מחר (רביעי) בבוקר יתחדש מבצע "צור ישראל", ובסיומו 3,000 ממתינים יעלו מאדיס אבבה וגונדר שבאתיופיה. כ-180 עולים חדשים ינחתו מחר בנתב"ג בטיסה מיוחדת של הסוכנות היהודית, ויתקבלו בטקס חגיגי אחרי שנים ארוכות שהם מחכים לעלות ארצה. למחרת יגיע מטוס עם כ-160 עולים נוספים, ותוך חודשים ספורים יושלם חלקו השני של מבצע העלייה הנוכחי מאתיופיה.
בזמן שעשרות משפחות שעלייתם אושרה התארגנו לעזוב את ביתם, מאות גברים ונשים הגיעו הבוקר לתפילת ראש חודש בבית הכנסת בגונדר. הם שרו את "התקווה" וייחלו להגיע לירושלים, אך רבים מהם יאלצו לחכות עד לפעם הבאה. "אחרי שנים קשות, ישראל תתן לי מנוח", אמר מלדה בן ה-79, זקן הממתינים, שמחר ישלים את עלייתו ארצה.
מאות גברים, נשים, קשישים וילדים התאספו בבית הכנסת בקהילה היהודית בגונדר. המתפללים חבשו כיפות, לבשו ציציות וקראו את תפילת השחרית בעברית, שהייתה ארוכה וחגיגית לכבוד תחילת חודש סיון.
בכל פעם שמתחדשת העלייה לישראל, התקווה מתעוררת בהם מחדש ומתחדשות התפילות להגיע לירושלים. בתום התפילה שרו הממתינים "עם ישראל חי" ולבסוף את "התקווה", שמילותיה כתובות בגדול על קיר בית הכנסת המקושט בצבעי כחול לבן וסמלי מגן דוד.
לא רחוק מבית הכנסת, במתחם הסוכנות היהודית בגונדר, סיימו העולים שיעשו מחר את דרכם לישראל את הניירת שנותרה לפני הטיסה. הם לבשו בגדי חג ועלו על האוטובוסים עם הרבה שמחה, אך לצדה גם עצב על אלה שנשארו מאחור ולא יודעים מתי ואם יעלו לישראל, בדיוק כפי שקרה להם כשבני משפחתם עלו והם המשיכו לחכות. מגונדר הם הועברו בטיסה לאדיס אבבה, שם הם ישהו הלילה ומחר בבוקר הם יעלו על המטוס לישראל, בדרך אל חייהם החדשים.
העולה הצעיר ביותר על הטיסה הוא בנה של אלמש, שנולד רק לפני שלושה שבועות. ששיתפה בהתרגשותיה בזמן שהניקה אותו בדרכים. "אני ואחיי מחכים כבר 16 שנה לעלות לישראל ועכשיו כולנו נעלה יחד", סיפרה ל-ynet. "אנחנו תשעה אחים וכל אחד עולה עם המשפחה שלו, זה באמת מרגש". אביה של אלמש, שעלה לישראל לפני 10 שנים, יחכה להם בנתב"ג אחרי שלא התראו מאז שהוא עזב את גונדר.
המבוגר ביותר מבין הממתינים הוא מלדה בן ה-79, שעלה למטוס לאדיס אבבה כשהוא נעזר במקל הליכה - אך על פניו חיוך גדול. "באתיופיה לא התייחסו אלינו, היהודים, בצורה טובה. אנחנו מיעוט בין המוסלמים והנוצרים. זה משהו שהרגשתי על בשרי", סיפר.
כשחי בכפר ועבד כחקלאי, כל אדמותיו של מלדה נלקחו ממנו והוא גורש. "אמרו לי 'יש לך מדינה אחרת, אתה לא שייך לפה'. זה נכון, מקומי בישראל. אחרי כל השנים הקשות כאן אני מקווה שבישראל אני אנוח, באדמה שלי, במקום שאני מרגיש בו שייך". אך השמחה של מלדה מלווה גם בדאגה רבה לבתו שנשארת באתיופיה, שעלייתה טרם אושרה בשל היותה נשואה, והוא מקווה שביום מן הימים הם יתאחדו.
משימת הטסת העולים ארצה והכנתם לקראת החיים בישראל הוטלה על הסוכנות היהודית בתיאום עם משרד העלייה והקליטה, משרד הפנים ומשרד החוץ. המבצע נערך בסיוע תרומות של הפדרציות היהודיות בצפון אמריקה, קרן היסוד, הקרן לידידות ותורמים אוהבי ישראל מרחבי העולם. גם שרת העלייה פנינה תמנו שטה ויו"ר הסוכנות היהודית יעקב חגואל פגשו את העולים באדיס אבבה בהכנות אחרונות לפני העלייה ארצה.
"אני נחושה לחזור לארץ ולהמשיך במאמצים לזרז את עלייתם, ובמקביל לכך גם למצוא ולספק להם פתרונות סיוע הומניטריים", אמרה השרה תמנו שטה. יו"ר הסוכנות בפועל הוסיף כי "אני נרגש ללוות את העולים הראשונים שיגיעו מאתיופיה בטיסה שמחדשת את מבצע 'צור ישראל'. אלפי עולים ינחתו בישראל בחודשים הקרובים ויגשימו את החלום להתאחד עם יקיריהם אחרי שנים ארוכות של המתנה".