היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, פרסמה אחר-הצהריים (יום א') הודעה בעקבות דבריו של יו"ר ועדת חוקה של הכנסת, ח"כ שמחה רוטמן.
בהודעה שפרסמה נכתב: "עובדי ייעוץ וחקיקה הם משרתי ציבור מסורים, המבצעים את תפקידם במקצועיות ובענייניות, בין היתר, בדיונים המתקיימים בממשלה ובכנסת". בהרב-מיארה הוסיפה: "הייעוץ המשפטי לממשלה ימשיך למלא את תפקידו, חרף ניסיונות ההשתקה והטחת ההאשמות חסרות הבסיס, כפי שהתרחשו גם הבוקר בוועדה".
היועמ"שית התייחסה לעימות שנרשם בדיון בוועדת החוקה בין ח"כ רוטמן למשנה ליועצת המשפטית לממשלה עו"ד אביטל סומפולינסקי. בדיון בחלק השלישי של "חוק השפיטה", שיקשה על בית המשפט העליון לפסול חוקים רגילים, קטע רוטמן את סומפולינסקי וצעק לעברה שהיא "מתחמקת מלענות" על השאלות ששאל.
המשנה ליועמ"שית אמרה בדיון כי הצעתו של רוטמן לדרוש מבית המשפט העליון רוב של 15 שופטים מתוך 15 כדי לפסול חוק רגיל היא לא משהו שמוכר במדינות אחרות. "הרכיב של הסכמה פה אחד של הרכב מלא זה משהו שלא מוכר ממדינות אחרות וגם עצם קביעה של רוב מיוחד גם היא לא משהו מאוד נפוץ", אמרה סומפולינסקי. "אז זו דרך אחת שמאוד מצמצמת את האפשרות של בית המשפט להתערב בחוקים שפוגעים בזכויות שמעוגנות באמנה הבינלאומית".
רוטמן שאל "האם יש איזשהו כלל שמנחה אותך בשאלה מתי את קופצת למבחן השוואתי ומתי לא? כי אני לא הצלחתי לעקוב מתי מדברים על מה שקורה בישראל ומתי מה שקורה בעולם, אז אני אשאל גם אותך את אותה שאלה – אתם עושים כל הזמן 'רוב העולם, רוב העולם' – הרוב המוחלט של העולם זה מדינות שיש בהן בית משפט לחוקה. מבין המדינות שבהן אין בית משפט מיוחד לחוקה, שזה מיעוט המדינות, אנחנו מלכתחילה בקבוצת מיעוט בנושא הזה".
לאחר מכן שאל, "האם מצאת מדינה שבה הרוב הקואליציוני בוחר את השופטים ולבית המשפט אין בכלל סמכות לבטל חוקים, האם מצאת בסקירה ההשוואתית שלך?". סומפולינסקי השיבה: "בניסיון להביא שוב את בריטניה". רוטמן קטע אותה וצעק: "לא דיברתי על בריטניה! כי בבריטניה הקואליציה לא בוחרת את השופטים. את מתחמקת מלענות על השאלה שוב שוב". ח"כ קארין אלהרר התערבה אמרה: "אל תצעק עליה".
המשנה ליועמ"שית ניסתה להמשיך בדבריה תוך כדי הצעקות של רוטמן. "העמדה שלנו שבישראל המדינה שונה ואנחנו מסתכלים על האיזונים והבלמים במדינת ישראל ואנחנו חלוקים עליך ביסוד הדרישה". רוטמן שוב חזר על שאלתו האם נמצאה מדינה אחרת שבה בכלל אי אפשר לפסול חוקים ועדיין הקואליציה בוחרת את השופטים. "בניו זילנד, אם כל הרפורמה הזו רוצים להשוות את מדינת ישראל לניו זילנד? בסוף לבוא עם מדינה אחת". ח"כ טלי גוטליב אמרה: "אבל היא אמרה שהיא לא מצאה אף מדינה". רוטמן נזף: "כשבא לך את אומרת משפט עם סימן קריאה בצורה מטעה ומניפולטיבית".
רוטמן פנה שוב למשנה ליועמ"שית ותקף כי "כשאני שואל אותך שאלה פשוטה, לעניין ההשוואה הבינלאומית שאתם הצגתם, אז את פותחת בנאום של חמש דקות ללא הפסקה בלי לענות לשאלה המאוד פשוטה. אני אענה בעצמי – יש יותר ממדינה אחת בעולם שגם הקואליציה בוחרת את השופטים וגם נדרש פה אחד לבטל חקיקה וגם פסקת התגברות, ויש הרבה יותר ממדינה אחת בעולם שלשופטים אין שום סמכות לבטל חקיקה. העובדה שאני צריך להגיד את זה ולא את היא אות קלון. מגיעה נציגה של היועמ"שית, שהיא ראתה שהסקירה לא מצאה חן בעיניה ואז היא שולחת אותך להציג אותה בצורה מטעה לציבור. הדבר הזה הוא שערורייה".