שעות ספורות אחרי שבית משפט השלום בירושלים האריך היום (חמישי) בחמישה ימים את מעצרה של נטע קוניו, השוטרת שחשודה בסחר בנשק ובסיוע לעבריינים - הגיעו לידי ynet מסמכים שמהם עולים אירועים נוספים שבהם הייתה מעורבת לכאורה.
באחד המקרים נדהמו חוקרי היחידה לפשיעה בחולון לגלות בהאזנות שיעדי החקירה שלהם מקבלים מידע ונעזרים ב"חפרפרת" מתוך מחוז תל אביב. בפעם אחרת, כשנעצר עבריין תנועה על-ידי שוטרים, היא אף הגדילה לעשות וביקשה לשחרר אותו.
כך למשל, לפני כמה חודשים עצרו מתנדבי משטרת התנועה של מחוז תל אביב את החשוד יוסי שמואל, בשל עבירת תנועה שביצע. הוא סירב להזדהות ולקבל את הדו"ח. רגע לפני שנעצר - קיבל מפקד הצוות שיחת טלפון מפתיעה מהשוטרת נטע קוניו. במזכר שכתב לאחר מכן הוא סיפר על הלחץ שהפעילה עליו כשדרשה לשחרר את החשוד.
"היא ביקשה ממני לשחרר את הנהג ואמרה כי 'תתן לו בראש' ושלא ארשום דו"ח לנהג", נכתב. אלא שאותו שוטר הבין שמדובר בהתנהלות חריגה - והסביר לקוניו: "הוא ביצע עבירת תנועה, וגרוע מכך - סירב להזדהות בפני המתנדבים, ועל כן יירשם נגדו דו"ח".
אלא שכאן לא תם מסע השכנועים. "לאחר השיחה היא שלחה לי הודעה ושאלה 'אם יש מצב שהמתנדבים ישחררו אותו', הודעה שלא נענתה מצדי. עם הגעתי למקום שוב התקשרה אותה שוטרת, הוסבר לה שהדו"ח נרשם על ידי המתנדבים וכי הנהג עזב את המקום".
התקשרה לבלשים בשטח וביקשה לשחרר עבריינים
אלא שזה, כך מתברר, היה רק חלק מהאירוע החמור: כמה שבועות קודם לכן, בפעילות סמויה של בלשי מרחב איילון שערכו מעקב אחר מספר חשודים, עצרו הבלשים את חבורה שנחשדה בסדרה של התפרצויות לבתי עסק ודירות. אלא שחוקרי המשטרה נדהמו לשמוע בהאזנות הסתר עבריין מתקשר לשוטרת ומבקש ממנה לחייג בדחיפות אל הבלשים שהיו בשטח כדי לשחרר אותו.
השוטרת ניתקה את השיחה וחייגה לבלשים בשטח. האחרונים ביקשו ממנה לא להתערב וסירבו לבקשתה לשחרר את העבריינים. עד עתה לא ברור מה עשו במשטרה עם המידע הזה שהגיע לבלשי מרחב איילון, והאם המידע הזה הועבר לדרג הפיקודי הבכיר.
כיום עובדת קוניו באגף התנועה במחוז תל אביב, אך בעבר הייתה חוקרת בכירה במחוז תל אביב. היא חשודה שניצלה את גישתה למערכות של המשטרה והפיקה מהן מידע על חקירות, לצד מידע נוסף ששימש אותה בפעולותיה. הסיפור פורסם לראשונה ב-ynet, והבוקר חשפנו כי המשטרה ידעה על פעולותיה של השוטרת כבר בחודש אפריל.
נציג המחלקה לחקירות שוטרים בדיון הארכת המעצר אמר כי קוניו היא "שוטרת ותיקה ששימשה כאשת קשר לחוליית סחר באמל"ח, תוך שימוש באמצעים משטרתיים כדי לשמר את עבודת החולייה". לדבריו, היא חשודה ששיבשה פעולות חקירה. הוא ציין כי מדובר בחקירה מורכבת עם מעורבים רבים, ונמצאת רק בראשיתה. "החקירה מתנהלת במשך יותר מחודשיים", אמר. "עד כה ישנם מספר חד-ספרתי של חשודים בפרשה".
עורך הדין קובי פלומו, שמייצג את השוטרת בדיון, אמר כי "לפי מה שאני מבין, היא נותנת מענה טלפוני לכל אזרח ובעצם הצגת תעודה מזהה - היא בודקת איזו עבירת תעבורה יש נגדו".
נציגת מח"ש הוסיפה כי שהשוטרת "חשודה ברף הגבוה", וציינה כי "אנחנו יודעים על חקירות שהיא שיבשה". עורך הדין פלומו שאל האם מדובר ב"שיבוש הלכה למעשה", ונציגת מח"ש השיבה בחיוב. נציג מח"ש אחר אמר כי "מדובר בתיק חמור עם עבירות חמורות, ונדרשים עוד ימים כדי להבין את מעורבות השוטרת. מדי יום מתגלה מידע חדש. לא ניתן להסתפק בחלופת מעצר שלא תאיין את החשד לשיבוש. המסוכנות לא תחומה בגבולות גיאוגרפיים".
גורמים שמעורים בסיפור אמרו הבוקר כי "זאת אחת הפרשיות החמורות שהיו פה בתקופה האחרונה". ל-ynet נודע כי המידע על פעילות החשודה הגיעה עד לדרגים הגבוהים במשטרה, בהם גם מפקד המחוז ניצב עמי אשד שהיה מודע להתנהלותה - ולמרות זאת בחרו במשטרה להשאירה בתפקידה ולחשוף אותה למאגרי המידע המשטרתיים.
ממשטרת ישראל נמסר: "המקרה נחקר על ידי מח"ש ואנו נפעל בעניינה בהתאם להתקדמות החקירה ולתוצאותיה".