כשבוע לאחר שיו"ר ארגון המורים רן ארז האשים את משרד האוצר במשיכת זמן והודיע כי "שנת הלימודים לא תיפתח", שר החינוך יואב קיש שלח אמש (רביעי) איגרת מיוחדת למורי התיכונים, ואמר כי בניגוד לטענות - האוצר התחייב לא לפגוע במסגרת התקציב כפי שהובטח להם. עוד הדגיש קיש באיגרת כי התוספת בסך 2,000 שקלים שהובטחה למורים תינתן להם.
שר החינוך ציין בדבריו כי בתחילת שנת הלימודים הקודמת היו הסכמות בין הצדדים שאפשרו את פתיחת השנה, אך ארגון המורים חזר בו. "לצערי, כשהגיע הרגע לחתום על ההסכם הייתה נסיגה בעמדות ארגון המורים, שהובילה לחוסר הסכמות ולאי-חתימה על הסכם היסטורי לטובתכם מורי ישראל", כתב. לדבריו, בשבועות האחרונים הוא נכנס למשא ומתן אינטנסיבי - שמטרתו הייתה להבשיל את ההסכם ולגשר על הפערים.
"אני מאמין שבתקופה זו בה מדינת ישראל נמצאת במלחמה, ולאחר כל מה שעברו המורים והנוער, אין שום אפשרות מלבד חתימה על הסכם טוב וראוי למורי הארגון, שיאפשר את פתיחת שנת הלימודים ללא שביתות", כתב קיש למורים. "זו האחריות שלי, של ארגון המורים, של האוצר ושל השלטון המקומי. אי-חתימה על הסכם שנותן מענה ראוי למורים, בגלל ניסיון לשפר איזושהי עמדה במשא ומתן - תהיה פגיעה קשה ומיותרת במורים, בשכרם ובמערכת כולה. רק יחד, בכוחות משותפים, נוכל להבטיח את עתיד החינוך בישראל ולשמור על מערכת חינוך מתקדמת, יציבה ומאוחדת".
למכתבו של קיש קדמה כאמור איגרת של יו"ר הארגון ארז שנשלחה למורים, ובה הוא טען כי השיחות "הגיעו למבוי סתום". לדברי ארז, "יצא המרצע מהשק. היום הודו שר החינוך והממונה על השכר שאין מקור תקציבי למו"מ. כפי שהתרענו, לא הייתה כוונה לנהל מו"מ רציני, אלא משיכת זמן חסרת אחריות. מו"מ למראית עין בלבד".
הוא הוסיף כי סגן הממונה על השכר במשרד האוצר אוהד אלקבץ הודיע בדיונים כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חזר בו מההתחייבות לשלם תוספות שכר רטרואקטיבית מספטמבר 2023 כפי שסוכם, בטענה כי אין לממשלה כסף עבור תלמידי ומורי החינוך העל-יסודי. מנגד, במשרד החינוך דחו את הטענות כבר אז, והדגישו כי המקור התקציבי נשמר. הם הסבירו כי המו"מ התפוצץ על רקע דרישות כספיות נוספות.
במשרד האוצר אמרו אז בתגובה לטענתו של יו"ר ארגון המורים כי "לאחר ניסיון אינטנסיבי נוסף, בהמשך לשנה של משא ומתן על הסכמות עקרוניות שסוכמו ב-31 באוגוסט 2023, ארגון המורים המשיך בסירובו להגיע להסכמות ואף הרחיב את המחלוקות. צר לנו שהוא מונע בידיו הסכם מצוין לציבור המורים, ויציבות ושקט למערכת החינוך בחטיבות העליונות בתקופה מורכבת זו. נמשיך לעשות הכול על מנת לספק את היציבות הנדרשת למערכת החינוך, ליישם כלים מתקדמים שיביאו לפיתוחה ולהבטיח תנאי העסקה מצוינים למורים ולמנהלים".