עיתוי ההדחה הדרמטית, במקביל לסערת הפרשות החמורות: הודעתו הערב (שלישי) של ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר הביטחון יואב גלנט על סיום כהונתו, הגיעה שעות ספורות לאחר פרסום עוד פרשה ביטחונית חמורה נוספת בלשכתו, שמצטרפת לפרשת המסמכים הסודיים, וערב הבחירות בארצות הברית.
הפרשה החדשה התפרסמה שעות לאחר שבית משפט השלום בראשון לציון האריך ב-6 ימים את מעצרו של אלי פלדשטיין, דובר נתניהו לנושאים ביטחוניים, שחשוד במסגרת פרשת המסמכים הסודיים (הקודמת) במעורבות בהוצאת מידע מודיעיני מסווג ורגיש מתוך מערכות צה"ל שלא כדין.
מוקדם יותר, יחידת להב 433 במשטרת ישראל התירה לפרסם כי היא מנהלת כבר מספר חודשים חקירה פלילית ש"נוגעת לאירועים מתחילת המלחמה". לפי ההודעה, במסגרת החקירה "נערכו מספר פעולות חקירתיות גלויות". במסגרת הפרשה, בכיר בלשכתו של נתניהו צפוי להיחקר בה.
גורמים בסביבת נתניהו טענו הערב: "ניסו לכלוא את ראש הממשלה בין שתי פרשיות ביטחוניות לכאורה חמורות, אבל בין היתר כדי למנוע את פיטורי גלנט, וראש הממשלה לא מצמץ ופיטר את שר הביטחון. הפיטורים האלה נעשו בעיקר על רקע חוסר האמון ששרר בין השניים, מכיוון שראש הממשלה התבטא לא פעם נגד ההדלפות של גלנט מדיונים ביטחוניים. הוא סבר שזה איום משמעותי על ביטחון ישראל".
בחודש יולי חשף נדב איל ב-ynet על חשש כי נעשה ניסיון מצד גורמים בלשכת נתניהו במהלך המלחמה לשנות, או כלשונם "להתעסק", עם חלק מהפרוטוקולים או התמלולים של דיוני הקבינט.
לשכת נתניהו זעמה על ההחלטה לפתוח בחקירה, שבה צפוי כאמור להיחקר בכיר בה, ומסרה: "מדובר במסע ציד חסר תקדים נגד לשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה. אחרי שנה של שיטפון ההדלפות הפליליות מדיוני הקבינט ומדיוני השבויים והנעדרים - שסיפקו מודיעין רב ערך לאויבינו - שתי החקירות היחידות שנפתחו כוונו נגד לשכת ראש הממשלה ולא נגד המדליפים הסיטונאיים שאף אחד מהם לא נחקר, ושגרמו נזק אדיר לחטופים ולביטחון ישראל.
"כמו בניסיונות האחרים לנפח האשמות נגד ראש הממשלה וסביבתו, גם בעניין זה ההר לא יוליד אפילו עכברון - אבל בהחלט יוביל לשאלות קשות על אכיפה בררנית חסרת-תקדים ובסיס".
לפי החשיפה ביולי, בצה"ל ובמערכת הביטחון קיים חשש כי נעשו ניסיונות לשנות תמלולים ופרוטוקולים של דיוני קבינט ואף שיחות טלפון של עדכונים ביטחוניים עם מקבלי החלטות, ובראשם נתניהו. עוד דווח כי המזכיר הצבאי הקודם של ראש הממשלה, האלוף אבי גיל, פנה כמה חודשים לפני כן במכתב ליועצת המשפטית לממשלה בנושא. בכירים המעורים בנושא אמרו אז שהמכתב התקבל אצל היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ללא העתקים.
גורמים במערכת הביטחון טענו כי מראשית המלחמה איתרו פערים בין חלק מהתמלולים ובין הדיונים והשיחות כפי שהתרחשו בפועל. לפי הדיווח, אישים במשרד ראש הממשלה פנו באופן פרטי למזכיר הצבאי לראש הממשלה גיל, והזהירו כי נעשה ניסיון מצד גורמים בלשכת נתניהו במהלך המלחמה לשנות, או כלשונם "להתעסק", עם חלק מהפרוטוקולים או התמלולים בדיעבד לאחר כמה ישיבות. אחד מהדיונים המסווגים הללו עסק בהיערכות רגישה לקראת אירוע מדיני משמעותי.
מוקדם יותר, כאמור, הוארך מעצרו של פלדשטיין, החשוד במסגרת פרשת המסמכים הסודיים. במקביל הוארך עד למועד זה גם מעצרם של שניים מתוך ארבעת החשודים הנוספים במעורבות בהוצאת מידע מודיעיני מסווג ורגיש מתוך מערכות צה"ל שלא כדין. שב"כ ביקש בדיון החסוי להשאיר את השלושה מאחורי סורג ובריח למשך שמונה ימים נוספים.
לפלדשטיין מיוחסת הדלפה של מסמכים מסווגים וסודיים מצה"ל לכלי תקשורת זרים במהלך המלחמה. פרקליטו, עו"ד עודד סבוראי, ציין היום בתום הדיון: "כל מה שאני יכול לומר זה שהמעצר הוארך עד יום ראשון, אני מנוע מלומר כל דבר נוסף. דיברתי עם הלקוח שלי, זה מה שאני יכול לומר". עו"ד איתן להמן, סנגורו של חשוד נוסף, אמר: "מאמין במערכת המשפט ובחקירה. אני אופטימי". בהחלטת שב"כ, הוסרה מניעת מפגש של שלושת החשודים שהובאו היום לבית המשפט עם עורך דין.