הוא עדיין לא נכנס לתפקידו, אבל הכוורת שלו כבר מאוישת: יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, שיהפוך בחצות רשמית לראש הממשלה ה-14, פרסם בצהריים את זהות אנשי המטה שלו. מלבד שלושה בכירים שעבדו תחת ראש הממשלה היוצא נפתלי בנט, מדובר באנשים שליוו את לפיד שנים ארוכות ויעברו איתו ממשרד החוץ ללשכת ראש הממשלה.
ראש הסגל של ראש הממשלה הנכנס יהיה דני וסלי (72) שעובד עם לפיד כבר 25 שנים. וסלי, לשעבר מפיק טלוויזיה, עיתונאי וסולן להקת פיקוד המרכז, הפיק בעבר את תוכניתו של לפיד.
וסלי קרוב מאוד ללפיד ומלווה אותו מהקמפיין הראשון. הוא נתן ערבות אישית של 130 אלף שקל לקמפיין הבחירות שבו זכה לפיד ל-19 מנדטים, היה חבר בצוות המו"מ הקואליציוני, עמדה בראש המטה שלו במשרד האוצר והיה חבר ב"פורום המרתף" - קבוצת היועצים הקרובה של לפיד.
ראש המטה תהיה גילי האושנר שעובדת לצד לפיד ב-10 השנים האחרונות, מנכ"לית משרד ראש הממשלה תהיה נעמה שולץ ואטל הובן - שעובדת עם לפיד כבר 22 שנים - תמשיך כמנכ"לית יש עתיד. אישה נוספת בכוורת של לפיד היא ראש מערך התקשורת יעל בר, שעובדת לצדו בשש שנים האחרונות.
דוברו של לפיד הוא רועי קונקול שעובד איתו בעשור האחרון. היועץ המדיני יהיה יאיר זיוון, שעובד עם לפיד בשמונה השנים האחרונות ולפני כן עבד עם פרס. היועצת הבכירה תהיה תמי נשיא, ובתפקיד מנהלת הלשכה תשמש חלי סיני. עוד שתי נשים בכוורת הן דנה פיטליס כדורי שתשמש כמנהלת קשרי כנסת-ממשלה, וכן נוי אלראי שניצר, ראש מערך הדיגיטל. מזכיר הממשלה שלום שלמה, המזכיר הצבאי אבי גיל וראש המל"ל איל חולתא יישארו בתפקידיהם.
לאחר אישור חוק פיזור הכנסת בשלוש קריאות, שמשמעותו בחירות ב-1 בנובמבר וכניסתו של לפיד בחצות לתפקיד ראש הממשלה במקום נפתלי בנט, הגיע לפיד ליד ושם. לאחר מכן בנט ערך לו חפיפה ראשונה, ובהמשך נועדו ראש הממשלה הנכנס ורעייתו ליהיא עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, בבית הנשיא.
"אנחנו נמצאים בתקופה של בחירות חדשות", אמר הרצוג ללפיד. "בחירות חמישיות בתקופה כל כך קצרה הן מאוד לא בריאות למדינה. עלינו לזכור שקודם כל, בראש ובראשונה, יש מדינה לנהל, מדינה להוביל, מדינה שצריכה לטפל בצרכי האזרחים שלה, גם אם יש בחירות. אני רוצה לברך אותך ולאחל לך בהצלחה, ידידי יאיר לפיד. אתה מגיע לתפקיד הזה עם ניסיון רב, עם כישורים רבים והוכחת גם יכולת פוליטית לא מבוטלת - היו לנו גם לא מעט התכתשויות בעבר".
"אני מאחל לך המון הצלחה, כי ההצלחה שלך היא הצלחת המדינה, בלי קשר לבחירות", הוסיף הרצוג. "בחירות זה בחירות, ניהול המדינה זה ניהול המדינה. אני מציע את עזרתי ותמיכתי כמו שעשיתי עם כל ראש ממשלה, וגם איתך. אני בטוח שנשתף פעולה יחד בצורה מוצלחת".
לפיד ענה לו: "אני דווקא שמח שהזכרת את זה שהיו לנו בעבר התכתשויות, כי היו לנו התכתשויות פוליטיות - תוך שאנחנו מכבדים אחד את השני, שומרים על השפה וזוכרים שגם אם יש לנו ויכוח, הוא ויכוח למען מטרה משותפת, מחלוקת לשם שמיים. יהיה לנו מבחן גדול לחברה הישראלית בתקופה הקרובה - איך לשמור על המחלוקות שלנו רק לשם שמיים, או לשמה של מדינת ישראל. אז באתי הנה לקבל תזכורת וברכת הדרך, בדיוק כי זו הייתה הדרך שלך כל חייך".
עם כניסתו של לפיד ללשכת רה"מ לחודשים הקרובים, פרסמה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הנחיות לממשלה ולשרים לקראת התקופה הקרובה: "מכאן ואילך הפכה הממשלה המכהנת לממשלה יוצאת (ולאחר יום הבחירות - לממשלת מעבר). ממשלה זו ממשיכה אמנם לכהן עד שתיכון ממשלה חדשה, אך מרחב הפעולה של ואופן הפעלת סמכויותיה, שונים משל ממשלה רגילה".
בהרב-מיארה ציינה כי "ממשלה יוצאת הפועלת ערב בחירות מחויבת באיפוק בהפעלת סמכויותיה לגבי כל אותם עניינים שאין כורח ודחיפות מיוחדת לפעול בהם בתקופה זו. על הממשלה הנוכחית חלות מגבלות הנובעות ממעמדה כממשלה זמנית והיא נדרשת לאיפוק בהפעלת סמכויותיה בתקופה שעליה מצביעה הפסיקה על חשש מוגבר להעדפת האינטרס המפלגתי הצר על פני האינטרס הציבורי, וכן על חשש מפני יצירת עובדות מוגמרות אשר עלולות להעמיד את הממשלה הנבחרת בפני מצב בלתי הפיך".