ועדת הבחירות של ונצואלה הודיעה הבוקר (יום ב') על ניצחונו של הנשיא ניקולס מדורו בבחירות לנשיאות, והודיעה כי הוא זכה ב-51% מהקולות – לעומת 44% לאיש האופוזיציה אדמונדו גונזלס. מנגד טוענת האופוזיציה כי הנתונים שנאספו על-ידה בקלפיות מלמדים על ניצחון ברור לגונזלס.
ערב הבחירות חזו סקרים רבים מהפך אחרי 25 שנות שלטון של המפלגה הסוציאליסטית, בהנהגתם של הוגו צ'אבס ובן טיפוחיו מדורו. באופוזיציה הזהירו מזיופים והונאות, והטילו ספק בכך שהבחירות יהיו שקופות והוגנות. שעה קלה אחרי שוועדת הבחירות - גוף ממשלתי שנשלט על-ידי נאמני הנשיא - הודיעה שמדורו זכה בבחירות הכריזה האופוזיציה כי גונזלס הוא המנצח.
ועדת הבחירות פרסמה את התוצאות אחרי עיכוב של שש שעות, והכריזה על ניצחון מדורו אחרי שלדבריה נספרו יותר מ-80% מהקולות. לטענתה הנשיא קיבל יותר מ-5 מיליון קולות לעומת 4.4 מיליון קולות לגונזלס. טרם פרסמה את הנתונים המלאים מ-30,000 הקלפיות ברחבי המדינה.
"אזרחי ונצואלה והעולם כולו יודעים מה קרה", אמר מועמד האופוזיציה בהצהרה ראשונה אחרי התוצאות. מנהיגת המחנה המתנגד למדורו, מריה קורינה מצ'אדו, הכריזה כי האופוזיציה זכתה בניצחון מוחץ וקיבלה "יותר מ-70% מהקולות". מצ'אדו הייתה אמורה לרוץ מול מדורו אך בית המשפט העליון של ונצואלה, שנשלט על-ידי אנשיו של הנשיא, אסר עליה להתמודד על תפקיד ציבורי במשך 15 שנה – וכך הפך גונזלס למועמד בבחירות.
מדורו, שחגג את ההכרזה על ניצחונו עם תומכיו בבירה קרקס, הגדיר את בחירתו לכהונה שלישית בתור "ניצחון לשלום וליציבות". מנגד אמרה מנהיגת האופוזיציה מצ'אדו: "לוונצואלה יש נשיא חדש והוא אדמונדו גונזלס. אנחנו ניצחונו, וכל העולם יודע את זה".
אחרי פרסום התוצאות בוונצואלה אמר מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן: "לפני זמן קצר ראינו את ההודעה של ועדת הבחירות בוונצואלה. יש לנו חששות כבדים שהתוצאות שפורסמו לא משקפות את רצונם – או את הצבעתם – של אזרחי ונצואלה".
הרשויות בוונצואלה קבעו את הבחירות בדיוק למועד שבו מציינים את יום הולדתו של הנשיא לשעבר צ'אבס, מי שהוביל את מהפכת השמאל במדינה ומת מסרטן ב-2013, לא לפני שמינה את מדורו לממשיך דרכו. בשנים הבאות שלט מדורו בוונצואלה ביד ברזל, ותחת הנהגתו דוכאה האופוזיציה, מאות נהרגו בהפגנות נגד הממשלה ורבים אחרים נעצרו.
ונצואלה מחזיקה במרבצי הנפט המוכחים הגדולים בעולם, ובעבר נחשבה לכלכלה המתקדמת ביותר בדרום אמריקה, אבל מאז שמדורו עלה לשלטון לפני 11 שנה היא נקלעה לסחרור כלכלי הרסני: הצניחה במחירי הנפט, המחסור הגדול במוצרי יסוד וההיפר-אינפלציה שזינקה ליותר מ-130,000% גרמו תחילה לתסיסה בציבור ולמהומות, ולאחר מכן הובילו להגירה המונית אל מחוץ למדינה. סנקציות שהטילה ארה"ב בזמן נשיאותו של דונלד טראמפ רק החריפו את המשבר.