רק לפני כמה שעות התנהלו חילופי אש בין הצבא האוקראיני לבדלנים שרוצים להסתפח לרוסיה, בין היתר בעזרת מקלעי רימונים ואש נ"ט, אך נכון לאתמול בערב (שלישי) החזית בכפר זולוטיה שקטה. זהו מצב אופייני לחזית הסמוכה לחבל דונבאס, ובביקור בכפר זולוטיה 3, שהוא חלק מחמישה כפרים שאוחדו לעיירה אחת, העניקו הלוחמים האוקראינים לצוות ynet הצצה לתוך המפקדה הגזרתית. צפו בדיווח של רון בן ישי מהחזית האוקראינית.
כשבמרחק של 300 מטרים מהמוצב האוקראיני, מעבר לוואדי הסמוך, נמצאות העמדות של הבדלנים, הכפר זולוטיה 3 הפך לכפר רפאים ובקושי יש בו בית חולים אחד שמטפל בפצועים שמגיעים מדי פעם מהקרבות.
כשדגל יחידת "הסוסים הדוהרים" של הצבא האוקראיני מאחוריו, הראה מפקד המוצב איך נראית מציאות של מלחמה. על המסכים במפקדה רואים את המצלמות והחיישנים שמנטרים כל הזמן את העמדות של הצד השני, ותוך כדי שהמסכים הראו שיגור בשידור חי מהצד הרוסי, הרכיב מכשיר לראיית לילה על המקלע הכבד, שניתן להפעילו מרחוק עם תיבת שליטה מבלי להסתכן בזמן מתקפת מרגמות או ירי מהצד השני.
שאלתי את תושבי האזור, בהם גם את המארח שלנו, הכומר יורי, אם יש סיכוי לפיוס בין הבדלנים הפרו-רוסים לבין האוקראינים הלאומנים שנמצאים פה - והתשובות סקפטיות מאוד. גם בסכסוך הזה, שפוטין יצר באופן מכוון, הזדמנות לפיוס או הסדר של הסכסוך הפנים-אוקראיני עדיין לא נראה באופק.
ארה"ב: "אין סימנים לנסיגה"
במערב עדיין ממשיכים להתייחס בספקנות להודעה הרוסית מאתמול בבוקר, על כך שמוסקבה החלה להחזיר לבסיסיהם חלק מהחיילים מגבולות אוקראינה. שגרירת ארה"ב באו"ם, לינדה תומס-גרינפילד, הצטרפה אמש למזכ"ל נאט"ו, ראש ממשלת בריטניה ומנהיגים אחרים, ואמרה כי לפי שעה אין ראיה לנסיגה של כוחות רוסיים מאזורים הסמוכים לאוקראינה. תומס-גרינפילד מסרה כי כל נסיגה כזו תהיה מבורכת, אולם נכון לעכשיו אין סימנים לכך שהדבר אכן התבצע.
מוקדם יותר אתמול אותת נשיא רוסיה ולדימיר פוטין למערב כי הוא ממשיך לתת הזדמנות לדיפלומטיה: בתום פגישתו במוסקבה עם קנצלר גרמניה אולף שולץ פיזר פוטין שורה של אמירות שמהן משתמע כי הוא עדיין איננו בוחר באופציה של מתקפה צבאית על אוקראינה, אך תיבל אותן באזהרות חריפות שלפיהן פתרון לדאגותיה הביטחוניות של רוסיה חייב להימצא מיד.
"אנחנו לא רוצים מלחמה באירופה", אמר פוטין, אבל לצד זה התריע: "אנחנו רואים את נאט"ו בדלת שלנו, ורוצים לפתור עכשיו את סוגיית ההצטרפות האפשרית של אוקראינה לברית הצפון-אטלנטית". רוסיה, נזכיר, רואה באוקראינה אזור חיץ אסטרטגי בינה לבין המערב, ודורשת שנאט"ו תתחייב שלא לצרף אותה אל הברית לעולם.
פורסם לראשונה: 22:04, 15.02.22