בעקבות הסרת צו איסור הפרסום על פרשת שיגור זיקוקי התאורה הימיים לעבר ביתו הפרטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה, המשטרה תדרכה היום (רביעי) עיתונאים וסיפקה פרטים חדשים. במקביל, אחד החשודים - תת-אלוף (במיל') עופר דורון, נלקח לשחזור שני של האירוע, לאחר שהשחזור הראשון לא בוצע כשורה.
לפי המשטרה, ארבעת החשודים - תא"ל (במיל') דורון, איתי יפה, אמיר שדה וחשוד נוסף ששמו אסור בפרסום - ביצעו סיורים ואספו מודיעין על הבית כבר כמה ימים לפני האירוע. מחר בשעות הצהריים יתקיים דיון הארכת מעצר בנוגע לחשוד הרביעי, וככל הנראה המשטרה תבקש להאריך גם את מעצרם של שלושת החשודים הנותרים, שכן החקירה לא הסתיימה.
לפי החשד, הארבעה בדקו את סידורי האבטחה סביב הבית הפרטי בקיסריה, כדי לדעת אם נתניהו נמצא בו, וכן חיפשו מסלולים שבהם לא ייקלטו במצלמות האבטחה. לדברי המשטרה, החשודים החנו את הרכבים באזור בית ראש הממשלה, וצעדו ברגל עד שהגיעו לנקודה שנמצאת 200 מטרים ממנו - ומשם שיגרו את הזיקוקים.
לפי גורמים ביחידת להב 433 של המשטרה, שחוקרים את ירי נורי התאורה הימיים, תא"ל דורון היה זה שהשיג את הזיקוקים ושמר אותם. לפי הגורם, דורון סיפר בחקירה כי חילק למפגינים נוספים אמצעים מסוג זה במחאות שונות נגד ראש הממשלה, במועדים שונים. בזמן האירוע, לפי הגורם, הוא הנחה את יתר החשודים לירות את הזיקוקים - בזמן שתיעד את הירי. כמו כן, לפי החשד, לאחר שהארבעה ירו את הנורים לעבר הבית הם חזרו לרכביהם, וכשהבחינו בניידת משטרה באזור - התפצלו ומצאו מחסה אצל משפחות ביישוב. כך למשל, תא"ל דורון שהה אצל חברים בקיסריה, שנחקרו באזהרה גם הם.
חקירת האירוע בלהב, יחד עם שב"כ, החלה עוד באותו ערב שבת שבו התרחש המקרה. בזכות אמצעים טכנולוגיים של שירות הביטחון הכללי הצליחו החוקרים להשיג צילומים וראיות שקשרו את החשודים לאירוע. במשטרה שחזרו עם דורון את האירוע בנקודה, שם העיד כי החשודים עשו סיורים מקדימים כדי לראות שמדובר באזור שלא מסתובבים בו אנשים. לאחר מכן הלכו החשודים לביתו של איש המילואים, שם החזיק אמצעים כדוגמת הנורים.
גורמים בלהב אמרו כי "מדובר בפעולה החריגה ביותר נגד סמל שלטון מאז רצח רבין. אם האירוע לא יטופל במלוא החומרה, הוא עלול לשדר מסר מסוכן לציבור". הגורמים הוסיפו כי "ירי נור לשטח בנוי הוא סכנה ברורה ומיידית". ביום ראשון התייחס ראש השב"כ רונן בר למקרה ואמר כי "ירי של פצצות תאורה לעבר בית ראש הממשלה הוא אירוע חמור ביותר, אשר רחוק ממחאה לגיטימית. שב"כ מחויב מתוקף ייעודו על פי חוק להגנה על סמלי השלטון של מדינת ישראל".
דורון היה האחרון מבין ארבעת החשודים שניתנה לו האפשרות להיפגש עם עורך דין, מפני שהחוקרים רצו שהקצין לשעבר ישחזר את המקרה בדיונות של קיסריה, וכן כדי שייקח אותם למחסן שבו החזיק את זיקוקי התאורה הימיים. אחרי שביצע את השחזור, נפגש דורון עם עורך הדין גונן בן יצחק, שמייצג את החשודים מטעם מערך עוטף עצורים של המחאה, וסיפר לו שמלכתחילה הדגיש בפני החוקרים כי ידע שנתניהו לא נמצא בבית. עוד הוא סיפר כי עשה סיורים מקדימים באותו יום ליד בית ראש הממשלה, כדי לוודא שאין סכנה לעוברים ושבים.
בכיר במשטרה אמר ל-ynet כי "פחדנו שיהיה מקרה 'רבין 2', ושהחשודים נערכים במעשים פשוטים, שעלולים להוביל בהמשך לביצוע מעשה קיצוני יותר, כמו זה של יגאל עמיר שרצח את ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין. לקחנו את זה ברצינות יתרה - כי זה מה שמצופה מאיתנו לעשות כשיש איום על סמל שלטון".
"אין זווית לבית רה"מ מהנקודה שבה עמדנו"
בחקירתו, טען עופר דורון כי הנקודה שבה הארבעה עמדו היא נקודה שאין ממנה זווית ראייה לבית ראש הממשלה. לטענתו, גם אם היו רוצים לירות לבית, בשחזור הוא התכוון להראות לשוטרים שאי-אפשר לכוון מאותה נקודה את הזיקוק באופן ישיר לבית. בפועל, לפי גרסתו, כשהוא לקח את השוטרים בשחזור לאזור החולות בקיסריה ירד גשם במקום, והשוטרים סירבו לרדת מהרכב "בגלל הגשם". הוא טען כי הסביר להם את העניין ברכב, אולם הם לא ירדו לראות בדיוק מאיזו נקודה הזיקוק נורה לדבריו.
בנוסף, לפי גרסתו של תא"ל במיל' דורון, בניגוד לנאמר, הזיקוק שנורה הוא לא זיקוק צבאי, והוא סיפר שהוא נלקח ממכולה שיש בה זיקוקים פגי תוקף שבעלי יאכטות משתמשים בהם לצרכים פרטיים. כשהשב"כ ביצע חיפוש אחרי האירוע, אותרו ממצאים שמעידים על זיקוק צבאי, אך לטענת דורון מדובר כנראה בממצאים מאירוע אחר. הוא הסביר כי הממצאים לא קשורים אליהם, וטען כי את הזיקוקים הימיים שברשותו "אפשר לקנות בכל מקום".
בתוך כך, עורך הדין גונן בן יצחק טען כי מיום שני החשוד אמיר שדה יושב במתקן כליאה ולא נחקר עד היום. לדבריו, הגרסה ששדה מסר כבר אומתה, וחקירתו הסתיימה להמשך השבוע.
כמו כן, עו"ד סיפר כי לפני כמה חודשים משטרת חדרה חקרה ירי זיקוקים נוסף באזור קיסריה. המשטרה חשדה שתא"ל במיל' דורון ואמיר שדה קשורים לכך, ולאחר ששניהם נחקרו אז באזהרה הם נוקו מהחשד - אחרי שלא נמצא קשר בינם לבין המקרה. בסמוך לחקירתם, התקשר לטענת עורך הדין חוקר מהשב"כ, וביקש להיפגש עם השניים במשטרת חדרה. הם שאלו אם הם מחויבים להגיע, והוא השיב שלא. לאחר התייעצות הם הסכימו להיפגש עם החוקר, ישבו עימו שלוש שעות וחצי, והוא אמר שתרחיש הייחוס של השב״כ הוא שמפגינים יפרצו לבית ראש הממשלה. הם טענו כי מפגיני קיסריה הם "חנונים", וכי אין סיכוי שזה יקרה.
אתמול דווח כי בחקירתו במשטרה אמר דורון כי יש לו רישיון להשיט יאכטה, וכי אותו זיקוק שנורה "נועד להיות בכלי ימי שנקלע לסכנה במקרה של אירוע חריג בים". הוא לקח אחריות על המקרה, והוסיף: "אני מביע חרטה עמוקה וכנה, סליחה, אסור היה שזה יקרה. זו טעות גדולה שלי, וסליחה שגררתי עוד אנשים איתי לזה. לא הייתה לי כוונה לפגוע באיש, באמת".
בחקירת השב"כ טענו החשודים כי הלכו דרומה עם זיקוק התאורה כדי לא לפגוע בבית, ומדדו את כיוון הרוח כדי לראות שלא יפגעו בקרבתו. תא"ל (במיל') דורון סיפר כי הוא היה האיש שווידא שנתניהו לא בבית ושאין אבטחה או ניידות סיור במקום: "ירינו את הזיקוק הימי, הוא נסחף מעט בתנאי הרוח וקרה מה שקרה. זו טעות גדולה שלי, ושוב סליחה. דבר מטופש ומיותר ממש", אמר.
עורך הדין גונן בן יצחק, שמייצג את החשודים מטעם מערך עוטף עצורים של המחאה, הוסיף כי "הקצין הבכיר משתף פעולה ומודה במעורבות. לא הייתה לו שום כוונה לפגוע בבית רה"מ או בנתניהו בקיסריה. הוא אומר שזה היה דבר מטופש ומיותר, מתנצל שוב ושוב ומביע חרטה מלאה על האירוע בקיסריה".