.
"טבח 7 באוקטובר היה יום שחור לא רק בהיסטוריה של מדינת ישראל, אלא של כל העולם כולו", מסר שר החוץ ישראל כ"ץ. "קיום טקסי זיכרון בכ-100 נציגויות שלנו ברחבי העולם, בהשתתפותם של מנהיגים רבים מרחבי העולם ונציגי משפחות החטופים, הוא הדרך שלנו להיאבק על שחרור 101 אחינו ואחיותינו שנותרו בשבי חמאס - ולהעביר מסר חד וברור: ישראל מגינה על העולם החופשי בכך שהיא נלחמת נגד איראן וה'פרוקסי' שלה, והעולם החופשי חייב לתמוך בישראל במלחמתה נגד ציר הרשע".

מול האו"ם ובערים מרכזיות: ההמונים התכנסו לזכר 7/10

אירוע הזיכרון המרכזי של משרד החוץ התקיים בבניין האו"ם בניו יורק, בנוכחות שגרירים ומשפחות החטופים. משרד החוץ יוצג על-ידי מ"מ סמנכ"ל לדיפלומטיה ציבורית, סרנגה. במהלך האירוע נשאו דברים שגריר ישראל לאו"ם דני דנון ושגרירת ארצות הברית לאו"ם לינדה תומאס-גרינפילד. נציגת ישראל באירוויזיון האחרון, עדן גולן, ביצעה את הגרסה המקורית לשיר הוריקן, שנקרא במקור October Rain.
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בוושינגטון, ארה"ב
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בוושינגטון, ארה"ב
סאליבן. "האתגר של ישראל - להפוך ניצחונות טקטיים לאסטרטגיה"
(צילום: שגרירות ישראל בוושינגטון)
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בפריז, צרפת
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בפריז, צרפת
פריז
(צילום: שגרירות ישראל בפריז)
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בבריסל, בלגיה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בבריסל, בלגיה
בריסל
(צילום: שגרירות ישראל לאיחוד האירופי)
בבריסל נערך הטקס בבית הכנסת הגדול בבירת בלגיה בהשתתפות השגריר לאיחוד האירופי חיים רגב, נשיאת הנציבות האירופית פון דר ליין, השגרירה בבלגיה עדית רוזנצוויג וראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו ויותר מ-50 שגרירים זרים מול ההמונים שהגיעו; ברומא השתתפו בטקס המרכזי של השגרירות והקהילה היהודית בבית הכנסת הגדול השגריר יונתן פלד, ראש הממשלה מלוני, לצד שמונה שרים בממשלתה ונציגי פרלמנט וסנאט.
בשגרירות ישראל בוושינגטון השתתף בטקס השגריר מייק הרצוג, סאליבן ובכירים נוספים מהממשל האמריקני. "ביום שלישי שעבר הייתי עם הנשיא ביידן בחדר המצב כשהוא נתן את הפקודה לצבא האמריקני, בפעם השנייה תוך חמישה חודשים, להגן על ישראל ממתקפת הטילים האיראנית", אמר סאליבן. "אנחנו ערוכים להתקפות נוספות של איראן ושלוחיה. האתגר כעת שעומד בפני ישראל הוא להפוך ניצחונות טקטיים לאסטרטגיה שמבטיחה את ביטחונה. זוהי לא משימה קלה אך אנחנו מחויבים לה". במהלך הטקס היה נראה כי סאליבן מתרגש מאוד וקולו השתנק.
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בבנגקוק, תאילנד
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בבנגקוק, תאילנד
בנגקוק
(צילום: שגרירות ישראל בתאילנד)
9 צפייה בגלריה
ראש הממשלה האיטלקי, מלוני, מנציח את אירועי ה-7 באוקטובר באיטליה
ראש הממשלה האיטלקי, מלוני, מנציח את אירועי ה-7 באוקטובר באיטליה
מלוני בטקס באיטליה
(צילום: Filippo Attili, Chigi Palace)
השגריר הרצוג נשא דברים בטקס, ואמר כי "זהו הרגע להודות לבת בריתנו החשובה ביותר, ארצות הברית, על עמידתה לצידנו בשעתנו האפלה ביותר. אנו חבים תודה עמוקה לממשל ביידן, לקונגרס האמריקני על תמיכה בי-פרטיזנית, ולציבור האמריקני על תמיכתו בנו ועל היכולת להבדיל בין טוב לרע".
בלונדון, בכירי הממשלה הבריטית, בהם סגנית ראש הממשלה אנג'לה ריינר, ראשי ממשלה לשעבר, חברי פרלמנט, שגרירים וראשי קהילה הגיעו לחתום על ספר התנחומים לקורבנות 7 באוקטובר שנפתח בשגרירות. האירוע המרכזי היה עצרת ענק בהייד פארק, שם נשאה דברים השגרירה ציפי חוטובלי.
בסנטרל פארק בניו יורק השתתפו כ-5,000 בני אדם בעצרת לזכר הקורבנות. את האירוע ארגנה הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA), והוא כלל הופעה של רג'ינה ספקטור, עדן גולן ודיוויד ברוזה - ואף קטעי וידאו של עמית מן ז"ל, הפרמדיקית מבארי. גם מושלת ניו יורק, ראש העיר וחברי סנאט וקונגרס השתתפו באירוע, שבו נערכו סידורי אבטחה חסרי תקדים בצל התרעות חמורות לפיגועים.
בגרמניה השגריר רון פרושאור נאם בעצרת תמיכה בפני 10,000 משתתפים והונף דגל ישראל מעל בניין הפרלמנט של מחוז ברלין, במעמד נשיאת הבית; בהולנד, השגרירות קיימה אירוע זיכרון בבית כנסת באמסטרדם בהשתתפות שגריר ישראל בהולנד מודי אפרים, רה"מ דיק סכוף, שרים, ראשי מפלגות ופוליטיקאים רבים לצד ראשי הקהילות היהודית והנוצרית.
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בטורונטו, קנדה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בטורונטו, קנדה
טורונטו
(צילום: הפדרציה היהודית של טורונטו (UJA))
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בטורונטו, קנדה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בטורונטו, קנדה
מנציחים את אירועי 7 באוקטובר בטורונטו, קנדה
(צילום: הפדרציה היהודית של טורונטו (UJA))
בשוודיה הטקס המרכזי התקיים בבית הכנסת הגדול בשטוקהולם בהשתתפות כ-1,000 בני אדם, בהם ראש הממשלה, יו"ר הפרלמנט, סגנית רה"מ, ושורה ארוכה של שרים בכירים בהשתתפות השגריר נבו קולמן; באתונה התקיים הטקס בהשתתפות מאות, בהם שר החוץ, שרים נוספים והשגריר נעם כץ. בקנדה, יותר מ-40 אלף בני אדם התכנסו באופן פיזי ומקוון לטקס זיכרון שנערך בקמפוס שרמן של פדרציית ה-UJA בטורונטו.
עיריית בוורלי הילס חנכה לראשונה בעולם כיכר בעיר לזכר קורבנות 7 באוקטובר. יעקב חגואל, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, אמר כי מדובר ב"צעד משמעותי שמכבד את זכרם של הנספים ומחזק את הברית האיתנה בין מדינת ישראל לארצות הברית. חשוב לנו לזכור ולהוקיר את הנספים וכיכר זו תהווה מקום להשראה וסמל לידידות עמוקה וערבות הדדית עבור כולם".
מול בנייני האו"ם בז'נבה התקיים טקס שבו נשאו דברים בין היתר שגרירת ארצות הברית במועצת זכויות האדם של האו"ם מישל טיילור, שגרירת ישראל בשווייץ יפעת רשף ושגריר ישראל לאו"ם בז׳נבה דני מירון. שני מתנדבים בארגון זק"א סיפרו בקול חנוק ובדמעות על מה שחוו באותו היום. בכיכר הוצבה בשנית מכולת החטופים המדמה את המנהרות בעזה ורבים עמדו בתור כדי להיכנס אליה.
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בברלין, גרמניה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בברלין, גרמניה
ברלין
(צילום: שגרירות ישראל בברלין)
9 צפייה בגלריה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בברלין, גרמניה
מנציחים את אירועי ה-7 באוקטובר בברלין, גרמניה
מנציחים את אירועי 7 באוקטובר בברלין, גרמניה
(צילום: שגרירות ישראל בברלין)
גם במדריד נערך טקס במעמד ראש העיר אלקובנדס, ממלא מקום שגריר ישראל בספרד, ראש הקהילה היהודית ובשיתוף הקהילות היהודיות והישראלים בעיר. במהלך הטקס נשמעו מספר עדויות, בין היתר של ליאת בן דוד, קרובת משפחתו של החטוף איתי חן, ושל ניצול פסטיבל הנובה. באירוע נחשפה גם אנדרטה, פרי יצירתו של האמן זוהר ליבה, שמשלבת גדר שרופה וחלקי מתכות שנמצאו בזירת הפסטיבל ברעים, ובמרכזה עץ זית המסמל תקווה, חיים והמשכיות.
שגרירות ישראל בתאילנד בשיתוף האגודה היהודית של תאילנד, קיימה בבנגקוק אירוע הנצחה לנרצחי 7 באוקטובר, שבו השתתפו 1,000 בני אדם, בהם משפחות הקורבנות התאילנדים מקיבוץ עלומים, אזרחים תאילנדים וחברי הקהילות הנוצריות בתאילנד.
אירועים בולטים נוספים התקיימו באוסטרליה, סין, נורבגיה, הפיליפינים, ארגנטינה, יפן, רומניה, אירלנד ורוסיה. למעשה בכל נציגויות ישראל בעולם נערכו טקסים לציון יום השנה ל-7 באוקטובר כדי להדהד חזק ככל האפשר את הזעקה לשחרור החטופים ולהביא לחשיפה מקסימלית של הנרטיב הישראלי לקהילה הבינלאומית.