הצעת החוק לגירוש משפחות מחבלים של חברי הכנסת חנוך מילביצקי, אליהו רביבו, עודד פורר ואלמוג כהן, אושרה הלילה (שבין רביעי לחמישי) בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, בתום פיליבסטר שנמשך לתוך השעות הקטנות.
בפתח הדיון, יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ אופיר כץ אמר: "זו הצעת חוק אחת החשובות שנחקקו פה, במיוחד בתקופת המלחמה שאנו נמצאים בה. זו הצעת חוק חשובה ליצירת הרתעה אמיתית. אם הם בוחרים להלל את הבן שלהם, או אבא שלהם או האח שביצע פיגוע, אם הם ידעו ולא מנעו את זה - הם לא יהיו פה. המסר שלנו חד וברור- כל מחבל שיוצא לרצוח ידע שברגע שבחר לקחת חיי אזרחים בישראל הוא לא רק חותם על גזר דינו אלא גם על גזר דינם של בני משפחתו. המשפחות האלה צריכות להצטרף לאותו רוע שטיפחו בבתיהן, שבו מטפחות רוצחים". לסיום אמר ח"כ כץ: "החוק הזה יעבור וכולי תקווה שימומש".
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) מיוזמי החוק, אמר לאחר מכן במליאה: אדמתה של ישראל ספוגה בדם של נרצחי הטרור, אבל תופעה אחת ראינו חוזרת שוב ושוב. אנחנו רואים שבבית המפגע מוקמת סוכת אבלים ומתחילה מסיבה. הם לא מסתתרים ומתביישים, הם מחלקים סוכריות ובקלוואות והם הופכים להיות האנשים הכי חשובים בכפר או ביישוב. האירוע הזה מייצר את פיגוע הטרור הבא, שלא יהיה לכם ספק. לכן, תפקידנו כמחוקקים לייצר כלי הרתעה בידי שירותי הביטחון ואחד מאמצעי ההרתעה הטובים ביותר הוא גירוש של בני משפחה".
חברי הכנסת מהסיעות הערביות התנגדו להצעת החוק. ח"כ עאידה תומא סלימאן אמרה כי "אמרו על החוק הזה שהוא דורסני, שהוא מאוד רחב, ובכל זאת מוסיפים טלאי על טלאי, הם מכניסים את כולנו למצב לא אנושי, לא חוקתי, למצב שפוגע בזכויות אדם בסיסיות. אם יש מישהו שהמדינה חושבת שהוא תומך בטרור יש את החוק - תמצו איתו את ההליך הפלילי, אבל ששר יוציא צו לגירוש משפחה? אם זה זקנים או ילדים, או אמא ואבא שלא היו מעורבים, הם יגורשו? איפה זה נשמע שישללו אזרחות על סמך קרבת משפחה? הפשיזם כבר מחלחל בתוך החברה ובתוך הבית הזה".
לפי הצעת החוק, אם שר הפנים התרשם שבן משפחה של מחבל ידע מראש על תוכניתו לבצע מעשה טרור והוא לא עשה את כל המאמצים הנדרשים, כדי למנוע אותו, כמו דיווח לגופי הביטחון או למשטרה; או הביע תמיכה או הזדהות עם מעשה טרור, רשאי הוא להורות בצו על גירוש אותו בן משפחה לעזה, או ליעד גירוש אחר שייקבע בהתאם לנסיבות.
בדיון חסוי שקדם לאישור החוק בוועדת הכנסת, נציגי שב"כ מסרו הערות על הנוסח - אך הוועדה אישרה אותו ללא אותן הערות. בשב"כ זעמו על מה שהוגדר כהדלפות מגמתיות מאותו דיון. החקיקה, כך נמסר עוד בדיון, עלולה לעורר ביקורות קשות נגד ישראל, שכן החלטת הגירוש נתונה בידיו של שר המחזיק בעמדות פוליטיות בסופו של דבר ואינה דורשת אישור משפטי חיצוני.
הצעת החוק מפרטת גם את ההליך שבו תגורש המשפחה: השר יזמן תחילה את בן המשפחה לשימוע שייערך תוך 10 ימים ממועד מתן ההודעה על עריכת השימוע; במהלך השימוע תינתן לבן המשפחה האפשרות לטעון את טענותיו והוא יהיה זכאי לייצוג משפטי; בתוך 14 יום השר ימסור את החלטתו. משטרת ישראל תהיה רשאית להשתמש בכוח סביר, במידת הצורך, בכדי לבצע את החוק.
תוקף צו הגירוש לבן משפחה עם אזרחות ישראלית יהיה לכל הפחות שבע שנים ולכל היותר 15 שנים. במקרה של אדם שמחזיק רישיון לישיבה ארעית או לישיבת קבע בישראל, צו הגירוש לא יפחת מ-10 שנים ולא יעלה על 20 שנים.