2 צפייה בגלריה
בית חולים מעייני הישועה
בית חולים מעייני הישועה
בית החולים מעייני הישועה
(צילום: ניצן דרור)
הרשות להגנת הפרטיות הזהירה הערב (חמישי) כי בעקבות מתקפת הסייבר על בית החולים מעייני הישועה בבני ברק "קיימת אינדיקציה של ממש לדלף של מידע אישי רגיש". בהודעה מטעם משרד המשפטים נכתב כי "הרשות מבקשת להזהיר את הציבור עקב אינדיקציה לדלף מידע שהתגלתה היום, וזאת במסגרת הליך האכיפה שהרשות פתחה מיד עם קרות האירוע".
"בחינה ראשונית של האירוע העלתה חשש לדלף מידע, אך היום התגלה כי מדובר באינדיקציה של ממש לדלף של מידע אישי רגיש". עוד הוסיפו בהודעה כי "נוכח אינדיקציה זו מבקשת הרשות להנחות את הציבור להגביר מודעות, לנקוט משנה זהירות ולפעול על פי הכללים וההמלצות של הרשות להגנת הפרטיות".
משרד הבריאות, מערך הסייבר הלאומי ובית החולים מסרו כי "צוותי בית החולים, בשיתוף משרד הבריאות ומערך הסייבר, הלאומי בודקים את טיב המידע ואת היקפו. בשלב זה מוקדם לקבוע. טרם פורסם המידע בפומבי, ובית החולים נערך לתרחיש זה. ברגע שנסיים את הבדיקה, יעדכן בית החולים בשקיפות וברגישות את המטופלים. מרבית מערכות המחשוב של בית החולים כבר הוחזרו לפעולה, והפעילות הרפואית של בית החולים נמשכת כסדרה. במקביל, ממשיך הליך הזיכוי של מערכות בית החולים".
2 צפייה בגלריה
בית חולים מעייני הישועה
בית חולים מעייני הישועה
מרפאות החוץ הושבתו. בית החולים בבני ברק
(צילום: ניצן דרור)
כאמור, לפני כיומיים עבר בית החולים מתקפת כופרה שהשביתה את מערכות המחשוב המנהלתיות ומרפאות החוץ. בעקבות המתקפה, המליץ משרד הבריאות לחולים שהזדקקו לטיפול רפואי במיון, לפנות לבתי חולים סמוכים במרכז. מלבד זאת, הוחלט לא לקבל חולים במרפאות החוץ ובמכוני הדימות בבית החולים.
לפי נתונים של חברת אבטחת המידע צ'ק פוינט, מגזר הבריאות הוא אחד המגזרים החשופים ביותר לתקיפות סייבר במשק הישראלי, וברבעון האחרון כמות המתקפות השבועיות הממוקדות בארגוני בריאות עלתה ב-30%. אחד הארגונים, למשל, הותקף ברבעון האחרון כ-810 פעמים מדי שבוע בממוצע.
by TaboolaPromoted Linksאולי יעניין אותך גם גלו את הצעות הרגע האחרון לחופשות קיץ עם עד 20% הנחה Club Med פיליפס תשלם מיליונים בשל טענה לקיום "קרטל שפופרות קתודיות" כלכלה סובלים מכאבים אבל חוששים מההוצאה? בשביל זה קיים המבצע הזה בית ללא כאבים | מגזין בריאות מתקפת סייבר על מעייני הישועה: "לא להגיע למיון, מרפאות חוץ הושבתו" משרד הבריאות ומערך הסייבר עודכנו על מתקפת כופרה שהשביתה את מערכות המחשוב המנהלתיות בבית החולים בבני ברק. ככל הידוע, המכשור הרפואי לא נפגע ולא מפונים מטופלים. ההמלצה: לפנות למיון בבתי חולים אחרים במרכז. גם במכוני הדימות לא מתקבלים מטופלים אדיר ינקו|08.08.23 | 07:42 6 תגובות תגיות בני ברק מעייני הישועה מתקפת סייבר בית חולים (צילום: ניצן דרור, דוברות מעייני הישועה) by TaboolaPromoted Links. תעזרו לי להחלים לפני שיהיה מאוחר מידי עמותת צ'אנס לחיים חשיפה: אלה הגופים הפיננסיים הסודיים שמכניסים פי 3 יותר תשואה על הכסף שלכם Reali הספורטאית לקוית הראייה שהופנתה למעבר תובעת את הרכבת: "רק כי אני אישה" חדשות כמעט שנתיים אחרי המתקפה שהשביתה חלקים גדולים בבית החולים הלל יפה, מתקפה נוספת - על בית חולים אחר: בית החולים מעייני הישועה בעיר בני ברק עבר מתקפת כופרה. בעקבות המתקפה, המליץ משרד הבריאות לחולים שזקוקים לטיפול רפואי במיון, לפנות לבתי חולים סמוכים במרכז. מלבד זאת, הוחלט לא לקבל חולים במרפאות החוץ ובמכוני הדימות בבית החולים. בשלב זה, לפי משרד הבריאות, לא מפונים חולים לבתי חולים אחרים. ממשרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי נמסר כי הם עודכנו במהלך הלילה אודות מתקפת סייבר בבית החולים מעייני הישועה שגרמה להשבתת מערכות המחשוב המינהלתיות. מבית החולים נמסר כי על פי הידוע כרגע, המכשור הרפואי לא נפגע ואין פגיעה במאושפזי המרכז. "צוותים של משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי נמצאים בבית החולים, ומסייעים לטפל באירוע בשיתוף צוותי בית החולים", נמסר עוד. 2 צפייה בגלריה בית חולים מעייני הישועה לחולים שזקוקים לטיפול רפואי במיון - הומלץ לפנות חולים סמוכים. בית החולים מעייני הישועה(צילום: ניצן דרור) בית חולים מעייני הישועה בית החולים מעייני הישועה(צילום: ניצן דרור) לפי נתונים של חברת אבטחת המידע צ'ק פוינט, מגזר הבריאות הוא אחד המגזרים החשופים ביותר לתקיפות סייבר במשק הישראלי, וברבעון האחרון כמות המתקפות השבועיות הממוקדות בארגוני בריאות עלתה ב-30%. אחד הארגונים, למשל, הותקף ברבעון האחרון כ-810 פעמים מדי שבוע בממוצע. חדר המיון בהלל יפה, שפעל בצמצום בשל מתקפת סייבר
(צילום: דוברות בית חולים הלל יפה)

לפני כשנתיים, המרכז הרפואי הלל יפה בחדרה נפל קורבן למתקפת כופרה על מערכות המחשוב של בית החולים. כמה שעות לאחר הדיווח על המתקפה, בבית החולים הודיעו כי הוא מבקש שלא להפנות אליו חולים במקרים שאינם דחופים, וציינו כי המוסד מתנהל על בסיס מערכות חלופיות לטיפול בחולים.
מספר ימים לאחר המתקפה על הלל יפה, משרד הבריאות ומערך הסייבר הלאומי הודיעו שזוהתה עלייה בניסיונות למתקפות סייבר נגד תשעה בתי חולים וארגונים רפואיים. לפי ההודעה, היערכות מוקדמת ותגובה מהירה מצד מרכז הסייבר של משרד הבריאות והצוותים בשטח בלמה את ניסיונות התקיפה השונים ולא נגרם נזק.
רק כחודש וחצי לאחר המתקפה, אותה ביצעה קבוצת ההאקרים Black Shadow המזוהה עם איראן, הלל יפה הודיע כי חזר לפעילות סדירה. מבית החולים נמסר כי הוחזרה השליטה על כל מערכות המידע.